Serveis informatius Ràdio 4   Edició Migdia 27 juliol 2017 27/07/2017 49:25

Barcelona i la seva àrea metropolitana avui s'ha quedat sense taxis .

Milers de taxistes han col.lapsat els accessos a la capital catalana  per la vaga de 24 hores  des de les sis del matí,  per a denunciar la passivitat del Ministeri de Foment davant les plataformes de vehicles amb conductor com Uber i Cabify. 

Una protesta que s'ha escenificat amb una marxa lenta des de la T1 al Prat  i fins a la plaça Espanya , bloquejant l’entrada a la ciutat , el port i tambe  a l’aeroport on el col.lapse és doble per les cues als filtres de seguretat què han superat les dues hores.  Conflictes en l'ambit laboral al que aquesta mitjanit s'afegirà Renfe amb una vaga també de 24 hores.

Avui més interrogatoris de la Guardia Civil  a càrrecs i persones relacionades amb els preparatius de l'1-O. Al director general de comunicació del Govern, Jaume Clotet que ha quedat investigat i a Joan Ignasi Elena ,coordinador del Pacte Nacional pel Referendum   què ha acusat a l’Estat de servir a un partit polític.

El delegat del Govern a Catalunya Enric Millo afirma que amb la intencio de la generalitat de denunciar la Guardia Civil i el magistrat del cas , queda més demostrat que l'executiu catala ha perdut el nord. El Govern insisteix a denunciar  i els grups sobiranistes hi donen suport.

El Consell d'Estat reunit per a emetre un dictamen a instàncies del president Rajoy sobre la reforma del reglament del Parlament

Catalunya va liderar al segon trimestre de l'any la reducció de l'atur a tot l'Estat. Segons l'Enquesta de Població Activa entre abril i juny 79 mil persones van deixar de buscar feina i la taxa d'atur se situa en el 13'2 per cent. La reducció més important, en termes absoluts, des de el 1999. Ara bé, fins i tot des del govern es reconeix que la qualitat de l'ocupació no és la que es voldria

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones