Cinc dies a... és una sèrie que vol mostrar el que passa de portes endins a llocs o institucions ben coneguts: quina és la seva quotidianitat i les activitats calen pel seu funcionament. Dilluns, 19:30h La 2

La sèrie Cinc dies a... tindrà continuïtat l’any vinent amb nous capítols. Les temàtiques seguiran sent variades, però la manera de fer es manté en tots els programes: al llarg de 30 minuts observem un lloc i els qui hi treballen i deixem que siguin les accions les que ens expliquin coses; sense entrevistes formals ni veus en off.

L'Auditori de Barcelona 24:24 13 noviembre 2018

Ens endinsem al cor de l'Auditori de Barcelona, un modern edifici de 42.000 metres quadrats, plens de misteri per dins per la majoria de nosaltres. Aquest Auditori fet pel prestigiós arquitecte Rafael Moneo té una gran qualitat acústica. La seva programació va de la música antiga a l'electrònica.

Sota les sales de concerts, hi ha un munt de passadissos on els empleats de l'Auditori i els músics fan cadascú la seva tasca, és un engranatge perfecte, com una composició musical.

Una altra part important son els arxius de l'Auditori; a través d'ells coneixem el que ha estat la vida artística de Barcelona.

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i la Banda Municipal de Barcelona tenen la seva seu en aquest Auditori de la ciutat.

L'ampli abast social de la programació es completa amb un servei educatiu orientat a tots els públics que va des de les escoles fins a la gent gran amb problemes.

Podrem veure milers de partitures, tota mena d'instruments, les sales de màquines, com prenen la temperatura a les sales perquè res no falli i tot estigui a punt perquè arribi el moment de la veritat...: comença el concert.

anterior siguiente
mostrando pag. 1 de 0

Els últims 43 documentals de Cinc dies a...

 • Ver Miniaturas Veure Miniatures
 • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios
 • L'Auditori de Barcelona

  L'Auditori de Barcelona

  24:24 13 nov 2018

  24:24 13 nov 2018 Ens endinsem al cor de l'Auditori de Barcelona, un modern edifici de 42.000 metres quadrats, plens de misteri per dins per la majoria de nosaltres. Aquest Auditori fet pel prestigiós arquitecte Rafael Moneo té una gran qualitat acústica. La seva programació va de la música antiga a l'electrònica. Sota les sales de concerts, hi ha un munt de passadissos on els empleats de l'Auditori i els músics fan cadascú la seva tasca, és un engranatge perfecte, com una composició musical. Una altra part important son els arxius de l'Auditori; a través d'ells coneixem el que ha estat la vida artística de Barcelona. L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i la Banda Municipal de Barcelona tenen la seva seu en aquest Auditori de la ciutat. L'ampli abast social de la programació es completa amb un servei educatiu orientat a tots els públics que va des de les escoles fins a la gent gran amb problemes. Podrem veure milers de partitures, tota mena d'instruments, les sales de màquines, com prenen la temperatura a les sales perquè res no falli i tot estigui a punt perquè arribi el moment de la veritat...: comença el concert.

 • 24:36 06 nov 2018 Poca gent sap que la Facultat de veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona es troba entre les 10 millors del món gràcies a la qualitat de la seva docència i de la seva recerca. La Facultat compta amb un Hospital Veterinari, considerat entre els millors d’Europa, i amb diverses granges d’animals que permeten una ràpida aplicació pràctica de la teoria apresa a les aules. La Facultat ens ha acollit duran cinc dies. Hem entrat a les aules, els laboratoris, la biblioteca, l’hospital, els quiròfans i les granges. També hem descobert un grau nou e innovador: Ciència i Tecnologia dels aliments. Hem acompanyat al pastor a passejar el ramat, hem assistit a la necròpsia d’un dofí que havia estat trobat mort al Delta de l’Ebre, hem entrat a la consulta d’un gos amb una pota biònica i hem viscut moltes altres situacions que us resultaran sorprenents.

 • 24:34 30 oct 2018 'Cinc dies a…' Aeroport de Barcelona–El Prat és un dels programes de la sèrie que ha resultat més complicat de rodar: per la extensió del lloc, perquè hi conviuen persones de diverses organitzacions i companyies, i perquè s’han de passar controls tot sovint. Però, al mateix temps, és un dels més curiosos pel que fa a àrees de funcionament que no veiem mai. És el cas del SATE, el Servei Automàtic de Tractament d’Equipatges, que s'estén al llarg de 25 quilòmetres, però lliura les maletes per embarcar a l’avió en 6 minuts. També es pot veure com el fuselatge d’un avió és doblement revisat, pels coordinadors de la companyia i pel comandant, en arribar i abans de tornar a enlairar-se. O com es fa una observació de les condicions meteorològiques cada mitja hora que es comparteix amb tots els aeroports del món. L’Aeroport de Barcelona–El Prat és, en definitiva, una ciutat en moviment constant, amb tots els serveis que es necessiten per atendre una mitjana de 100.000 passatges diaris i prop de 900 avions.

 • 24:50 23 oct 2018 El programa 'Cinc dies a...' visita Tortosa per conèixer la feina tan necessària dels Agents Rurals de Catalunya, un ofici poc conegut. Totes les funcions de les dones i dels homes que fan d'Agents Rurals tenen a veure amb la protecció de l'entorn i la seva feina és àmplia i diversa. 'Cinc dies a...' acompanya els Agents Rurals en un rescat d'una òliba ferida, en una inspecció d'un abocament il·legal i fent el cens dels flamencs al delta i de les cabres al Ports de Beseit. Els ha seguit en inspeccions de caça i de pesca i ha pogut comprovar com controlen les condicions de cria d'animals domèstics. El programa també mostra com, pujats a canoes, fan controls de la plaga del cargol poma. Els Agents Rurals també son els CSI dels boscos, investiguen les causes dels incendis forestals. Fan una feina molt necessària, cuiden l'entorn i mostren que allò que no és de ningú, en realitat és de tots.

 • L'Abadia de Montserrat

  L'Abadia de Montserrat

  25:02 16 oct 2018

  25:02 16 oct 2018 El programa 'Cinc dies a...' s'endinsa Montserrat, per conèixer la part menys coneguda del l'Abadia com l'escolania, el museu o la biblioteca. Al recinte de Montserrat es troba un dels museus més importants de Catalunya, sobretot en pintura del segle XX, un aspecte que no tothom coneix. Montserrat és un Monestir benedictí on hi viu una comunitat d'una cinquantena de monjos, però també és un Santuari que vol dir moltes altres coses. És l'escolania que acull nens entre 9 i 14 anys que es formen musicalment, a més de seguir l'ensenyament reglat. Són les romeries, grups de persones que hi van a retre culte a la Moreneta i que s'estan a les històriques "cel·les". És la biblioteca amb obres incunables que només es poden consultar si es demana amb temps. Tot el que fa referència a Montserrat està controlat i, en part, executat per la comunitat de monjos i, és que ja se sap, han de seguir la norma de Sant Benet que parteix d'un principi molt clar: "ora et labora".

 • El CAR de Sant Cugat

  El CAR de Sant Cugat

  24:52 09 oct 2018

  24:52 09 oct 2018 Durant cinc dies, l'equip del programa ha comprovat com l'esport d'elit no és possible sense el suports dels entrenadors, dels metges, dels fisioterapeutes i dels psicòlegs, sense una bona alimentació i un bon descans i sense unes bones instal·lacions. Al Centre d'Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat del Vallès els esportistes d'elit i els que tracten de ser-ho troben tot això i encara més. El CAR de Sant Cugat no és, només, una fàbrica de campions, la preocupació pel desenvolupament integral de la persona és primordial. El CAR va ser el primer Centre Esportiu Alt Rendiment que va tenir un centre d'ensenyament propi i compta amb un servei d'acompanyament professional. A més, el CAR ha esdevingut un centre de referència internacional. Esportistes de molts països venen a entrenar-hi i altres Centres d'Alt Rendiment en copien el model.

 • Teatre Lliure

  Teatre Lliure

  24:56 02 oct 2018

  24:56 02 oct 2018 Quan una obra de teatre arriba a la sala d'exhibició ha passat abans per un procés que no és del tot conegut. 'Cinc dies a...' visita el Teatre Lliure de Montjuic, ubicat al recinte del Palau de l'Agricultura, un dels edificis que no es va enderrocar després de l'exposició universal del 1929. El programa mostra com organitza el dia a dia l'equip directiu, com es fan als assajos i la infraestructura. Com es posa a punt la sala de teatre amb les butaques, el decorat de l'escenari, i la il·luminació que també és una part fonamental de cada obra. 'Cinc dies a...' serà testimoni de la darrera temporada de Lluís Pasqual com a director del teatre, una persona que va ser fundadora del Lliure fa més de 40 anys i que ha marcat la seva trajectòria.

 • Mercabarna

  Mercabarna

  24:42 25 sep 2018

  24:42 25 sep 2018 Descobreix dimarts el singular món de Mercabarna. El programa ha visitat de nit el mercat del peix i de dia el de la fruita, ha entrat a les grans càmeres frigorífiques de carn i ha visitat les empreses transformadores.

 • El Museu Picasso

  El Museu Picasso

  24:55 18 sep 2018

  24:55 18 sep 2018 El Museu Picasso és el centre de referència per al coneixement dels anys de formació de Pablo Picasso. El geni del jove artista es revela a través de les 4.251 obres que componen la col·lecció permanent. Inaugurat el 1963, revela també el seu vincle amb Barcelona: un vincle estret i inseparable forjat en la seva adolescència i joventut, i que es va perllongar fins a la seva mort. El programa, al llarg del capítol, visita les diferents sales, s'endinsa en la part més desconeguda del museu i coneix totes les persones necessàries per garantir el seu funcionament i que el visitant pugui gaudir de la visita.

 • Estrenem nova temporada

  Estrenem nova temporada

  1:25 14 sep 2018

  1:25 14 sep 2018 La directora del programa, la Sole Gomis ens explica que podrem veure aquesta temporada

 • Els Jocs Mediterranis

  Els Jocs Mediterranis

  24:44 24 jul 2018

  24:44 24 jul 2018 Aquesta setmana 'Cinc dies a...' ha estat als preparatius dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018 i en aquest capítol mostra els últims retocs de les instal·lacions i organització perquè tot estigui a punt.   Els Jocs Mediterranis han aportat a l'àrea urbana de Tarragona nous espais esportius agrupats en el que es coneix com l'Anella Mediterrània. A la zona de Camp Clar, tocant a l'autovia que uneix Tarragona i Reus, s'hi ha construït un nou pavelló esportiu i una nova piscina olímpica. També s'ha remodelat la pista d'atletisme, tot plegat emmarcat en un parc. A banda d'aquesta anella, els jocs van tenir altres seus on, majoritàriament, es van utilitzar instal·lacions esportives ja existents.   Per allotjar als atletes dels països de les dues riberes del mar mediterrani, enlloc de construir un espai residencial nou, es va tancar un acord amb alguns hotels de Port Aventura que es van tancar al públic durant els deu dies que van durar els jocs, entre el 22 de juny i l'1 de juliol.   Aquest reportatge se centra el tram final dels preparatius dels jocs, des de tres setmanes abans i fins la jornada de la inauguració oficial. 'Cinc dies a...' mostra com els operaris donen els últims retocs a les noves instal·lacions, com s'organitza l'aspecte logístic i com els atletes van arribant a la ciutat i es preparen per començar a competir.

 • La Massana

  La Massana

  27:02 07 ene 2018

  27:02 07 ene 2018 El programa "Cinc dies a..." descobreix l'Escola Massana, un centre municipal d'Art i Disseny en el que avantguarda i tradició es donen la mà. Hi ha un plantejament interdisciplinari i un estímul constant als alumnes per tal que experimentin per sí mateixos, sigui amb les darreres tecnologies, sigui amb mètodes artesans.

 • La Boscana

  La Boscana

  24:30 12 dic 2017

  24:30 12 dic 2017 Al mig del Pla d’Urgell, una finca amb hort, un jardí arbrat de quatre hectàrees, llac i corral, acull el restaurant La Boscana. És un restaurant gastronòmic que no falta a cap guia, inclosa la Michelin, on apareix distingit amb una estrella. Al capdavant hi ha el xef Joël Castanyé, que compta amb el suport de tota la seva família. Ells gestionen un establiment a Mollerussa, "El Resquitx" i estan acostumats a tirar endavant tota mena d’actes i celebracions en uns salons immensos. Per això "La Boscana" va començar com a espai per a casaments i esdeveniment d’empresa. Després s’hi va sumar el restaurant gastronòmic. I a l’any va aconseguir l’estrella Michelin. A "La Boscana" hi ha cuina d’avanguarda, però també un menú més tradicional. Com diu el Joël, tenen sempre un “sí a tot”. I porten la cuina a la sang. Joël i la seva dona, Maria Ángeles Chiriboga, cap de sala, viuen a tocar del restaurant. Amb la jaquetilla de xef Michelin presidint el menjador. S’han envoltat d’un gran equip i acullen amb el mateix entusiasme a foodies anglesos que van a fer rutes gastronòmiques que a gent d’empresa de la zona, que perllonguen la sobretaula tot mirant l’exterior. I si la cuina val la peregrinació, la arquitectura és, sens dubte, un atractiu afegit molt remarcable. Obra de Jordi Font, és un espai transparent que s’obre al paisatge i que té molt en compte garantir la intimitat de cada taula. Al llarg del 'Cinc dies a...' "La Boscana" veureu doncs com són les jornades que comencen al matí, segueixen amb un dinar de família a les 12, inclouen les preparacions diàries del restaurant mentre s’avancen coses per una celebració de molts comensals, s’ensenyen els espais a possibles clients o es té cura de l’hort i de les gallines. Ep... que passa el tallagespa!

 • La Boscana - Avanç

  La Boscana - Avanç

  1:14 11 dic 2017

  1:14 11 dic 2017 Al mig del Pla d’Urgell, una finca amb hort, un jardí arbrat de quatre hectàrees, llac i corral, acull el restaurant La Boscana. És un restaurant gastronòmic que no falta a cap guia, inclosa la Michelin, on apareix distingit amb una estrella. Al capdavant hi ha el xef Joël Castanyé, que compta amb el suport de tota la seva família. Ells gestionen un establiment a Mollerussa, El Resquitx i estan acostumats a tirar endavant tota mena d’actes i celebracions en uns salons immensos. Per això La Boscana va començar com a espai per a casaments i esdeveniment d’empresa. Després s’hi va sumar el restaurant gastronòmic. I a l’any va aconseguir l’estrella Michelin.

 • L'ONCE

  L'ONCE

  26:11 28 nov 2017

  26:11 28 nov 2017 Quan pensem en l’ONCE el primer que ens ve al cap són els cupons i els jocs d’atzar que tantes i tantes vegades hem comprat als quioscos dels nostres barris. Però aquesta és només una part de l’engranatge que fa possible el funcionament de l’ entitat a tots els nivells. Nosaltres ens endinsem a l’ONCE i ho fem per mitjà de la seva delegació a Catalunya, el major centre d’Europa per a cecs i persones amb problemes greus de visió. Des de l’àmbit de la inclusió educativa, podem veure les diferents activitats dedicades als més petits amb l’objectiu d’assegurar la seva integració a l’aula. L’entitat també aposta per l’atenció personalitzada i de qualitat, per aquest motiu els professionals que hi treballen realitzen un acompanyament permanent de l’afiliat en l’aprenentatge culinari i en l’ensenyament de l’ús del bastó o el gos guia, sempre amb l’objectiu de garantir la seva autonomia i una orientació i mobilitat adequades. Ens ha sorprès la quantitat d’activitats pedagògiques i lúdiques que s’hi fan absolutament variades: des d’aprendre a ballar sardanes o salsa, passant per fer classes de lectura de prestigiosos escriptors i la pràctica de tot tipus d’esports. I sobretot podem veure i respirar una gran qualitat humana. Cinc dies a... l’ONCE Un programa de Montse Mompó, Juan Fermín Gómez i Joan Albert Planell Emissions: 1era emissió: 28/12/2016  

 • Zoo de Barcelona

  Zoo de Barcelona

  24:33 21 nov 2017

  24:33 21 nov 2017 Les bestioles del Zoo de Barcelona també tenen els seus cicles vitals i els seus hàbits. Les persones que les cuiden els desperten cada matí amb l’esmorzar, tenen cura de la seva salut i del seu espai vital. Per exemple els peus dels elefants son molt més delicats del que sembla a simple vista i se’ls hi han de rentar cada dia . Elles, les tres elefantes, la Susi, la Yoyo i la bulli s’hi posen bé perquè confien en les seves cuidadores, l’Elena i la Marta. Per això no tenen cap inconvenient a posar el seu peu on els diguin per que els hi netegin i els facin la pedicura ¡. Al Zoo també tenen els seus mecanismes perquè els veterinaris puguin fer reconeixements a tots els animals i fins i tot els puguin extreure sang per poder-la analitzar. Ho veurem amb un drago de Komodo que, si be no es agressiu, una mossegada seva pot transmetre infeccions que poden provocar la mort en no massa temps ¡ Una part molt important, i poc coneguda, del Zoo és la jardineria. De fet tenen una mena de microclima perquè s’hi puguin adaptar totes les espècies. Des de les que viuen en sabana com també les tropicals. Quan es fa de nit tots es retiren a les seves guarides a passar la nit amb els seus excepte alguns que, com el rinoceront, estan ben solets.

 • 1:46 20 nov 2017 Les bestioles del Zoo de Barcelona  també tenen els seus cicles vitals i els seus hàbits. Les persones que les cuiden els desperten cada matí amb l’esmorzar, tenen cura de la seva salut i del seu espai vital. Per exemple els peus dels elefants son molt més delicats del que sembla a simple vista i se’ls hi han de rentar cada dia . Elles, les tres elefantes, la Susi, la Yoyo i la bulli s’hi posen bé perquè confien en les seves cuidadores, l’Elena i la Marta. Per això no tenen cap inconvenient a posar el seu peu on els diguin per que els hi netegin i els facin la pedicura ¡. 

 • L'Hotel Palace

  L'Hotel Palace

  27:36 14 nov 2017

  27:36 14 nov 2017 El Palace és l’hotel més emblemàtic de la ciutat de Barcelona. Va néixer l’any 1919 amb el nom de Ritz, a iniciativa de Francesc Cambó, que volia un establiment de primera categoria per a la ciutat. Des de llavors representa el luxe clàssic. No tan sols en l’estètica i la qualitat dels serveis sinó essencialment en una atenció al client que s’avanci a les seves necessitats. A El Palace l’activitat quasi no para mai: s’ha d’estar atent als clients més matiners i també als noctàmbuls que prenen una copa mentre escolten música al Bluesman Bar, com el guitarrista dels Rolling Stones, Ronnie Wood. El programa ha seguit el personal per tots els racons: des del terrat on es posen a punt el Jardí Diana i la piscina, fins els soterranis, on el xef Marc Mallasén supervisa esmorzars, dinars i tots els àpats del dia, incloent el seu afternoon tea, servit seguint la més estricta ortodòxia britànica. Als despatxos, Jaume Donjó, el director, i Fatima Soler, la sotsdirectora, supervisen i coordinen tots i cadascú dels departaments. De la llenceria a les cambreres d’habitacions, del florista a la encarregada de xarxes socials... Els establiments hotelers necessiten renovar-se i oferir novetats. A Cinc dies a... hem seguit el procés de posta en marxa de noves suites: dels darrers detalls de decoració, al shooting fotogràfic a càrrec de Rafael Vargas. L’objectiu de tots és estar sempre en les màximes puntuacions dels usuaris. També obrir-se a la ciutat: que el porter no sigui vist com algú que et priva el pas sinó com qui t’obre portes i et facilita l’entrada... a El Palace. Cinc dies a... El Palace. Un programa de Soledad Gomis i Juan Fermín Gómez Emissions: 15/572017

 • Circ Raluy Legacy

  Circ Raluy Legacy

  27:39 07 nov 2017

  27:39 07 nov 2017 Sota la carpa del Circ Raluy Legacy s’apleguen tres generacions de la família Raluy: el patriarca, Lluís Raluy; les filles, Louisa i Kerry, amb els seus marits, Yurek i Jean Christophe, i les netes més grans, Nietzella i Emily que tenen alguns dels números més celebrats. Els més joves, Charmelle i Benicio, comencen a aparèixer. Tots hi actuen però les filles, Louisa i Kerry, a més, s’ocupen de buscar nous artistes, gestionar poblacions a visitar, quadrar el números, i conduir tràilers quan cal canviar de lloc. És una vida intensa i que als de fora ens sembla dura, però ells no la canviarien per res. Emissions anteriors: 29/05/2017

 • 27:38 31 oct 2017 Al Circuit de Barcelona, Catalunya, a Montmeló s’hi fan moltes més coses que no pas les curses de Fórmula 1 i motos GP. A Cinc dies a hem pogut comprovar que el circuit acull curses de cotxes històrics, que comprenen els cotxes de fómula 1 de fa 20 anys o més, i a cotxes que corrien rallys fa els mateixos anys , es el que es coneix com “Espíritu de Montjuic”. Tambè hi fan tota menos de proves o “testos” empreses de cotxes i motos, son els racing test. Veurem també que el circuit acull una escola de conducció segura del RACC i fins i tot els afeccionats al ciclisme poden practicar al circuit dues tardes a la semana. També veurem que es possible conduir un Ferrari o un Lamborgini per la pista de Montmeló , un circuit que cada vegada está més integrat al territòri que l’envolta. Una cinquantena de persones porten el dia a dia del Circuit, a banda del personal voluntari que hi col.labora en les curses importants. Són els comissàris que se situen al llarg i pels dos costats de la pista. Són els que estan en contacte amb la torre de control i els primers en socorrer als que puguin tenir una avaria o alguna cosa pitjor. De comissaris n’hi ha de voluntaris, que són els que actuen en les grans curses i de contractats que són els que actuen en els casos que es lloga el circuit per una activitat de caire més comercial. Hi ha també un important centre mèdic per a fer les primeres atencions als possibles accidentats. De metges també n’hi ha al llarg de tota la pista per poder atendre in situ i estabilitzar en el cas d’un accident. 1era emissió: 18/06/2017

Mostrant 1 de 3 Veure més