Serveis informatius Ràdio 4   Edició Migdia- 18 d'agost 2017 18/08/2017 45:17

La Rambla de Barcelona s'ha llevat en silenci, sense cotxes i sense turistes ni vianants, però a migdia milers de persones s’han aplegat a la plaça Catalunya cridant No tenim por, en resposta a la convocatòria feta per totes les autoritats a sortir al carrer i recuperar la normalitat. Una fotografia d'unitat què ha encapçalat el Rei i què ha comptat amb els màxims responsables del govern espanyol i català, i la resta de líders polítics.

Primer dia de dol a Barcelona, Catalunya i a tot l'Estat per l'atemptat gihadista d'ahir a la Rambla de Barcelona que ha deixat fins ara un balanç total de 14 morts i mes d'un centenar de ferits d'una trentena de nacionalitats diferents, alguns d'ells molt greus.

En paral.lel reunions dels responsables  polítics i  policials. Mariano Rajoy i Carles Puigdemont han presidit el Gabinet de crisi per avaluar totes les informacions relacionades amb l'aptemptat terrorista de La Rambla què les investigacions situen en connexió amb l'explosió a Alcanar, l'operatiu d'aquesta matinada a Cambrils què ha acabat amb 5 presumptes terroristes abatuts i tres detencions a Ripoll .

 El jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu ha declarat secretes les actuacions per l’atemptat.  A l'espera de conéixer si es manté o s'eleva el nivell d'alerta terrorista, el ministeri de l'Interior ha convocat per dilluns la reunió del pacte antiterrorista

 

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones