L'Altra Ràdio Ràdio 4

L'Altra Ràdio

Dimecres de 22.00 a 23.00 hores

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • L'altra ràdio - 6 de febrer de 2019

L'altra ràdio - La Mediateca del Raval compleix 10 anys

06 feb. 2019

Joel Calvet de Colectic ens presenta el projecte de la Mediateca del Raval que es basa en la creació col·lectiva d’una mediateca -un arxiu digital i multimèdia- participativa del barri del Raval de Barcelona. Enguany es compleixen 10 anys de la seva posada en marxa. El projecte vol esdevenir en memòria activa, dinàmica i viva de les històries, records i representacions culturals dels diversos col·lectius, entitats i xarxes del barri. Els promotors consideren “molt necessària la recollida de la memòria activa i dinàmica del barri per a la preservació, difusió i comunicació dels diversos patrimonis culturals i bagatges vitals de les comunitats i les xarxes formals i informals del Raval”.

La mediateca serveix per donar a conèixer el barri del Raval i les seves dinàmiques en torn al fet migratori, la diversitat cultural, les històries d'acollida i d’integració, la història antiga del Raval i la seva memòria més immediata, sempre des del punt de vista de totes les persones protagonistes. Arxivar, catalogar i difondre les produccions visuals, sonores o audiovisuals que s’han produït i es produeixen, així com incentivar noves produccions -de forma directa o indirecta- resulta un repte que té com a resultat l’intercanvi i el diàleg comunitari.

Per a més informació visiteu: http://mediateca.ravalnet.org/

Cal recordar la tradició rumbera gitana del segle XX del Barri de El Portal -carrer de la Cera i rodalies- amb músics de les famílies Valentí (Toni), Pubill (Peret), Ximenes (el “Huesos” i Petitet), Tarradellas (Johny), Reyes (Ramonet i Peret), etc. Tots ells participaven a les “juergas” que es feien al bar Salchichón, del carrer de La Cera, i el bar Tony’s, del carrer Sant Climent. L’any 2008 es va composar la “Rumba del mural”, composada per Sam Mosketón (de l’Associació Carabutsí) i Jack Tarradellas, quan es van inaugurar dos murals al carrer de la Cera per recordar-ho.

(Foto: https://ajuntament.barcelona.cat/alcaldessa/es/blog/viva-la-rumba-viva-el-pueblo-gitano-y-viva-el-raval)

veure més sobre "L'altra ràdio - La Mediateca del Raval compleix 10 anys" veure menys sobre "L'altra ràdio - La Mediateca del Raval compleix 10 anys"

Els últims 428 programes de L'Altra Ràdio

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos