Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Tres dies després, continuen les tasques de repatriació dels cossos. Els experts avisen que poden durar dies per la dificultat de no tenir una ambaixada espanyola al país. 

Reten homenatge a en Ramon, un enginyer jubilat de 63 anys, que viatjava en el grup atacat per Estat Islàmic. Era nascut a Girona, i mantenia lligams i un germà a la ciutat. Una trentena de veïns s'han reunit per condemnar alhora l'atemptat terrorista.

Diplomàtics espanyols han viatjat al país per a gestionar la repatriació de les 3 persones mortes i de la dona que continua ingressada. Els dos il·lesos ja són a casa. Amb el govern talibà, expliquen companyies d'assegurances, el procés pot ser més lent.

El grup de 6 turistes espanyols hi havien anat a través d'una agència de viatges, malgrat les recomanacions del ministeri d'Exteriors. De moment, segons el govern talibà, s'han detingut set persones relacionades amb el tiroteig.  

Jaume Guardiola demana un Govern transversal per repoblar el centre: "Estem veient un país que tot és polarització. El PSC és un partit clarament del centre o centreesquerra", ha reivindicat. "L'espai del centre és més de reconstrucció", ha dit el president del Cercle d'Economia, considerant que el 'procés' ha "provocat una certa fractura" i un moviment cap a posicions més radicals. En aquest sentit, creu que el PP hauria de "fer un esforç per tirar-se cap al centre" i buscar solucions reconeixents els "factors diferencials de Catalunya". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, creu que Junts està intentant "tornar a connectar més amb la societat econòmica" amb "propostes d'un aire una mica més liberal", mentre "Esquerra seria un partit socialista amb l'eix identitari català independentista". Confia que el "president Illa" tindrà propensió a una ampliació de l'aeroport si arriba a la Generalitat. Admet que la crisi diplomàtica amb l'Argentina pot tenir repercussions econòmiques però no "molt directament". Comparteix la posició del Banc Sabadell davant l'operació que pretén el BBVA. Demana un punt de paciència als culers i esperar que es consolidi la situació econòmica al FC Barcelona. I alerta que l'economia espanyola no va tan bé com mostren les dades macroeconòmiques: assenyala la productivitat.

Sembla que Pedro Sánchez vol arribar fins al final en la crisi diplomàtica amb Argentina si el president Javier Milei no rectifica les seves paraules, en les que acusava de corrupta a la seva dona. 

Mentrestant la fiscalia del Tribunal penal Internacional ha demanat ordres de detenció per Netanyahu i els líders de Hamas per crims de guerra i de lesa humanitat. 

I en aquest context ha mort el president de l'Iran a causa d'un accident d'helicòpter que ha fet contenir la respiració al món. Aquestes són algunes informacions destacades de la jornada. 

De tot plegat en parlem amb els nostres tertulians Maria Vila, Toni Bolaño i Juan Carlos Valero.

En van marxar uns 300.000. Un retorn marcat pels ruixats i les tempestes que poden ser intenses, sobretot a les comarques del nord de Barcelona i Girona. Protecció Civil ha activat el Pla Inuncat per pluges de 20 litres en mitja hora, per pedra i calamarsa. 

Pedro Sánchez demana al president argentí Javier Milei que rectifiqui. El govern li reclama que demani disculpes. Argentina però ja ha dit que Milei no rectificarà. Exteriors ha cridat l'ambaixador argentí a Espanya i no descarten més mesures.

Continuen les tasques de repatriació de les 3 víctimes mortals de l'atac terrorista a l'Afganistan que ha reivindicat Estat Islàmic. Els experts avisen que poden durar dies per la dificultat de no tenir una ambaixada espanyola al país. Minut de silenci a Girona, d'on és una de les víctimes.

Posar música als versos de Lorca al "Poema del Cante Jondo"... És el darrer treball de Miguel Poveda, que s'inspira en el poeta per a la seva faceta artística i humana en aquest disc cent per cent flamenc tradicional

La pedregada que aquest diumenge a la tarda va caure en alguns punts del pla de Lleida ha causat danys de fins al 50 % en alguns cultius de fruita del Pla d'Urgell, les Garrigues i el Segrià. Els pagesos demanen a Agroseguro que avaluï ràpidament els danys.

La meitat de la collita perduda, donen per fet en finques de pomes com aquesta d'Arbeca, a les Garrigues, a causa de la pedregada d'ahir. La tempesta ha afectat també camps de fruita dolça del Pla d'Urgell i del Segrià. La pedra no era molt gran, però en va caure molta i perjudicarà la venda.

Des de l'organització agrària ASAJA demanen agilitar els peritatges a AGROSEGURO i eliminar o rebaixar les franquícies que consideren massa elevades. Aquesta és la tercera pedregada des de principi d'any a Ponent. 

Si no ho fa, Sánchez assegura que Espanya respondrà amb dignitat democràtica. Per això, el ministre d'Exteriors ha citat avui l'ambaixador d'Argentina a Espanya. El Govern ja ha retirat de forma indefinida l'ambaixadora a Buenos Aires. El govern argentí contesta que no demanarà disculpes.

Pedro Sánchez parla de violència política per part de Vox i el ministre d'Exteriors demana al partit d'Abascal que es disculpi no haver interromput Milei en el mateix acte. Disculpes que també reclama al PP, per no donar suport al Govern.

Minut de silenci a Girona, per les 3 víctimes de l'atac terrorista a l'Afganistan, que ha reivindicat Estat Islàmic.

Avui acaba un cap de setmana llarg per a molts. Per això, s'espera que tornin a l'àrea metropolitana de Barcelona 300.000 vehicles.

La pedregada que aquest diumenge a la tarda va caure en alguns punts del pla de Lleida ha causat danys de fins al 50 % en alguns cultius de fruita del Pla d'Urgell, les Garrigues i el Segrià.

Javier Nart compara el president argentí Javier Milei amb el ministre de Transports Óscar Puente: "Són tal per al qual, dos hooligans. Això no és un atac a les institucions ni a la democràcia", ha dit sobre la crisi institucional. El número 2 de Ciutadans a les eleccions europees creu que la retirada de l'ambaixada espanyola a l'Argentina afectarà els interessos d'Espanya, però serà "bona pels interessos de 'don Pedro Sánchez'". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, creu que Salvador Illa acabarà presidint el Govern de Catalunya: "Si a Sánchez se li acudeix trencar el vot de confiança amb el PSC, pot significar el mateix que va significar per a Ciutadans". Creu que el president espanyol farà "el que faci falta" perquè "el seu cul continuï collat al seient de la presidència": "L'amnistia entrarà en grandíssims problemes. És d'una missaria intel·lectual descomunal". Considera que ERC va tenir "una aproximació molt lògica als fets" d'octubre del 2017 mentre Carles Puigdemont "haurà de continuar tensant la corda de l'independentisme per deixar fora de combat a Esquerra". Creu que Cs es va "emborratxar d'èxit" perquè "Albert Rivera es va pensar que podria arribar a president del govern". I defensa que Adrián Vázquez "ha fet el que havia de fer" deixant el partit per passar al PP.

Enguany s'han ofert 370 places MIR d'aquesta especialitat a Catalunya i 22 n'han quedat vacants. És gairebé el triple que l'any que passat. En el dia mundial de la metgessa i el metge de família analitzem per què. Tampoc hi ajuda la manca d'informació sobre aquesta branca i les complicacions per accedir-hi.

Continuen les tasques de reparació a les diverses línies afectades de Rodalies pel robatori de coure de fa tot just una setmana. La més afectada, l'R3, però també es mantenen els problemes a l'R4, l'R7 i l'R12. Demà comença la segona setmana laborable amb aquestes afectacions. La gent es busca altres alternatives per viatjar. De fet, el sector del lloguer de cotxes ha notat una pujada de clients de fins al 40% l'última setmana. La demanda per compartir cotxe també ha augmentat els últims dies prop d'un 30%. TMB també nota un augment del 10% d'usuaris.

L'Afganistan és un dels indrets considerats com a perillosos per viatjar. Malgrat tot, es continuen oferint paquets per visitar-lo. Advocats i especialistes en assegurances recorden que els riscos els han d'assumir els mateixos viatgers... i la patronal d'agències de viatges qüestiona l'ètica de promoure aquestes visites. "Sota cap circumstància" recomana exteriors viatjar a l'Afganistan i a 14 països més. I alerten del risc de segrest o atemptat. El ministeri, però no pot prohibir visitar cap país. Això sí, qui decideix fer-ho ha de tenir clar que ho fa, sota la seva responsabilitat

Minut de silenci, aquest migdia, a Terrassa en memòria de les tres víctimes catalanes assassinades a l'atac a l'Afganistan. Al municipi hi treballava una de les dones. Dimarts se les recordarà a Barcelona, on treballava una altra de les víctimes. Els seus cossos continuen a Kabul, a l'espera de la seva repatriació. Diplomàtics espanyols són ja a la localitat i treballen per agilitzar-ne els tràmits. Qui ja està de tornada a Espanya és una de les dues persones il·leses. La Susana era propietària de la farmàcia de l'estació de Sants i l'Elena era cotitular, junt amb les seves germanes, d'una farmàcia de Terrassa. La tercera víctima catalana és el Ramon, ja jubilat. Nascut a Girona, va treballar a una empresa química de Tarragona

Minut de silenci aquest migdia a Terrassa, per les víctimes de l’atemptat a l’Afganistan. A la localitat hi treballava una de les tres persones catalanes que van morir. Els cossos continuen a Kabul, a l'espera de la seva repatriació. Qui ja està de camí a Espanya és una de les dues persones il·leses a l'atac.

L'Afganistan és un dels indrets considerats com a perillosos per viatjar. Malgrat tot, es continuen oferint paquets per visitar-lo. Advocats i especialistes en assegurances recorden que els riscos els han d'assumir els mateixos viatgers i la patronal d'agències de viatges qüestiona l'ètica de promoure aquestes visites.

Una setmana després de les eleccions catalanes seguim sense saber qui conformarà el govern de la Generalitat. Els partits naveguen entre els retrets i les negociacions a 4 dies de l'inici d'una nova campanya electoral, la de les eleccions europees.

22 places de metge de família. Són les que han quedat vacants enguany a Catalunya després dels exàmens MIR. És gairebé el triple que l'any passat. En el dia mundial de les metgesses i metges de família analitzem aquesta falta recurrent d'especialistes en medicina familiar

Victòria brillant del Barça femení a la Copa de la Reina, 8 a 0 en 58 minuts.

Manolo García porta gairebé 50 anys trepitjant escenaris i diu que s'hi continua sentint "com a casa". L'artista del Poblenou de Barcelona farà en el concert d'aquest dissabte al Palau Sant Jordi un repàs dels seus temes més coneguts i presentarà les cançons del seu darrer doble àlbum. Explica que estan inspirades en el que més li agrada, explicar històries quotidianes sense deixar de banda el seu esperit reivindicatiu.

Pedro Sánchez treu pit de la victòria socialista a les eleccions catalanes en un acte dels socialistes a Barcelona. Acompanyat del flamant guanyador dels comicis, Salvador Illa, el president espanyol reivindica l'èxit de la seva estratègia de diàleg i apaivagament i reclama obrir una nova etapa en la política catalana. A l'acte també hi ha participat la cap de llista del PSOE a les europees del 9 de juny, Teresa Ribera.

Des de la presa de poder dels talibans, en 2021, s'han suspès les ambaixades. No obstant això, hi ha agències que continuen oferint viatges sobre el terreny. Arquitectura imponent, temples, mercats, paisatges espectaculars. Són les estampes que promociona el govern de facto talibà. Turisme com a eina d'impuls econòmic i intent de reconeixement internacional. Asseguren que 7.000 estrangers l'han visitat l'últim any. Fins a dues agències espanyoles hi organitzen viatges tot i les recomanacions oficials de no fer-ho. Bamian, la ciutat on s'ha produït l'atac, és una de les més visitades i parada obligada en tots els tours. Sempre amb guia i escortat pels mateixos talibans. Turistes que arriben mentre els afganesos, immersos en la pobresa, busquen fugir desesperadament

Exteriors treballa en la repatriació, que podria ser en les pròximes hores. Els 6 turistes espanyols estaven al mercat de la ciutat turística de Bamian quan es va produir el tiroteig, segons el relat d'un dels presents. 3 catalans han mort, viatjaven amb 3 turistes espanyols més. Un d'ells, una dona, ha resultat ferida. L'han operat d'urgència en un hospital de Kabul. Està conscient, tot i que continua greu. Els altres dos han resultat il·lesos. Els 6 són a la capital afganesa a l'espera de ser repatriats. Diplomàtics espanyols viatgen ara cap a Kabul, des de les ambaixades de Pakistan i Qatar. El ministeri, tot i no reconèixer el govern talibà, hi està en contacte. La Generalitat es coordina amb el Ministeri. En l'atac han mort, a més, 3 afganesos i hi ha 3 persones ferides de diverses nacionalitats. De moment hi ha 7 detinguts. La ciutat de Bamian, a uns 180 km de la capital afganesa, ja va ser l'escenari d'un atac.

Tres turistes catalans moren tirotejats a l'Afganistan, en el grup hi viatjaven tres espanyols més. Una d'elles està hospitalitzada a Kabul, greu però conscient i, dues persones més han resultat il·leses. En l'atac també han mort tres ciutadans afganesos i hi ha tres persones ferides més de diverses nacionalitats. El ministeri d'exteriors espera que els puguin retornar en les pròximes hores, mentre es treballa també en la repatriació dels cadàvers. Hi ha 7 detinguts.

El ministeri d'exteriors recomana des de 2021 no viatjar a l'Afganistan sota cap circumstància. Asseguren que el risc d'atemptat o segrest és altíssim. Tot i això, 7.000 estrangers l'han visitat l'últim any segons el govern talibà, i fins a dues agències espanyoles hi organitzen viatges.  

Pedro Sánchez treu pit de la victòria socialista a les eleccions catalanes en un acte del PSOE a Barcelona. Acompanyat de Salvador Illa, que també ha reivindicat passat pàgina, torna a la capital catalana una setmana després del 12M. A 5 dies de l'inici de la campanya a les europees, també hi participa la candidata Teresa Ribera.

Manolo Garcia omplirà aquesta nit el Palau Sant Jordi. Ho fa en el marc de la seva gira "Emisiones cero desde ya", que recorre grans estadis de tota Espanya.

El Barça femení pot seguir fent història a la Copa de la Reina aquest vespre, en canvi, al masculí no se sap si Xavi continuarà. El tècnic ha dit que no se sent qüestionat, i menys pel president.

Més de 600 equipaments ofereixen activitats gratuïtes arreu de Catalunya. És la prèvia de la Nit dels Museus, que se celebra enguany, precisament, el dia dels Museus. Una coincidència que no passava des de feia 5 anys. 87 museus de Barcelona, com el del MACBA o el Museu Picasso romandran oberts aquesta nit fins a la 1 de la matinada, amb diverses sorpreses, diuen els organitzadors, com recitals, recreacions històriques i tastets gastronòmics de les altres èpoques. Aquesta edició coincideix amb la celebració del dia internacional dels Museus