Enlaces accesibilidad
Dijous i divendres 7 i 8 de juliol a les 19:50 h a La 2

L'experiència diària amb el català d'un senegalès, una brasilera, una sueca i una australiana, a "Linguàrium"

  • Cada dia s'emeten dues càpsules on els estrangers expliquen experiències de la vida quotidiana a través de la seva immersió en el català

Por

"Linguàrium”, un programa fet per la Fundació Linguamón i realitzat per l'Albert Soler, s'emet de dilluns a divendres a les 19.50 h per La 2 de TVE.

Dijous 7 i divendres 8 de juliol els protagonistes de les càpsules de "Linguàrium" són Mouktar Traore, Carla Tabora, Amanda Monjonell i Jan Manion.

El senegalès Mouktar Traore està casat amb una noia catalana i cadascú està aprenent la llengua de l'altre, és a dir, el wòlof i el català. Al primer capítol del dijous veurem com és una trobada entre amics que parlen diferents llengües a casa del Mouktar, a més, provaran una dinar típic senegalès. En el segon capítol la brasilera Carla Tabora, fotògrafa i pintora, ens mostra el batibull d'idiomes que es parla a casa seva. El seu marit és suís i parla francès i les filles, segons el seu interlocutor, parlen castellà, català, francès i castellà.

El divendres coneixerem a Amanda Monjonell, amb doble nacionalitat sueca i espanyola. En el treball, el Club Escandinau de Barcelona, Amanda ha de parlar tant català como suec. A casa l'Amanda hi ha un bilingüisme entre català i suec: el pare i la mare parlen català i el pare amb els fills també, però quan parlen amb la mare canvien automàticament al suec. En el segon capítol del divendres veurem un dinar a casa de l'australiana Jan Manion, que és professora d'aeròbic a un gimnàs. A casa seva es parla català però la convidada a dinar és una amiga anglesa.

RTVE

anterior siguiente