Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els treballadors dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat fan des d'avui vaga indefinida després de rebutjar per aclaparadora majoria l'ultima proposta de l'empresa Trablisa. L'Estat ha decretat uns serveis minims del 90%.

La Generalitat activa la prealerta del Pla Infocat davant la previsió d'augment de les temperatures aquest divendres i el cap de setmana, el que fa que s'incrementi també el risc d'incendi. Des d'aquesta mitjanit està tancat l'accés al Massís del Montsant.

El govern de la Generalitat es disposa a retallar un 6% la despesa de les conselleries i empreses públiques excepte els serveis bàsics com l'educació, salut i les nòmines dels funcionaris. És una retallada que normalment es fa al novembre però que aquest any s'ha avançat i que afectarà empreses públiques com la corporació catalana de mitjans i Ferrocarrils de la Generalitat.

El jutge envia a la presó el jove de 22 anys detingut dilluns per pressumptament haver acabat amb la vida de la seva ex parella, una noia de 21 a l'Hospitalet de Llobregat.

En clau esportiva l'Espanyol encarrila el seu pase a quarta i última ronda pervia de l'Europea League en guanyar ahir per 0 a 3 contra el Luzerna suís encara queda el partit de tornada que es jugarà dijous vinent a Cornellà-El Prat.

¿Por qué las víctimas de la violencia machista tardan tanto tiempo en denunciar? Según un estudio reciente de la Delegación del Gobierno, desde que comienza el maltrato hasta que una mujer pide ayuda, pueden pasar hasta casi nueve años. Por diferentes motivos: el miedo al agresor, porque creen que podrán resolverlo por sí mismas, o lo peor, porque realmente no se reconocen como víctimas. La falta de recursos económicos, la vergüenza a contar lo que ocurre, desconocer adónde dirigirse y cómo pedir ayuda, y el miedo y desconocimiento al proceso judicial, fueron otros de los motivos expuestos por las encuestadas. Modesta Carne, superviviente del maltrato, narra su caso en primera persona, y explica cómo la lentitud de la justicia impide que pueda dejar atrás esa terrible etapa de su vida.

toleranciacero.rne@rtve.es

El juzgado de Violencia de Género contra la Mujer de la ciudad ha dictaminado que el presunto asesino de su expareja, una mujer de 21 años, ingrese en prisión provisional sin fianza acusado de un delito de homicidio. La juez también ha acordado retirar la patria potestad del procesado sobre el hijo que tenía en común con la víctima.
 

L'assemblea de treballadors dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat decideix avui si finament va o no a la vaga indefinida a partir de demà 9 d'agost. Avui sotmeten a votació l'última proposta de l'empresa, tot i que el comitè de vaga ja ha dit que no recull les seves principals demandes. Mentre Ryanair ha anunciat la intenció de tancar la seva base a Girona. Encara no hi ha data, però els sindicats ja han dit que es mobilitzaran el mes de setembre.

En clau política, el president en funcions, Pedro Sánchez, diu que no té previst reunir-se personalment amb Esquerra Republicana i Junts per Catalunya de cara a desbloquejar la investidura. Deixarà aquests contactes a la ortaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra. Ambtot Sánchez reitera que vol un govern que no estigui en mans del sobiranisme.

Pendent de passar a disposició judicial el jove de 22 anys detingut com a pressumpte autor de la mort de la seva ex parella de 21 anys dissabte a l'espai de diàleg que l'Ajuntament de Barcelona vol crear amb els manters. I un estudi d'ISGlobal de l'Hospita Clínic que apunta que el 33% dels nous casos d'asma infantil a Europa serien atribuïbles als contaminants existents a l'atmosfera.

En clau esportiva el Barça guanya al Napols el primer partit amistós disputat a Miami i l'Espanyol s'enfronta aquesta nit al Luzerna encara en fase prèvia a l'Europa League.

Un hombre ha matado presuntamente a su hijo de 16 años y ha herido de gravedad a su pareja y madre del adolescente este miércoles, en el pueblo turolense de Andorra. El supuesto asesino se ha suicidado después tirándose por la ventana de su domicilio, en un cuarto piso. La Guardia Civil investiga si es un caso de violencia machista. No había denuncias previas por malos tratos.

Te contamos la vida de las mujeres asesinadas en nuestro especial de violencia de género.

Los planteamientos de la economía circular nos llevan a un sistema de aprovechamiento de los recursos donde se prioriza la reducción, la reutilización y el reciclaje de los producto. 'Otro tiempo, otro planeta' es un proyecto que cubre todas las fases de reciclaje de cocina, como el aceite o las cápsulas de café, para dar empleo a supervivientes de violencia machista o personas en riesgo de exclusión. Hablamos con Charo González, la gerente del proyecto.

La vicepresidenta del Gobierno y ministra de Igualdad en funciones, Carmen Calvo, ha pedido a todos los partidos "unidad de criterio" en el mensaje social para que no se ponga en riesgo el Pacto de Estado contra la Violencia de Género, y que en ningún caso "se reste visibilidad contra el machismo" porque existe un retroceso en las denuncias.

Calvo ha explicado que en 2008 el 30% de las víctimas mortales denunció mientras que esta cifra no alcanza el 20% en lo que llevamos de 2019.

Els vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat i l'empresa Trablisa estan citats de nou aquest matí a una reunió de mediació intentaran evitar la vaga indefinida convocada a partir de divendres. L'Estat ha dictat uns serveis minims del 90% i el comitè de vaga els titlla d'abusius.

La Generalitat convoca un minut de silenci per condemnar l'ultim crim masclista a Catalunya; la mort d'una jove de 21 anys dissabte passat a l'Hospitalet de Llobregat per les ferides que li va provocar la seva ex parella. Aquest dimarts mig centenar de persones s'han aplegat davant l'ajuntament del municipi per condemnar els fets.

De la política el president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, no té previst reunir-se amb el president d'Omnium Cultural, Jordi Cuixart, pres a Lledoners. La Moncloa creu que una trobada d'aquest tipus no encaixa amb la ronda de contactes que manté amb la societat civil.

En els propers minuts els parlarem també del primer exemplar de linx boreal que neix al Pirineu de Lleida des que l'espècie desaparegués d'aquesta zona fa mes d'un segle.

En clau esportiva, l'Espanyol es desplaça cap a Suissa per enfrontar-se demà al Luzerna encara en fase previa de l'Europa League. Mentre el Barça prepara a Miami un amistós contra el Nàpols i està pendent de la possible sortida de Coutinho.
 

La presidenta del Observatorio Contra la Violencia de Género, Angeles Carmona, ha expresado en Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso su consternación y sensación de impotencia ante la cifra de mujeres asesinadas este verano por sus parejas o exparejas.

Carmona anima a las mujeres que sufren malos tratos a denunciar. Ante lo casos en los que había denuncia previa, como el de la mujer de L´Hospitalet de este fin de semana, dice que analizarán lo que está pasando. "No podemos tolerar que esto vuelva a suceder. Intentaremos sacar conclusiones para que nunca más vuelva a ocurrir."

Carmona no ha querido valorar la campaña de la Junta de Andalucía contra la violencia de género que tantos comentarios ha suscitado en los últimos días. "Es importante trasladar a las mujeres que de la violencia de género se sale, pero se sale con ayuda". Carmona no cree que se esté rompiendo el conseso político en torno a la violencia de género "Es necesario no confundir la violencia género con otros tipos de violencia que pueden afectar otros miembros de la familia. Volver a explicar estos conceptos es un paso atrás"

Una noia de 21 anys ha mort pressumptament per les ferides que li va provocar la seva ex parella, un jove de 22 anys que està detingut a l'espera de passar a disposició judicial. L'arrestat tenia una ordre d'allunyament per denuncies previes.

L'Ajuntament de Barcelona ha inspeccionat prop de 200 comerços i ha detectat fins a un 40 per cent d'incompliments de la normativa.

Ens aproparem també al servei de bany adaptat que ofereixen les platges de la capital catalana a les persones amb mobilitat reduida, i repassarem les recomanacions de protecció bàsiques per aquells que treballen a l'aire lliure en dies de calor intensa.

En clau esportiva Messi es lesiona i es perd la gira del Barça pels Estats Units.

L'ultim cas de violència masclista a Catalunya s'ha cobrat la vida d'una jove de 21 anys. La noia ha perdut la vida per les ferides que pressumptament li hauria provocat la seva ex parella. Els fets han passat a l'Hospitalet de Llobregat. El pressumpte autor de l'homicidi, un jove de només 22 anys, es troba detingut i a l'espera de passar a disposición judicial. Sobre ell pesava una ordre d'allunyament.

En clau política, el president d'Omnium Cultural, Jordi Cuixart, demana una reunió a Pedro Sánchez. En una carta des de Lledoners diu que vol que Omnium Cultural sigui inclosa dins la ronda de reunions que Sánchez ha iniciat amb entitats de la societat civil recorda que la seva és la major entitat civica cultural de l'Estat i assegura que vol explicar-li entre d'altres coses el sentit de l'expressió "Ho tornarem a fer" que va dir en el seu al.legat final al judici del Suprem.

L'Ajuntament de Barcelona insta al Congrés dels Diputats a crear una comissió d'investigació per esclarir quina relació hi havia entre l'imam de Ripoll, considerat el cervell dels atemptats jihadistes de Barcelona i Cambrils, amb el CNI.

En clau esportiva, Leo Messi, es lesiona en el primer entrenament conjunt del Barça i es perd la gira pels Estats Units. 


 

La Junta de Andalucía ha salido este lunes en defensa de su campaña contra la violencia machista al sostener que no frivoliza el drama de las mujeres y ha denunciado que las críticas del PSOE y Adelante Andalucía pretenden "arañar un puñado" de votos. Ante las críticas a la campaña, que tiene un coste de 1,2 millones y se centra en "supervivientes" de los malos tratos, la agencia de publicidad ha aclarado que las mujeres que aparecen no han sufrido realmente malos tratos y son actrices escogidas de un banco de imágenes, algo que, según asegura, se hace en cualquier otra iniciativa de este estilo. En las redes sociales, tanto el presidente andaluz, Juanma Moreno (PP), como el vicepresidente, Juan Marín (Cs), y la consejera de Igualdad y Políticas Sociales, Rocío Ruiz (Cs), han salido al paso de las críticas contra la campaña lanzadas por el PSOE y Adelante Andalucía, que han pedido su retirada y explicaciones en el Parlamento. El PSOE calificó de "frívola" las imágenes de mujeres sonrientes en la campaña, mientras Adelante Andalucía cree que el Gobierno bipartito andaluz del PP y Cs es "rehén de la extrema derecha" y se pone de relieve la "influencia" que le ejerce Vox así como su "banalización" de la violencia machista.
Además, la secretaria de Acción Institucional de Podemos Andalucía, Maribel Mora, ha ironizado sobre el contenido de la campaña en rueda de prensa al asegurar que no trata la violencia de género como tal, sino que parece una campaña de "sonríe mientras denuncias", y ha instado a la Junta a dar explicaciones en el Parlamento regional. Las mujeres aparecen sonriendo porque el objetivo es dar un mensaje "positivo", según la empresa de publicidad, que defiende que transmitir esa idea de esperanza "también es efectivo y llega al público".

Por su parte, el presidente andaluz ha defendido la campaña al asegurar que no frivoliza el drama de las mujeres y ha censurado que los partidos de la oposición pretenden "arañar un puñado" de votos. En su cuenta de Twitter, Moreno ha asegurado: "El Gobierno que presido jamás frivolizará con un drama que muchas mujeres sufren en silencio y por el que más de mil han sido asesinadas. Si alguien cree que así arañará un puñado de votos, allá ella o él". De "totalmente inaceptable" ha calificado el vicepresidente de la Junta, Juan Marín, lo que considera utilización política de la violencia machista por parte de la oposición.

L'ajuntament de Barcelona hi ha ple extraordinari per tractar sobre els atemptats a Barcelona i Cambrils ara fa dos anys, concretament sobre la vinculació amb el CNI de l'imam de Ripoll, Abdelbaky Es Satty considerat el cervell dels atacs. Esquerra i Junts per Catalunya volen que s'insti al Congrés a crear una comissió d'investigació al respecte.

En les pròximes hores ha de passar a disposició judicial un jove de 27 anys detingut dissabte a Lleida per pressumptament haver agredit a la seva ex parella.

Els pagesos afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre a finals de juny mantenen les seves protestes per demanar a la Generalitat ajudes directes per les explotacions. Aquest diumenge han tornat a tallar de forma intermitent la C-12 a Flix i anuncien una marxa lenta el proper 14 d'agost.

En clau esportiva el Barça inicia gira als Estats Units, després de guanyar el trofeu Joan Gamper 2 a 1 davant l'Arsenal.