Wonderland   Wonderland - 17 de juny 2013 17/06/2013 52:06

PREGUNTÁDSELO A KATHERINA MEIER. Juan Retana. Amb aquest llibre l'autor va rebre el premi Kutxa Ciutat de San Sebastián. Eric Hobsbawn va denominar "segle curt", a la part del segle XX que va des de 1017 (Revolució Russa) fins al 1989 (caiguda mur de Berlín). És en aquest atormentat període que abarquen els 9 relats reunits en aquest llibre. A Preguntádselo a Katherina Meier, conte guardonat, una nena de memoria priodigiosa posa en contacte destinataris i remitents d'angoixats missatges adherits als pocs murs que queden en peu en la Dresde calcinada de 1945.

REPORTATGE EXPOSICIÓ "Darwin, el viatge d'un naturalista": Si Charles Darwin, a mitjans del segle 19 no s¿hagués preguntat què feia estudiant medicina i la resposta hagués estat deixar els estudis i embarcar-se en un bergantí per donar la volta al món durant 5 anys, no hagués nascut d'aquesta experiència L'Orígen de les espècies. L'exposició Darwin, el viatge d'un naturalista del Museu Marítim de Barcelona implica una apassionant inmersió en la ment d'un home excepcional però també en la vida de personatges injustament secundaris com el capità del vaixell, Fitx Roy o el mateix avi de Darwin, Erasmus. Preguntes i respostes de l'exposició, les formula l'Agnés Batlle.

L'HORA DEL TE: Carmen Alzaraz ens presenta avui "criminologia gastroliteraria" i compararà dues figures: Pepe Carvalho i Hannibal Lecter. Dos gurmets amb vocació criminal contrària!!!

AIXÒ ÉS ART? Pilar Sampietro ens dóna resposta a les principals preguntes sobre l'art i tecnologia que ens ha plantejat el Festival Sonar i que troba respostes també al MNAC i al CosmoCaixa.

Wonderland
Más opciones