Serveis informatius Ràdio 4   Edició Migdia - 2 de juny 2015 02/06/2015 29:58

 Catalunya ha reduït el nombre d'aturats al mes de maig de 21 mil persones, situant la  xifra total de desocupats en 531 mil. El Govern remarca la tendència de recuperació però els sindicats insisteixen què la majoria dels contractes són temporals. La patronal PIMEC defensa la diversificació.

La comissio parlamentària què investiga el frau fiscal i la corrupció política repren l'activitat amb el Cas Pretòria. L'ex conseller Macià Alavedra, imputat en el cas nega trafic d'influències mentre un altre dels imputats, l'ex secretari de la Presidència, Lluis Prenafeta,  critica la lapidació a Jordi Pujol, de qui ha dit no ha comès cap delicte.

La Generalitat i el món local han segellat el desplegament de la Llei de la Transparencia als consistoris. La vicepresidenta Joana Ortega insta a fer de la transparència una actitud.

El comité de govern d'UDC decideix avui la pregunta a la que sotmetrà la seva militància el 14 de juny per encarar el seu full de ruta però assegura que no té intenció de trencar amb CDC ni amb el Govern.

El PP català es proposa recuperar el vot perdut cara a les eleccions del 27S.

El PSC i ICV-EUiA porten al Consell de Garanties Estatutàries la Llei de Simplificació Administrativa i de Reactivació Econòmica del Govern.

L'ajuntament de Barcelona en funcions signa un contracte per a demanar la renovacio de la seu del Mobile World Congress fins al 2023.  L'acte ha comptat amb l'assistència de tots els grups municipals amb representació, menys la CUP,  què no ha volgut sumar-s'hi i ha fet costat als treballadors en vaga de Movistar  què s'han concentrat a la Plaça Sant Jaume.

L'executiu català alerta que Espanya deixarà de ser un  Estat de Dret si prosperen les accions legals per la xiulada de la final de la Copa del Rei.

El Celler de Can Roca continua cuinant amb el reconeixement de tornar a ser el millor restaurant del món .  El també català Albert Adrià ha estat triat com a millor pastisser.

 

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones