Cinc dies a... és una sèrie que vol mostrar el que passa de portes endins a llocs o institucions ben coneguts: quina és la seva quotidianitat i les activitats calen pel seu funcionament. Dilluns, 19:30h La 2

La sèrie Cinc dies a... tindrà continuïtat l’any vinent amb nous capítols. Les temàtiques seguiran sent variades, però la manera de fer es manté en tots els programes: al llarg de 30 minuts observem un lloc i els qui hi treballen i deixem que siguin les accions les que ens expliquin coses; sense entrevistes formals ni veus en off.

El Museu Picasso 24:55 18 septiembre 2018

El Museu Picasso és el centre de referència per al coneixement dels anys de formació de Pablo Picasso. El geni del jove artista es revela a través de les 4.251 obres que componen la col·lecció permanent. Inaugurat el 1963, revela també el seu vincle amb Barcelona: un vincle estret i inseparable forjat en la seva adolescència i joventut, i que es va perllongar fins a la seva mort.

El programa, al llarg del capítol, visita les diferents sales, s'endinsa en la part més desconeguda del museu i coneix totes les persones necessàries per garantir el seu funcionament i que el visitant pugui gaudir de la visita.

anterior siguiente
mostrando pag. 1 de 0

Els últims 35 documentals de Cinc dies a...

 • Ver Miniaturas Veure Miniatures
 • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios
 • El Museu Picasso

  El Museu Picasso

  24:55 pasado martes

  24:55 pasado martes El Museu Picasso és el centre de referència per al coneixement dels anys de formació de Pablo Picasso. El geni del jove artista es revela a través de les 4.251 obres que componen la col·lecció permanent. Inaugurat el 1963, revela també el seu vincle amb Barcelona: un vincle estret i inseparable forjat en la seva adolescència i joventut, i que es va perllongar fins a la seva mort. El programa, al llarg del capítol, visita les diferents sales, s'endinsa en la part més desconeguda del museu i coneix totes les persones necessàries per garantir el seu funcionament i que el visitant pugui gaudir de la visita.

 • Estrenem nova temporada

  Estrenem nova temporada

  1:25 14 sep 2018

  1:25 14 sep 2018 La directora del programa, la Sole Gomis ens explica que podrem veure aquesta temporada

 • Els Jocs Mediterranis

  Els Jocs Mediterranis

  24:44 24 jul 2018

  24:44 24 jul 2018 Aquesta setmana 'Cinc dies a...' ha estat als preparatius dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i en aquest capítol mostra els últims retocs de les instal·lacions i organització perquè tot estigui a punt.   Els Jocs Mediterranis han aportat a l'àrea urbana de Tarragona nous espais esportius agrupats en el que es coneix com l'Anella Mediterrània. A la zona de Camp Clar, tocant a l'autovia que uneix Tarragona i Reus, s'hi ha construït un nou pavelló esportiu i una nova piscina olímpica. També s'ha remodelat la pista d'atletisme, tot plegat emmarcat en un parc. A banda d'aquesta anella, els jocs van tenir altres seus on, majoritàriament, es van utilitzar instal·lacions esportives ja existents.   Per allotjar als atletes dels països de les dues riberes del mar mediterrani, enlloc de construir un espai residencial nou, es va tancar un acord amb alguns hotels de Port Aventura que es van tancar al públic durant els deu dies que van durar els jocs, entre el 22 de juny i l'1 de juliol.   Aquest reportatge se centra el tram final dels preparatius dels jocs, des de tres setmanes abans i fins la jornada de la inauguració oficial. 'Cinc dies a...' mostra com els operaris donen els últims retocs a les noves instal·lacions, com s'organitza l'aspecte logístic i com els atletes van arribant a la ciutat i es preparen per començar a competir.

 • 5 dies a...La Massana

  5 dies a...La Massana

  27:02 07 ene 2018

  27:02 07 ene 2018 El programa "Cinc dies a..." descobreix l'Escola Massana, un centre municipal d'Art i Disseny en el que avantguarda i tradició es donen la mà. Hi ha un plantejament interdisciplinari i un estímul constant als alumnes per tal que experimentin per sí mateixos, sigui amb les darreres tecnologies, sigui amb mètodes artesans.

 • La Boscana

  La Boscana

  24:30 12 dic 2017

  24:30 12 dic 2017 Al mig del Pla d’Urgell, una finca amb hort, un jardí arbrat de quatre hectàrees, llac i corral, acull el restaurant La Boscana. És un restaurant gastronòmic que no falta a cap guia, inclosa la Michelin, on apareix distingit amb una estrella. Al capdavant hi ha el xef Joël Castanyé, que compta amb el suport de tota la seva família. Ells gestionen un establiment a Mollerussa, "El Resquitx" i estan acostumats a tirar endavant tota mena d’actes i celebracions en uns salons immensos. Per això "La Boscana" va començar com a espai per a casaments i esdeveniment d’empresa. Després s’hi va sumar el restaurant gastronòmic. I a l’any va aconseguir l’estrella Michelin. A "La Boscana" hi ha cuina d’avanguarda, però també un menú més tradicional. Com diu el Joël, tenen sempre un “sí a tot”. I porten la cuina a la sang. Joël i la seva dona, Maria Ángeles Chiriboga, cap de sala, viuen a tocar del restaurant. Amb la jaquetilla de xef Michelin presidint el menjador. S’han envoltat d’un gran equip i acullen amb el mateix entusiasme a foodies anglesos que van a fer rutes gastronòmiques que a gent d’empresa de la zona, que perllonguen la sobretaula tot mirant l’exterior. I si la cuina val la peregrinació, la arquitectura és, sens dubte, un atractiu afegit molt remarcable. Obra de Jordi Font, és un espai transparent que s’obre al paisatge i que té molt en compte garantir la intimitat de cada taula. Al llarg del 'Cinc dies a...' "La Boscana" veureu doncs com són les jornades que comencen al matí, segueixen amb un dinar de família a les 12, inclouen les preparacions diàries del restaurant mentre s’avancen coses per una celebració de molts comensals, s’ensenyen els espais a possibles clients o es té cura de l’hort i de les gallines. Ep... que passa el tallagespa!

 • La Boscana - Avanç

  La Boscana - Avanç

  1:14 11 dic 2017

  1:14 11 dic 2017 Al mig del Pla d’Urgell, una finca amb hort, un jardí arbrat de quatre hectàrees, llac i corral, acull el restaurant La Boscana. És un restaurant gastronòmic que no falta a cap guia, inclosa la Michelin, on apareix distingit amb una estrella. Al capdavant hi ha el xef Joël Castanyé, que compta amb el suport de tota la seva família. Ells gestionen un establiment a Mollerussa, El Resquitx i estan acostumats a tirar endavant tota mena d’actes i celebracions en uns salons immensos. Per això La Boscana va començar com a espai per a casaments i esdeveniment d’empresa. Després s’hi va sumar el restaurant gastronòmic. I a l’any va aconseguir l’estrella Michelin.

 • L'ONCE

  L'ONCE

  26:11 28 nov 2017

  26:11 28 nov 2017 Quan pensem en l’ONCE el primer que ens ve al cap són els cupons i els jocs d’atzar que tantes i tantes vegades hem comprat als quioscos dels nostres barris. Però aquesta és només una part de l’engranatge que fa possible el funcionament de l’ entitat a tots els nivells. Nosaltres ens endinsem a l’ONCE i ho fem per mitjà de la seva delegació a Catalunya, el major centre d’Europa per a cecs i persones amb problemes greus de visió. Des de l’àmbit de la inclusió educativa, podem veure les diferents activitats dedicades als més petits amb l’objectiu d’assegurar la seva integració a l’aula. L’entitat també aposta per l’atenció personalitzada i de qualitat, per aquest motiu els professionals que hi treballen realitzen un acompanyament permanent de l’afiliat en l’aprenentatge culinari i en l’ensenyament de l’ús del bastó o el gos guia, sempre amb l’objectiu de garantir la seva autonomia i una orientació i mobilitat adequades. Ens ha sorprès la quantitat d’activitats pedagògiques i lúdiques que s’hi fan absolutament variades: des d’aprendre a ballar sardanes o salsa, passant per fer classes de lectura de prestigiosos escriptors i la pràctica de tot tipus d’esports. I sobretot podem veure i respirar una gran qualitat humana. Cinc dies a... l’ONCE Un programa de Montse Mompó, Juan Fermín Gómez i Joan Albert Planell Emissions: 1era emissió: 28/12/2016  

 • Zoo de Barcelona

  Zoo de Barcelona

  24:33 21 nov 2017

  24:33 21 nov 2017 Les bestioles del Zoo de Barcelona també tenen els seus cicles vitals i els seus hàbits. Les persones que les cuiden els desperten cada matí amb l’esmorzar, tenen cura de la seva salut i del seu espai vital. Per exemple els peus dels elefants son molt més delicats del que sembla a simple vista i se’ls hi han de rentar cada dia . Elles, les tres elefantes, la Susi, la Yoyo i la bulli s’hi posen bé perquè confien en les seves cuidadores, l’Elena i la Marta. Per això no tenen cap inconvenient a posar el seu peu on els diguin per que els hi netegin i els facin la pedicura ¡. Al Zoo també tenen els seus mecanismes perquè els veterinaris puguin fer reconeixements a tots els animals i fins i tot els puguin extreure sang per poder-la analitzar. Ho veurem amb un drago de Komodo que, si be no es agressiu, una mossegada seva pot transmetre infeccions que poden provocar la mort en no massa temps ¡ Una part molt important, i poc coneguda, del Zoo és la jardineria. De fet tenen una mena de microclima perquè s’hi puguin adaptar totes les espècies. Des de les que viuen en sabana com també les tropicals. Quan es fa de nit tots es retiren a les seves guarides a passar la nit amb els seus excepte alguns que, com el rinoceront, estan ben solets.

 • 1:46 20 nov 2017 Les bestioles del Zoo de Barcelona  també tenen els seus cicles vitals i els seus hàbits. Les persones que les cuiden els desperten cada matí amb l’esmorzar, tenen cura de la seva salut i del seu espai vital. Per exemple els peus dels elefants son molt més delicats del que sembla a simple vista i se’ls hi han de rentar cada dia . Elles, les tres elefantes, la Susi, la Yoyo i la bulli s’hi posen bé perquè confien en les seves cuidadores, l’Elena i la Marta. Per això no tenen cap inconvenient a posar el seu peu on els diguin per que els hi netegin i els facin la pedicura ¡. 

 • 27:36 14 nov 2017 El Palace és l’hotel més emblemàtic de la ciutat de Barcelona. Va néixer l’any 1919 amb el nom de Ritz, a iniciativa de Francesc Cambó, que volia un establiment de primera categoria per a la ciutat. Des de llavors representa el luxe clàssic. No tan sols en l’estètica i la qualitat dels serveis sinó essencialment en una atenció al client que s’avanci a les seves necessitats. A El Palace l’activitat quasi no para mai: s’ha d’estar atent als clients més matiners i també als noctàmbuls que prenen una copa mentre escolten música al Bluesman Bar, com el guitarrista dels Rolling Stones, Ronnie Wood. El programa ha seguit el personal per tots els racons: des del terrat on es posen a punt el Jardí Diana i la piscina, fins els soterranis, on el xef Marc Mallasén supervisa esmorzars, dinars i tots els àpats del dia, incloent el seu afternoon tea, servit seguint la més estricta ortodòxia britànica. Als despatxos, Jaume Donjó, el director, i Fatima Soler, la sotsdirectora, supervisen i coordinen tots i cadascú dels departaments. De la llenceria a les cambreres d’habitacions, del florista a la encarregada de xarxes socials... Els establiments hotelers necessiten renovar-se i oferir novetats. A Cinc dies a... hem seguit el procés de posta en marxa de noves suites: dels darrers detalls de decoració, al shooting fotogràfic a càrrec de Rafael Vargas. L’objectiu de tots és estar sempre en les màximes puntuacions dels usuaris. També obrir-se a la ciutat: que el porter no sigui vist com algú que et priva el pas sinó com qui t’obre portes i et facilita l’entrada... a El Palace. Cinc dies a... El Palace. Un programa de Soledad Gomis i Juan Fermín Gómez Emissions: 15/572017

 • 27:39 07 nov 2017 Sota la carpa del Circ Raluy Legacy s’apleguen tres generacions de la família Raluy: el patriarca, Lluís Raluy; les filles, Louisa i Kerry, amb els seus marits, Yurek i Jean Christophe, i les netes més grans, Nietzella i Emily que tenen alguns dels números més celebrats. Els més joves, Charmelle i Benicio, comencen a aparèixer. Tots hi actuen però les filles, Louisa i Kerry, a més, s’ocupen de buscar nous artistes, gestionar poblacions a visitar, quadrar el números, i conduir tràilers quan cal canviar de lloc. És una vida intensa i que als de fora ens sembla dura, però ells no la canviarien per res. Emissions anteriors: 29/05/2017

 • 27:38 31 oct 2017 Al Circuit de Barcelona, Catalunya, a Montmeló s’hi fan moltes més coses que no pas les curses de Fórmula 1 i motos GP. A Cinc dies a hem pogut comprovar que el circuit acull curses de cotxes històrics, que comprenen els cotxes de fómula 1 de fa 20 anys o més, i a cotxes que corrien rallys fa els mateixos anys , es el que es coneix com “Espíritu de Montjuic”. Tambè hi fan tota menos de proves o “testos” empreses de cotxes i motos, son els racing test. Veurem també que el circuit acull una escola de conducció segura del RACC i fins i tot els afeccionats al ciclisme poden practicar al circuit dues tardes a la semana. També veurem que es possible conduir un Ferrari o un Lamborgini per la pista de Montmeló , un circuit que cada vegada está més integrat al territòri que l’envolta. Una cinquantena de persones porten el dia a dia del Circuit, a banda del personal voluntari que hi col.labora en les curses importants. Són els comissàris que se situen al llarg i pels dos costats de la pista. Són els que estan en contacte amb la torre de control i els primers en socorrer als que puguin tenir una avaria o alguna cosa pitjor. De comissaris n’hi ha de voluntaris, que són els que actuen en les grans curses i de contractats que són els que actuen en els casos que es lloga el circuit per una activitat de caire més comercial. Hi ha també un important centre mèdic per a fer les primeres atencions als possibles accidentats. De metges també n’hi ha al llarg de tota la pista per poder atendre in situ i estabilitzar en el cas d’un accident. 1era emissió: 18/06/2017

 • TVE Catalunya

  TVE Catalunya

  27:38 24 oct 2017

  27:38 24 oct 2017 Veure la televisió és fàcil. Només cal prémer un botó. Però voleu veure com es “fa” televisió? És molt més complex del que us penseu. Decoradors, realitzadors, presentadors, periodistes, càmeres, productors, fusters, elèctrics, il·luminadors, estilistes, maquilladors, operadors de so i de vídeo, regidors, ambientadors musicals...i molts altres. Darrere d’un programa de televisió hi ha un extraordinari treball en equip. Hem enregistrat durant cinc dies l’activitat del Centre de Producció de Programes de TVE a Sant Cugat del Vallès i us mostrem el que comporta planificar, produir i emetre televisió de qualitat. Entrareu en un consell de redacció, allà on es cuinen les noticies. Us mostrarem un control de realització i veureu com s’endrecen les imatges i els sons. Sereu en una cabina d’edició a on els operadors, realitzadors i periodistes treballen colze a colze. Veureu com es decideix la decoració, com es prepara la il·luminació d’un plató amb més de 500 focus i qui s’encarrega de vestir als presentadors.

 • TVE Catalunya - Avanç

  TVE Catalunya - Avanç

  1:24 24 oct 2017

  1:24 24 oct 2017 Decoradors, realitzadors, presentadors, periodistes, càmeres, productors, fusters, elèctrics, il•luminadors, estilistes, maquilladors, operadors de so i de vídeo, regidors, ambientadors musicals...i molts altres. Darrere d’un programa de televisió hi ha un extraordinari treball en equip.

 • 26:29 18 oct 2017 La pasarel.la de moda 080 es fa a la ciutat de Barcelona dues vegades a l'any. És un certamen on es mostra les tendències de moda de la temporada. Hi participen els dissenyadors més prestigiosos de la Ciutat Comtal i de Catalunya. També hi participen diferents sectors de la indústria tèxtil. Aquests salons també serveixen per mostrar les últimes creacions en diferents textures, nous colors i el més innovador en el camp dels teixits. ‘La 080’ es fa en diferents espais emblemàtics de la ciutat. En aquesta ocasió i per primer cop es va fer al Teatre Nacional de Catalunya. Un equip de “Cinc dies a...” va endinsar-se pels passadissos i espais teatrals del Teatre Nacional de Catalunya per mostrar el bo i millor de les últimes creacions de dissenyadors emergents com Pablo Blame, o consagrats com Custo Dalmau, Josep Abril, Miriam Ponsa o Miquel Suay. Van desfilar en aquesta ocasió un total de 33 firmes de renom internacional. També mostrem la importància que tenen els complements en les desfilades, com són els barrets, les sabates, així com la perruqueria i el maquillatge. L'estilista Raffel Pàges creu que els dissenyadors catalans no reconeixen la feina de l'estilista, cosa que no passa a altres països. Un altra part bàsica d'aquestes certàmens és la directora d'art i càsting. És la persona que tria els models, les diferents escenografies per a cada desfilada, dissenya la luminotècnica adient i, juntament amb un Dj, pensa la música per a cada col·lecció. 1era emissió: 22/05/2017

 • INEFC

  INEFC

  27:44 10 oct 2017

  27:44 10 oct 2017 Cinc dies a... es va endinsar pels múltiples passadissos de l'INEFC (Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya) a Barcelona per veure com es formen els futurs atletes i professionals en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport. Uns 1.000 estudiants es mouen per aquest edifici neoclàssic de 30.000 mestres quadrats practicant diferents activitats. Va ser construït el 1991 amb la intenció de ser un centre d'alt rendiment. Durant els Jocs Olímpics va acollir les competicions de lluita lliure i grecoromana. Ara, l’edifici, obra de l'arquitecte Ricard Bofill, està condicionat per celebrar esports de tota mena, on s'hi practiquen des de les últimes tècniques d'alta competició fins a classes de gimnàstica per a infants. Una de les coses que ens va sorprendre més a l'equip de "Cinc dies a..." , va ser el Campionat Internacional d'Esgrima de dones que es celebra cada any des de fa deu. També es duen a terme programes d'investigació com és el cas del Doctor Josep Maria Padullés que, juntament amb el seu fill, duen a terme un projecte innovador sobre el disseny instrumental per l'avaluació esportiva. Podrem veure diferents plans d'estudis de grau universitari, postgraus o doctorats que ofereix l'INEFC. No només abasteix esports convencionals com el futbol, el bàsquet o el handbol també inclou activitats que no entren dins la concepció sobre què és l'esport, com la gimnàstica rítmica o la dansa contemporània. Vàrem descobrir un esport, el Lacrosse, es tracta d'una nova activitat amb molt d'èxit als Estats Units que busca fer-se popular a casa nostra. Més de 25 anys d'existència han fet de l'INEFC una institució pionera de referència dins de l'àmbit de l'activitat física i l'esport d'alta competició a Catalunya. 1era emissió: 25/06/2017

 • La Pedrera

  La Pedrera

  27:50 02 oct 2017

  27:50 02 oct 2017 La Pedrera, declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO, és com un museu pel que passen anualment un milió de visitants. Però a l’edifici de Gaudí coexisteixen usos comercials, socials i culturals, administratius i residencials. Nosaltres hem volgut apropar-nos a totes aquestes funcions i conèixer com es fa perquè cap d’elles interfereixi en les altres. La funció residencial per a la qual va ser dissenyat l’edifici, anomenat oficialment Casa Milà, es manté en alguns pisos. Ana Viladomiu és una de les inquilines. Escriptora, en aquest moment està enllestint un llibre sobre les vides que han tingut o tenen com a marc La Pedrera. D’altres pisos s’utilitzen com a despatxos. És el cas del bufete d’advocats Ramos&Arroyo. Ignacio Arroyo recorda el mal estat de l’edifici quan va llogar-hi el seu despatx, l’any 82 . Era llavors “lúgubre, abandonado, sucio...”. Al llarg del programa, visitem les sales tècniques, amb maquinària per climatització o ascensors; coneixem part del servei de seguretat; veiem com una exposició pren el relleu d’una altre; viurem una Nit d’Estiu al terrat; seguim una visita guiada pel pis d’època o observem com tots els racons de La Pedrera –acabada de construir l’any 1912- es visiten regularment per controlar-ne el bon estat. La Fundació Catalunya-La Pedrera, propietària de l’edifici, aboca els ingressos que generen les visites i les activitats a les seves àrees d’alimentació, cultura, impuls social i coneixement. Marta Lacambra, directora general de la fundació, concreta amb satisfacció que atenen en total a 300.000 beneficiaris cada any. Cinc dies a... La Pedrera Un programa de Soledad Gomis i Joan Albert Planell  

 • Creuer MSC Orchestra

  Creuer MSC Orchestra

  27:50 26 sep 2017

  27:50 26 sep 2017 Al programa “Cinc dies a…” el creuer MSC Orchestra ens embarquem per conèixer un viatge que comença amb l’arribada del pràctic per assessorar sobre l’atracament a port; segueix amb la constant activitat a les dues cuines bessones; la necessària tasca d’una editora que aplegui totes les informacions practiques i les ofertes d’oci en una publicació; o els nombrosos tràfecs que conflueixen en alguns molls: uns passatgers surten de visita, d’altres embarquen, es recarrega combustible… Dia i nit, vint-i-quatre hores ininterrompudes d’oci i feina. Davant i darrera dels viatgers, una tripulació de mil persones de totes les nacionalitats: italians, indonesis, brasilers, turcs, francesos , paraguaians, filipins, ucraïnesos i un llarg etcètera. 1a emissió: 11/06/2017 2aemissió: 26/09/2017

 • 27:39 19 sep 2017 El Reial Club del Polo de Barcelona, una de les entitats més exclusives de Barcelona, s’estén per més de vint hectàrees en plena ciutat. Tres-centes vint-i-cinc persones treballen en el manteniment de les instal·lacions, l’atenció als socis i, el més important, la cura dels cavalls. Els cavalls, sobre tot si són de competició, requereixen moltes atencions: horaris estrictes en la alimentació, neteja rigorosa, atencions com venes de descans o mantes, vigilància veterinària... La hípica és la raó de ser del RC Polo, però s’hi practiquen també d’altres esports, com el hockey. A les seves pistes han jugat i juguen encara, nombrosos jugadors olímpics. Però hi ha a més seccions de tennis, de pàdel; hi ha centre esportiu, piscina... Bona part dels seus 10.000 socis són famílies que troben espais i activitats per a totes les edats: partides de dòmino, sales d’estudi per els adolescents, sales de lectura, restaurant. Cinc dies a... visita tots els espais i arriba també a recons tan curiosos com la fusteria on es construeixen les barreres de salts. El Reial Club de Polo de Barcelona celebra aquest any el seu 150 aniversari.

 • 2:58 18 sep 2017 El Reial Club del Polo de Barcelona, una de les entitats més exclusives de Barcelona, s’estén per més de vint hectàrees en plena ciutat. Tres-centes vint-i-cinc persones treballen en el manteniment de les instal·lacions, l’atenció als socis i, el més important, la cura dels cavalls. Els cavalls, sobre tot si són de competició, requereixen moltes atencions: horaris estrictes en la alimentació, neteja rigorosa, atencions com venes de descans o mantes, vigilància veterinària... La hípica és la raó de ser del RC Polo, però s’hi practiquen també d’altres esports, com el hockey. A les seves pistes han jugat i juguen encara, nombrosos jugadors olímpics. Però hi ha a més seccions de tennis, de pàdel; hi ha centre esportiu, piscina... Bona part dels seus 10.000 socis són famílies que troben espais i activitats per a totes les edats: partides de dòmino, sales d’estudi per els adolescents, sales de lectura, restaurant. Cinc dies a... visita tots els espais i arriba també a recons tan curiosos com la fusteria on es construeixen les barreres de salts. El Reial Club de Polo de Barcelona celebra aquest any el seu 150 aniversari.

Mostrant 1 de 2 Veure més