Serveis informatius Ràdio 4   Edició Vespre - 29 maig 2018 29/05/2018 29:58


El PSOE ha mantingut contactes amb les diferents formacions parlamentàries per a demanar el seu suport a la seva moció de censura contra el president Mariano Rajoy que es debatrà al Congrés en 48 hores. No hi ha gaire sorpreses respecte les postures dels diferents partits excepte per part de Podemos. El seu líder Pablo Iglesias ha anunciat que si la moció de censura dels socialistes no prospera ells presentaran un altre amb l'objectiu de convocar eleccions.

A Catalunya, JXC i ERC perden la majoria al Parlament i queden a expenses dels 4 vots de la CUP després que el republicà Toni Comín, hagi renunciat a delegar el seu vot un cop la justícia belga li permet la lliure circulació però segueix mantenint la seva acta de diputat. Des de l'oposició demanen que també renuncïi en aquesta si vol cobrar el sou diputat però no ha de participar de l'activitat parlamentària.

La setmana vinent hi haurà ple, dimecres i dijous, i només fixar la data ja hi ha hagut pol.lèmica. Els independentistes defensen que no cal que el president Torra respongui les preguntes de la sessió de control al govern si encara l'executiu no està complet ja que continua bloquejat el nomenament dels 4 diputats que estan empresonats o fugits. Des del Ministeri de Presidència han fet arribar una carta aquesta tarda al Govern de la Generalitat explicant que no publicaran el seu nomenament per raons jurídiques.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones