Wonderland   Wonderland - 23 de novembre 2014 23/11/2014 54:19

Reportatge: Dilluns ens va deixar una figura molt important en el panorama televisiu, Josep Maria Bachs, presentador de programes com "Un, dos, tres... responda otra vez" i "Si l'encerto l'endivino", entre molts d'altres. Avui li fem el nostre particular homenatge, recordant quan va ser entrevistat al Wonderland l'any passat, en motiu del premi "Jo sóc la televisió" que va rebre en el marc del  Festival Zoom de la Televisió. A més, aquest festival torna del 26 al 30 de novembre a Igualada. 

Wondergrama: Parlem de Reynaldo Hahn, músic d’origen veneçolà que va emigrar molt jove cap a Europa. Es va establir a París i allà va entrar en contacte amb l’ambient intel·lectual de l’època. Les cartes que es va intercanviar amb Marcel Proust revelen que van arribar a ser amants durant alguns anys. Malauradament, el seu estil més aviat conservador va fer que en el París de la primera meitat del segle XIX no destaqués tant com altres músics més innovadors. Fem un repàs de la vida d’aquest músic pràcticament desconegut, ja que ben aviat es podran escoltar obres seves a l'Auditori de Girona gràcies al pianista Albert Guinovart i la soprano Nuria Rial.

El laberint: Parlem d’un dels grans enemics dels professionals de la comunicació, dels escriptors, músics i artistes, la censura. A Madame Bovary la van obligar a eliminar sis poemes dirigits a Baudelaire en “Les flors del mal”. “Ulysses”, de James Joyce, va ser confiscat i destruït als Estats Units i també censurat per la companyia Apple l’any passat. “Nada”, de Carmen Laforet, és un bon exemple de com lliurar-se de la censura. Per últim, “Si te dicen que caí”, de Juan Marsé, és un altre exemple de llibre censurat.

Wonderland
Más opciones