Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Una cita clave para un sector que este año presenta más de 300 expositores. España es el noveno país más atractivo del mundo para invertir en el sector inmobiliario, según algunas consultoras. Los inversores extranjeros compraron una de cada cinco viviendas vendidas en España en 2015. La vivienda de segunda mano es la que más impulsa la compraventa, ocho de cada diez viviendas vendidas en el segundo trimestre de 2016 son de segunda mano. Por eso, por primera vez Barcelona Meeting Point cuenta con una zona dedicada al sector de las reformas.

La fiscalia ja ha presentat la querella contra Carme Forcadell pels delictes de desobediència i prevaricació al haver permés la votació de les conclusions de la comissió del procés constituent que aposten per la via unilateral cap a la independència tot i les advertències del Constitucional. Al text el fiscal acusa a la presidenta del Parlament de voler dinamitar el model teritorial de l'Estat i de buscar la derogació de la Constitució. El text no descarta ampliar la querella als portaveus de Junts pel Sí i la CUP, Jordi Turull i Anna Gabriel.

Ens quedarem al Parlament on s'ha iniciat la tramitació d'una proposició de llei de Junts pel Sí, Catalunya si que es pot i la CUP que declara nuls els consells de guerra del franquisme. La resta de partits no s'oposen a l'esperit del text però s'oposen a la forma escollida.Tot plegat en una sessió marcada per la presència de familiars de víctimes que ho consideren un dia històric.

La prevenció continua sent la millor eina per lluitar contra el càncer de mama, el més habitual entre les dones. Avui se celebra el dia Mundial contra aquesta malaltia, i els experts recorden que tot i els grans avenços en el tractament, un de cada quatre casos acaba fent metàstasi. En aquests casos els tractaments aconsegueixen millorar la supervivència de les pacients.

Als esports, el Barça rep avui el Manchester City amb l'objectiu de consolidar-se a la primera plaça del grup de Champions. Jordi Alba i Sergi Roberto han rebut l'alta mèdica i han entrat a la convocatòria. Guardiola diu que vol comprovar el nivell del seu equip davant dels millors del món.

 

Aquest col·legi de Lleida és un dels pocs de la ciutat que reaprofiten el menjar excedent del menjador. Només ho poden fer amb el de les safates que no surten de la cuina. El guarden en racions. Cada dia en generen més d'una quinzena i les congelen. Cada dues setmanes les fan arribar a la Fundació Arrels Sant Ignasi, on les destinen a persones en risc d'exclusió social.

  • JAVIER PUYOL, DIRECTOR DEL COL·LEGI CLAVER
  • NATÀLIA MÉNDEZ, FUNDACIÓ ARRELS SANT IGNASI

En aquest projecte participen cinc centres de la ciutat. A la Fundació Arrels Sant Ignasi estan convençuts que serien força més si la normativa fes menys estricta.

INFORMA: LOURDES BALLARÍN
IMATGE: JORDI CRISTÒFOL

QUERELLA A FORCADELL. LA FISCALIA L'ACUSA DE VOLER DINAMITAR L'ESTRUCTURA TERRITORIAL DE L'ESTAT.

TRAMITACIÓ INICIADA. EL PARLAMENT TIRA ENDAVANT LA NORMA QUE VOL ANUL·LAR ELS CONSELLS DE GUERRA FRANQUISTES.

CÀNCER DE MAMA. ÉS EL MÉS HABITUAL EN LES DONES I UN DE CADA QUATRE ACABA FENT METÀSTASI.

RETORN DE GUARDIOLA. EL BARÇA I EL MANCHESTER CITY ES JUGUEN LA PRIMERA PLAÇA DE GRUP DE LA CHAMPIONS.

  • El comitè federal del PSOE serà diumenge que ve. És en aquest conclau que els socialistes han de decidir si en una eventual investidura de Rajoy s'abstenen.Aquest matí el president de la Gestora, Javier Fernández, ha defensat aquesta opció davant els diputats i senadors socialistes. Assegura que l'alternativa son unes eleccions que tornaria a guanyar el PP. I des del PSC es manté el pols. El primer secretari, Miquel Iceta, sosté que el vot a una eventual investidura de Rajoy ha de ser un NO. I apunta que una abstenció només de part del grup parlamentari seria menys compromesa pel PSOE.
  • A Badalona, els sis regidors que van anar a treballar el 12 d'octubre incomplint una resolució judicial hauran de declarar davant del jutge. ISABEL PALACIOS.
  • El ministre d'Economia en funcions assegura que Oriol Junqueras sap perfectament que la independència de Catalunya és imposible. És la deducció que n'extreu, explica, de les converses que ha tingut amb ell./ La resposta de Junqueras ha estat ràpida... Al seu compte de Twitter, el vicepresident econòmic ha assegurat que De Guindos sap perfectament que la independència de Catalunya és inevitable. I ha afegit que és el que dedueix de les converses que han mantingut.
  • Un de cada quatre conductors pateixen amaxofòbia, és a dir, por a conduir. La reconeixen més dones que homes, no perquè l'acusin més, sinó perquè els homes s'avergonyeixen més d'admetre que la pateixen.
  • Els serveis socials han atés un miler de menors a Catalunya el primer semestre d'enguany, i un 10 per cent dels estudiants enquestats afirmen que han patit bulling, segons dades del col.legi de Psicòlegs
  • A Can Barça ja es respira l'ambient dels partits grans de la Champions. Demà visita el Camp Nou el Manchester City de Pep Guardiola i l'equip de Luis Enrique s'ha entrenat aquest matí enmig d'una gran expectació

La gestora del PSOE decideix a aquesta hora la data del Comitè Fedaral que podria desencallar la situació política. El seu president, Javier Fernández, ha dit a primera hora davant dels seus diputats i senadors que entre l'abstenció i les eleccions el partit ha d'optar ara pel mal menor. Defensa doncs, una abstenció en un partit totalment dividit. Mentrestant, el PSC segueix apostant pel no però s'obre a que alguns diputats, que no siguin dels socialistes catalans, s'abstinguin.

El ministre d'Economia en funcions assegura que Oriol Junqueras sap perfectament que la independència de Catalunya és imposible. És la deducció que n'extreu, explica, de les converses que ha tingut amb ell. Al seu compte de Twitter, el vicepresident econòmic ha assegurat que De Guindos sap perfectament que la independència de Catalunya és inevitable.

Citats a declarar els 6 regidors de l'ajuntament de Badalona que van anar a treballar el 12 d'octubre, un dels quals va trencar la resolució judicial que els obligava a tancar les instal.lacions. El magistrats el cita pels properes dies 25 i 26 investigats per un delicte de desobediència.

Avui també ens acostarem a l'amaxofòbia, que és la por que senten algunes persones a conduir un vehicle. De fet, un de cada quatre conductors la pateixen, encara que no tots ho admeten. A molts homes els fa vergonya reconèixer que senten pànic quan son al volant. L'amaxofòbia es pot superar, hi ha tallers assistits per  psicòlegs que ajuden a fer-ho.

Als esports, el Barça es prepara amb l'onze de gala per rebre demà el Manchester City a la tercera jornada de la Champions. Els blaugrana reconeixen que Guardiola va marcar un abans i un després en la història del club, però estan motivats per guanyar-lo i fer un pas de gegant per acabar primers de grup.

                                        

PENDENTS DEL PSOE. EL PRESIDENT DE LA GESTORA APOSTA PEL MAL MENOR ENTRE ABSTENCIÓ O ELECCIONS.

DECLARACIÓ POLÈMICA. LUÍS DE GUINDOS AFIRMA QUE JUNQUERAS SAP QUE LA INDEPENDÈNCIA ÉS IMPOSSIBLE.

AJUNTAMENT DE BADALONA. CITATS A DECLARAR PER UN DELICTE DE DESOBEDIÈNCIA ELS REGIDORS QUE VAN TREBALLAR EL 12O.

AMAXOFÒBIA. ÉS LA POR A CONDUIR UN VEHICLE QUE PATEIX UN DE CADA 4 CONDUCTORS.

GRAN EXPECTACIÓ. EL BARÇA JA HO TÉ TOT A PUNT PER REBREDEMÀ EL MANCHESTER CITY DE GUARDIOLA.

  • La Fiscal General de l'Estat ha ordenat la presentació d'una querella contra Carme Forcadell pels delictes de prevariació i desobediència al Tribunal Constitucional. El mateix Tribunal va decidir per unanimitat actuar contra la presidenta del Parlament per permetre la votació de les resolucions independentistes del Parlament.
  • Mentrestant a badalona, la decisió de l'ajuntament d'obrir les portes el 12 d'octubre encara porta cúa. El PP de García Albiol ha anunciat la seva disposició a donar suport a una possible moció de censura del PSC que ha trencat l'acord amb l'equip de govern després del que va passar. La NÚRIA ROCA ens ho explica.../ L'oferiment de García Albiol i la desqualificació posterior de l'alcaldessa Dolors Sabater... han enganxat a la direcció del PSC en plena reunió i amb la confiança renovada en Miquel Iceta./ La reunió de la direcció del PSC també ha servit per reiterar el seu NO a investir Mariano Rajoy com a president del govern.
  • Així... amb el llençament d'ous és com un ciutadà ha rebut aquest matí la instal.lació de l'estàtua equestre de Franco decapitada a l'exterior del Born. Juntament amb la de la Victòria, que commemora com els franquistes van guanyar la guerra civil forma part de l'exposició "Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà".
  • Fa temps que parlem d'aquesta exposició que, a banda de molta polèmica política, ha despertat molta expectació cuitadana..i ha obligat a la Guàrdia Urbana a vigilar les estàtues per evitar actes vandàlics. La ISABEL PALACIOS té tots els detalls...
  • L'estàtua de Franco ha surtit per primera vegada del magatzem municipal on esta dipositada des que la van retirar del castell de Montjuic. Una estàtua, que al magatzem, va perdre el cap.
  • L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat un protocol per regular que totes les entitats religioses tinguin un tracte igualitari quan demanin equipaments municipals per als seus cultes.
  • El Barça ja prepara la visita del City d'aquest dimecres a la Champions. Sergi Roberto i Jordi Alba podrien tornar a l'equip, ja recuperats de les seves lesions. Tot i la ratxa de 3 partits sense guanyar del City, Iniesta veu a l'equip de Guardiola molt perillós.
  • Des d'avui i fins diumenge Cornellà s'omplirà d'humor amb una nova edició, la dissetena, del festival Internacional de Pallassos.

El coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, ha ofrecido sus concejales al PSC para nombrar al socialista Álex Pastor como alcalde en Badalona y desbancar a Dolors Sabater, aunque sin que los 'populares' entren en el nuevo gobierno municipal. Un gesto que, sin embargo, ha rechazado de inmediato el primer secretario del PSC, Miquel Iceta, que se niega a promover un cambio de regidor "de la mano" del líder 'popular'.

En una rueda de prensa en el Ayuntamiento de Badalona, del que es concejal y ha sido alcalde, Albiol ha señalado que este "sacrificio" es en aras de acabar con la "degradación" del gobierno "independentista y antisistema" de Dolors Sabater.


L'estàtua eqüestre decapitada de Franco que forma part de la polèmica exposició de l'ajuntament de Barcelona ja és al Born i ho ha fet carregada d'expectació i de polèmica. Tant que fins i tot ja li han llençat algun ou. Aquest matí els operaris l'han col·locat a les portes del centre cultural al costat d'escultures de la república i la transició democràtica. El consistori defensa la mostra davant les crítiques que ha rebut dels partits de l'oposició.

A un altre ajuntament, el de Badalona, s'obre la possibilitat d'un canvi d'alcalde. Després dels fets del 12 d'octubre, Xavier Garcia Albiol s'ha mostrat disposat a donar suport a la moció de censura que el PSC vol presentar contra l'alcaldessa de la coalició Guanyem Badalona en Comú, Dolors Sabaté. Sumarien els 14 vots necessaris però, de moment, els socialistes descarten fer aquesta moció amb els populars.

L'altre front dels socialistes catalans és la seva decisió de votar en contra de Rajoy encara que el Comitè Federal aposti per l'abstenció. Miquel Iceta manté que el PSC manté la postura i que pretén convèncer als seus companys. Aquesta mateixa setmana es reunirà amb el president de la gestora, Javier Fernández.

Un de cada cinc homes i una de cada tres dones conviuen diàriament amb el dolor crònic. De fet, és el problema de salut més habitual a les consultes mèdiques. Avui se celebra el Dia Mundial del Dolor crònic, i hem parlat amb especialistes que recomanen estratègies per aprendre a conviure amb el dolor i no permetre que sigui l'eix central de la vida.

El Barça comença a preparar el partit de Champions contra el Manchester City amb les novetats de Jordi Alba i Sergi Roberto. Els dos defenses ja s'han recuperat de les seves lesions i Luis Enrique podrà comptar amb l'equip de gala. Mascherano ha signat aquest migdia la renovació fins al juny de 2019.