Serveis informatius Ràdio 4   Edició Migdia- 16 de Novembre 2015 16/11/2015 29:55

El ministre de l'Interior, Jorge Fernandez Diaz, què ha presidit el minut de silenci a la Delegació del Govern a Barcelona, confirma que el terrorista fugit dels atemptats de Paris no és a Espanya i crida a la calma de la població mentre es reforcen els controls fronterers. La Junquera és un dels punts de reforç en col.laboració amb les autoritats franceses.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, insta a derogar la reforma de la llei de la justicia universal per a combatre el terrorisme gihadista. És una de les mesures proposades per a combatre el terrorisme d'EI després de reunir-se a barcelona amb els responsables de la Unió per a la Mediterrània.

Els partits polítics defineixen estratègies davant l'opció de nova convocatòria d'eleccions a Catalunya si Artur Mas no rep el suport necessari per a la seva reelecció com a President, mentre l'ANC exigeix a JXS i la CUP tancar un acord abans del 27 de novembre per responsabilitat. ERC en el seu paper d'àrbitre està convençut que finalment hi haurà pacte. EL PSC estén la mà a JXS.

L'ajuntament de Barcelona aprova les ordenances fiscals amb el vot de qualitat d'Ada Colau com a alcaldessa.  ERC no ha volgut sumar a BComú, PSC i la CUP.

El govern condemna l'homicidi d'una dona ahir al Vendrell pressumptament victima de la violència masclista. El presumpte agressor, parella de la victima, continua en dependencies policials a l'espera de passar a disposicio judicial

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una xarxa de proxenetes que es dedicaven a explotar sexualment un centenar de dones nigerianes a Barcelona amb una vintena de detinguts.

El Sindic de Greuges Rafael Ribó reclama a la Generalitat i als ajuntaments  la creació d'un registre d'habitatge social i uniformitzar els criteris d'adjudicació en els casos d'emergència.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones