Serveis informatius Ràdio 4   "Edició Migdia- 10 de juliol 2015" 10/07/2015 29:56

 Catalunya recuperarà al 2016 els nivells del PIB d’abans de la crisi però caldrà esperar sis anys per a igualar l’ocupació segons la Memòria Econòmica de 2014 què situa el creixement enguany d’un 3%. Els economistes alerten d’un augment de les desigualtats per una ocupació més precària.

Els advocats de Barcelona demanen dignificar el torn d’ofici i una millor retribució. Reivindicació feta en el Dia de la justícia gratuïta.

A disposició judicial els pares del nadó de 28 dies mort ahir per maltractaments.

 Els Mossos investiguen la mort d’un matrimoni què s’hauria suïcidat després de matar la seva filla afectada per una malaltia psíquica.

El President ha anul.lat la cimera d’avui per abordar la llista única i el Govern insisteix a demanar discreció davant les crítiques de la CUP. Duran i Lleida carrega contra les negociacions  d’una independència exprés i retreu la gestió política que s’està fent. Mariano Rajoy alerta que un dels reptes què manté és la lluita contra els qui volen aixecar murs. Joan Coscubiela designat candidat d’ICV per al 27-S.

L’alcaldessa, Ada Colau, la lider política millor valorada pels barcelonins, una dècima per sobre del convergent Xavier Trias, segons l’enquesta post-electoral de l’Ajuntament què  situa en un 55% els que confien que millorarà la gestió de la ciutat. Els grups de l’oposició al consistori demanen un ple extraordinari per a abordar la renúncia als JJOO d’hivern 2026.

9 de cada 10 estudiants estudiaran a la universitat què han triat. Física i Matemàtiques, Medicina i Filosofia, Política i Economia són les  carreres amb la nota de tall més alta.

El rei Felip VI presideix per primer cop com a monarca el lliurament de despatxos als sub-oficials de Talarn. Divendres vinent rebrà Artur Mas al Palau de la Sarsuela.

Avui s’inaugura el Festival Castell de Perelada amb la companyia Béjar Ballet de Laussane i tambe el Festival de Cap Roig a Palafrugell amb l’actuació d’Sting.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones