Wonderland programa de Ràdio 4 dirigit per Rosa Gil

Wonderland

Ampliar imatgeRosa Gil

Rosa Gil, presentadora del programaJosep Echaburu

Direcció i presentació: Rosa Gil
Producció: Pedro Sierra
Redacció: Agnes Batlle, Marta Orquin, Montse Soto

Ràdio 4 - WONDERLAND 

WONDERLAND. 4ª Temporada


“Wonderland ” comença la quarta temporada. El quart viatge al País de les Meravelles de la cultura, un indret misteriós i enigmàtic sovint ocult a la mirada convencional.


Utilitzem la imatge literària del personatge d’Alícia, de Lewis Carrol per anar a l’altra banda del mirall. Aquí comença l’aventura d’entrar en un altre món , el que ens permet somiar, imaginar, copsar sensacions, viure altres vides sense deixar de ser nosaltres...o si?

"Wonderland” té la capacitat d’admirar. Observem i al mateix temps ens qüestionem el què veiem. Fomentem aquest impuls de saber què hi ha rere el mirall. Mirem el què s’amaga darrera d’una proposta teatral, d’una novetat literària, d’una estrena cinematogràfica, d’un nou disc o d’una exposició d’art.

A “Wonderland” et fem una proposta valenta: la d’aventurar-te a saber més, a preguntar-te més, a anar més enllà del fet cultural; la de constatar que la cultura que tenim a l’abast és molt més del què és si som agoserats i superem els límits que ens imposen o que ens imposem. Es més fàcil conformar-nos que mirar el què hi ha a l’altre cantó del mirall, perquè com deia Mercè Rodoreda: “darrera del mirall hi ha el somni; tots voldríem atènyer el somni, que és la nostra més profunda realitat, sense trencar el mirall”.

A “Wonderland” no trenquem el mirall. T’ensenyem què hi ha a l’altre cantó. Ens traslladem a un món que ens apropa la felicitat.
"Wonderland" vol tenir la capacitat d'admirar. Observem i al mateix temps ens preguntem el què veiem. Fomentem aquest impuls de saber què hi ha al darrera del mirall, mirem què hi ha més enllà d'una proposta teatral, d'una novetat literària, d'una estrena cinematogràfica, d'un nou disc o d'una exposició d'art.

A "Wonderland" et fem una proposta valenta: la d'aventurar-nos a saber més, a preguntar-nos més, a anar més enllà del fet cultural; la de constatar que la cultura que tenim a l'abast és molt més del què és si tenim ganes d'anar a superar els límits que ens imposen o que ens imposem.

Les seccions del programa són:

 • AIXÒ ÉS ART : Quantes vegades ens hem preguntat si una pintura, una escultura, un edifici...és art? Què és art? Ho descobrirem cada dilluns amb la Pilar Sampietro
 • L'HORA DEL TE : La gastronomia també és cultura. Amb Carmen Alcaraz, repassem alguns dels aspectes més curiosos, anecdòtics de la història de la gastronomia i com ha anat evolucionat fins als nostres dies.
 • WONDERLOOK. El dimarts amb la periodista Anna Martinez analitzarem a través de la mirada del cinema alguns dels temes d'actualitat: educació, política, periodisme, gastronomia.
 • L'ART D'ESCRIURE : T'agrada escriure? Coneixes les claus per escriure bé? Què cal tenir en compte? Cada dimarts ho anirem desvelant amb Jordi Muñoz i l'Escola 'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. Els dimarts també treurem a la llum els guanyadors del concurs de microrelats.
 • CONCURS MICRO RELATS: Envia el teu micro relat a wonderland@rtve.es. 100 paraules. Cada dimarts hi haurà un guanyador del concurs que llegirà en directe el seu relat. Els micro relats poden estar escrits en català o castellà. El tema és lliure. Participa-hi!
 • DOCUWONDER: Quins són els millors documentals que podem veure i quin circuit segueixen?  Per què als directors de cinema els agraden tant?  Docuwonder, amb Agnés Batlle
 • EL LABERINT : Què podem trobar al darrera del mirall literari? Volem cercar una sortida al laberint o ja ens agrada perdre'ns en ell? Tots els dimecres, amb Jordi Corominas.
 • WONDERWOMAN : Dijous, amb l'escriptora M. Angels Cabré. Al llarg de la història hi ha hagut grans dones del món de la cultura que potser no han tingut el ressó que es mereixien. Elles seran les protagonistes d'aquesta secció.
 • WONDERGRAMA : Amb el musicòleg i periodista Pep Gorgori. Si coneixem les claus de les grans obres de música clàssica, si les relacionem amb els temes de què parlen o que hi són implícits podrem incorporar-les a la nostra quotidianitat.
 •  TRAVESSANT EL SETÈ ART : Les estrenes cinematogràfiques, els seus protagonistes, els millors festivals de cinema...Els dijous, amb Conxita Casanovas
 • WONDERTALENT. Amb David Martí. En col.laboració amb Taller de Músics. Dels amors culturals dell Wonderlove hem evolucionat cap als amors musicals, a Wondertalent.. A casa nostra hi ha molt de talent musical jove. Aquesta secció serà una bona plataforma per visibilitzar el seu èxit i el seu talent. 

Espacio reservado para promoción
cid:27334