Serveis informatius Ràdio 4   Edició Vespre - 16 octubre 2017 16/10/2017 29:58

El govern català respondrà el mateix que avui el proper dijous  al matí al requeriment de l'Estat per aclarir si el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va declarar o no la independència. Serà la data límit abans que l'Estat pugui aplicar l'article 155 de la constitució que suspendria l'atonomia amb el consens de PSOE i Ciutadans. Ni sí, ni no, l'executiu de Puigdemont tornarà a proposar diàleg durant dos mesos.
 
Mariano Rajoy adverteix al president català que si s'acaba aplicant l'article 155 ell serà l'únic responsable. Des del govern de l'Estat demanen que rectifiqui, respongui clarament a la pregunta formulada i que el diàleg s' ha de fer sota l'empara de la llei  al Congrés dels Diputats.

Mentrestant a l'Audiència Nacional la jutge ha decretat llibertat amb mesures pel major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero, amb compareixences quinzenals, la retirada del passaport i la prohibició de sortir d'Espanya. Es tracta de les mateixes mesures cautelars que ha acordat per a la intendent dels Mossos Teresa Laplana. Tots dos, igual que els presidents de les entitats sobiranistes, estan investigats per sedició, un delicte penat d'entre 8 a 15 anys.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones