Econòmix   Econòmix - 29 de juny de 2018 29/06/2018 55:04

A l'espai d'actualitat econòmica hem parlat de la proposta del nou Govern espanyol d’augmentar els ingressos de la Seguretat social a través de l’eliminació dels límits o topes de les bases màximes de cotització. Mesura que suposaria incrementar els costos laborals d'aquells treballadors que cobren un salari més elevat. Aquest assumpte l'hem comentat amb Jaume Quibus, economista i actuari, expert en seguretat social i pensions.

A continuació, a la tertúlia, hem abordat l’impacte econòmic del Mundial de Futbol Rússia 2018, que l'organització calcula es traduirà en un creixement del Producte Interior Brut rus d'un 1%. Per aquest temari hem comptat amb Josep Maria Gay de Liébana, president de la Comissió d’Economia i Finances de l'Esport del Col·legi d'Economistes de Catalunya, i Nicolás de Pedro, investigador del CIDOB expert en Rússia.

A l'oferta laboral de l'Econòmix, Sergio López, consultor d'Adecco a Barcelona, ha plantejat feina per treballar com a cuiners i cambrers en hotels de 4 i 5 estrelles ubicats a Barcelona amb una retribució bruta l'hora entre els 10 i 11€. Després, a la secció Humor Salmó, l'expert en la gestió del crèdit i la morositat Pere Brachfield ha tractat el cas d’un jove de 30 anys que es veu obligat a abandonar la llar familiar, on hi viu amb els seus pares, per una ordre d’un jutge d’una Cort suprema dels Estats Units... no contribuir a les tasques domèstiques ni al pagament del lloguer pot sortir car.

I a Món PIME, Francesc Pedrerol, Director General del Grup Asuni, ens ha explicat el desenvolupament de programaris que realitzen des de la seva empresa que permeten dissenyar edificis i espais públics sense límits, facilitant la feina dels arquitectes.

Econòmix
Más opciones