Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els partits independentistes voten en contra de la investidura de Pedro Sánchez. Esquerra Republicana espera que un acord PSOE-PODEMOS per un govern de coalició els pugui fer virar cap a l'abstenció i que Sáncehz sigui investit demà en segona votació. Mentre el govern català demana generositat per establir un diàleg amb Catalunya sense condicions.

Avui es reuneix la Mesa de la Funció Pública per ratificar mesures com ara que les treballadores de l'administració que hagin estat víctimes de violencia de genere a Catalunya puguin canviar immediatament de lloc de feina. Parlem també de la campanya #malamente, la primera que posa en marxa la Generalitat per frenar les violències masclistes entre els més joves sobre tot en espais d'oci nocturn.

En clau tecnològica Catalunya es convertirà en el primer laboratori obert a escala europea on es podran provar projectes de 5G.

Dels esports el Barça debuta a la pre-temporada amb derrota davant del Chelsea.
 

El govern busca millorar l'atenció als menors estrangers no acompanyats. La setmana vinent posarà en marxa un nou dispositiu de primera acollida a l'entorn de Collserola. El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, ha convocat els alcaldes, més d'un centenar, dels municipis d'on resideixen els coneguts com a "mena".

A Manresa, els 4 detinguts per la seva pressumpta relació amb la violació d'una menor el passat cap de setmana han passat la primera nit a la presó. La jutge els ha enviat després de què compareguessin en seu judicial. Només ha declarat un d'ells i també ho ha fet la víctima. Milers de persones han sortit al carrer per donar suport a la noia.

Atents a una operació policial antidroga dels Mossos a aquesta hora i a diverses actuacions veinals per aturar desnonaments a la capital catalana.  Expliquem també que a Catalunya, 50.000 persones esperen per fer l'examen pràctic del carnet de conduir. Les autoescoles es queixen de la manca d'examinadors. I l'Hospital Vall d'Hebron posa en marxa el primer servei d'endoscopia digestiva que compta amb un robot radiològic.

Després de cinc dies, l'incendi de Ribera d'Ebre ja està controlat. 6 mil hectàrees cremades i 52 persones evacuades. Aquest és el balanç d'un dels pitjors focs dels últims cinc anys. I els més perjudicats, sens dubte, han estat els veïns, que ja han pogut tornar a casa seva.

Nuria Alcalá, Gemma Guzmán y Verónica Muñoz han sido las enviadas especiales de Radio Nacional de España al Tribunal Supremo durante los más de 50 días que ha durado el complejo juicio del 'procés'Chema García Langa charla con Nuria y Verónica sobre esta extraordinaria labor informativa.