Enlaces accesibilidad
Diumenge 6 d¿abril a les 12.30h per La 2

Barcelona premiada com a ciutat més innovadora d¿Europa. En parlem a "Tinc Una Idea"

  • L’edifici MEDIA-TIC del 22@, un projecte emblemàtic

Bosses de disseny amb llum a dins fetes amb materials reciclables

Per
Miquel Peralta
Miquel Peralta

“Tinc una idea” és un programa que parla d’emprenedors i s’emet els diumenges a les 12.30h per La 2.

www.rtve.es/television/tinc-una-idea/

http://www.facebook.com/tincunaidea

http://twitter.com/tincunaidea_tve

Les entitats que treballen amb persones amb capacitats limitades també noten les retallades. I per fer-se més competitives, han de millorar els seus productes. Barcelona acaba de guanyar el Premi de ciutat més innovadora d'Europa. L'arquitecte Enric Ruiz Geli ens explica com és un dels edificis més emblemàtics d'aquesta Barcelona del coneixement. És el Media-TIC, al 22 arroba. I coneixerem dos joves que han creat una petita empresa que fa bosses de disseny amb llum a dins amb materials com cinturons de seguretat i lones de camió.

Com qualsevol altra petita empresa, les entitats que treballen amb persones amb capacitats limitades també noten les retallades. I per fer-se més competitives, han de millorar els seus productes. Entrevistem dues entitats que ens expliquen el seu dia a dia per tirar endavant.

Jacinto Marqués, de la Fundació Crisàlida explica: "El fet de ser petits ens permet ser transparents i àgils. En el nostre forn de pa fem servir llenya, ingredients de primera qualitat i tot manual, amb paciència. No es tracta de demanar almoina, compreu-nos-ho perquè ho fem nosaltres, sinó que allò que li oferim és boníssim"

I Marcos Febas, director del centre especial El Pla diu: "Hi ha retallades. Els centres especials de treball no som aliens a aquesta situació. Els ajuts s'han reduït significativament i hem d'anar a augmentar la competitivitat i la facturació"

Barcelona

acaba de guanyar el Premi de ciutat més innovadora d'Europa. L'arquitecte Enric Ruiz Geli ens explica com és un dels edificis més emblemàtics d'aquesta Barcelona del coneixement. És el Media-TIC, al 22 arroba. Aquest prestigiós i innovador arquitecte diu que "Media-Tic del 22arroba de Barcelona és una aposta del futur però des del present. Una resposta a la crisi actual que ens diu aquest és el camí o aquest és un dels camins".

I coneixerem dos joves que han creat una petita empresa que fa bosses de disseny amb llum a dins amb materials reciclats com cinturons de seguretat i lones de camió.

RTVE

anterior siguiente