Wonderland   Wonderland - 18 d'abril 2015 18/04/2015 54:48

Entrevista: Parlem amb M. Angels Cabré pel llibre "A contracorriente. Escritoras a la intemperie del siglo XX". L'obra reuneix vuit autores que es van avocar amb tenacitat en l'escriptura en el segle més agitat i a qui els hi debem algunes de les nostres lectures predilectes. Des de la pensadora alemanya Hannah Arendt fins a la poetessa argentina AlejandraPizarnik; de la catalana universal Mercè rodoreda, una de les veus més autoritzades de la nostra literatura "en femení", a la danesa isak Dinesen, passant per la francesa d'orígen ucranià Irène Némirovsky, la italiana Elsa Morante i l'americana Carson McCullers, sense oblidar a Virginia Woolf.Amb peripecies vitals i bagatges literaris ben diferents, totes van protagonitzxar vides intenses. Les malalties del cos, la mort prematura i l'exili van marcar l'existència de les que es van veure obligades a reinventar-se en nous paisatges.

L'Art d'Escriure: Avui amb el Jordi Muñoz, parlem amb Ferran Vilardevall, professor de l'Escola d'Escriptura sobre "La nit més fosca". A què ens referim? En les històries en què el conflicte es resol favorablement per al protagonista, hi ha uns actes o escenes en el nus del relat on sembla que la situació no es podrà solucionar satisfactòriament. Literàriament, a això anomenem "la nit més fosca". El relat guanyador de la setmana és "La fuerza centrífuga", de Sandra Sánchez González. Els finalistes són: "55 minutos", de Juan Carlos Ferrer; "El Norte" de Paloma Hidalgo;" Mi sueño", de Maria Sergia Martín González i "Primera Comunión" de Rafa Heredero.

L'Hora del Te: Què és típic, gastronòmica i literàriament parlant, per Sant Jordi? Carmen Alcaraz parla d'algunes propostes literàries sobre cultura gastronòmica, en vista a aquesta diada tan especial.

Wonderland
Más opciones