L'Altra Ràdio Ràdio 4

L'Altra Ràdio

Dimecres de 21.00 a 22.00 hores. Dilluns de 00.00 a 01.00 hores

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • L'altra ràdio - 18 de setembre de 2019

L'altra ràdio - Relleu al Club Trébol de Ràdio 4

18 set. 2019

A la secció de Luis Segarra de “Guia de la radio” ens fem ressò de les novetats de la temporada a RNE, COPE, SER, Onda Cero, RAC 1 i Catalunya Ràdio. A més informem d’una novetat del Club Trébol de Ràdio 4 que ens comunica el seu creador, el músic i radiofonista Jordi Roura.

“Després de 10 anys de Club Trébol a Ràdio 4, s'inicia una nova etapa. Des de 2009 hem donat a conèixer la biografia i l'obra dels grans artistes que van actuar a Barcelona dels anys 30 fins finals dels 70. Les limitacions econòmiques i artístiques de la guerra i la post-guerra van fer que haguessin de treballar en diversos àmbits al mateix temps. Van ser músics transversals que tan aviat tocaven sardanes a una cobla com jazz a un club nocturn, acompanyaven festivals de cançó o interpretaven clàssic a la Banda Municipal. No se'n parlava d'ells als mitjans de comunicació i corrien el perill de no haver existit.

Va passar el temps i a l'arribar la democràcia hi va haver canvis importants. Van néixer escoles de música, hi va haver projecció internacional dels nostres artistes, es podien especialitzar en gèneres i existia premsa que se n'ocupava. Aquest és l'escenari de la nova etapa de Club Trébol que comença aquesta temporada sota la direcció del periodista Jordi Martí Fabra.

Amb Jordi Roura, continuarem fent arqueologia musical perquè encara queda molt per recollir i difondre però, cada vegada més, donarem veu als qui van canviar el panorama del país al Taller de Músics, l'Aula de Música Moderna i Jazz, Zeleste, Tradicionàrius i ESMUC.

És el timeline de la nostra música al segle XX i XXI”.

veure més sobre "L'altra ràdio - Relleu al Club Trébol de Ràdio 4" veure menys sobre "L'altra ràdio - Relleu al Club Trébol de Ràdio 4"

Els últims 443 programes de L'Altra Ràdio

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos