Cataluña Informativos   Edició Migdia Catalunya - 30 d'octubre 2015 30/10/2015 49:17

CDC i ERC concorren per separat a les eleccions generals del 20 de desembre però amb un programa en comú i coordinats amb JXsí per mantenir la unitat a Madrid. El lider del PP català, Xavier Garcia Albiol, diu a Radio 4 que no tindria cap problema en utilitzar l'article 155 de la Constitució si la Mesa aprova la resolució dels sobiranistes. La Presidenta del Parlament, Carme Forcadell, afirma a TVE que la cambra oberirà el que decideixi la cambra.

El president del govern Mariano Rajoy, es reuneix amb el lider de C's, Albert Rivera al Palau de la Moncloa, per definir els plantejaments i les passes a seguir amb Catalunya . Trobada prèvia a la que avui Rajoy mantindrà amb Iglesias, i la setmana vinent Duran, Herzog i Garzón.

El jutge de l'AN ha bloquejat el comptes que Jordi Pujol Ferrusola te a Espanya mentre es van coneixent més detalls de la interlocutòria d'escorcoll al primogènit. Tant ell com la seva ex dona disposaven d'una xarxa de testaferros per traslladar a l'estranger els diners obtinguts de comissions per adjudicacions i blanquejar.los.

Els farmacèutics molt indignats amb la Generalitat després que el Servei Català de la Salut els ha comunicat que no tenen més diners per pagar la factura dels medicaments fins que no arribi una nova partida extraordinària.- El deute supera els 330 milions d'euros.

El govern d'Ada Colau a l'ajuntament de Barcelona ha retirat de l'ordre del dia del ple l'aprovacio de les ordenances fiscal per manca de suports.

El 98% del material genetic humà , fins fa poc considerat ADN escombraria perquè no tenia cap funcio concreta, s'ha descobert què es clau per a l'aparició i evolució  d'un càncer.

La Universitat de Lleida  ha iniciat una investigació pionera a Espanya per aconseguir grills rics en proteïnes destinats al consum humà

 

 

Cataluña Informativos
Más opciones