Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

EXPOSICIÓ POLÈMICA. L'ESTÀTUA DE FRANCO ARRIBA AL BORN ENVOLTADA DE MOLTA EXPECTACIÓ I CRÍTIQUES.

AJUNTAMENT BADALONA. EL PPC DISPOSAT A DONAR SUPORT A UNA MOCIÓ DE CENSURA I EL PSC HO REBUTJA.

EL VOT DEL PSC. ELS SOCIALISTES CATALANS MANTENEN EL SEU NO A LA INVESTIDURA DE MARIANO RAJOY.

DOLOR CRÒNIC. ÉS EL PROBLEMA DE SALUT MÉS FREQÜENT EL PATEIXEN EL 20% DELS HOMES I EL 35% DE LES DONES.

EQUIP DE GALA. EL BARÇA RECUPERA JORDI ALBA I SERGI ROBERTO PER REBRE EL CITY.

  • El consell de ministres durà al Tribunal Constitucional les conclusions del Debat de Política General, que inclouen el nou full de ruta independentista del Govern Puigdemont i posen data al referèndum. El govern demana que s'anul.lin, perquè deriven de la declaració del 9N, ja declarada nul.la pel Constitucional.
  • El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sosté que l'estat judicialitza la política. Ho ha dit en una entrevista al Debat de la 1 de Televisió Espanyola a Catalunya, on el president ha afirmat que és un greu error. Sobre el judici oral a l'expresident Mas, i les exconselleres Ortega i Rigau, Puigdemont assegura que tindrà resposta.
  • El PSC ha anunciat que el seu grup al Congrés votarà a favor del suplicatori contra Francesc Homs...Una posició que haurà de ser refrendada pel nou primer secretari del partit demà s'escull en primàries, Núria Roca.
  • Ciutat Vella no tindrà, de moment, cap nou negoci de "pública concurrència". L'Ajuntament de Barcelona ha suspés les noves llicències de bars, restaurants, locals de música i també negocis com els de lloguer de bicicletes o agències de viatges. El consistori es dóna un any per ordenar les activitats comercials en aquest Districte, que pateix una forta pressió turística.
  • Després de dos dies de temporal, el Maresme s'ha llevat avui amb calma. Una calma que s'aprofita per continuar arranjant tots els danys causats pels aiguats, que són quantiosos i que han dut als alcaldes a demanar la declaració de zona catastròfica, Olga Rodríguez.
  • Amb aquesta alegria ha rebut la plantilla de l'Hèrcules el resultat de l'emparellament de setzens de final de la copa amb el Barça./ Avui comença la vuitena jornada de lliga amb la visita de l'Espanyol a Las Palmas
  • Joan Manuel Serrat, Ana Belén, Miguel Ríos i Víctor Manuel van omplir anit el Palau Sant Jordi amb el segon concert a Barcelona de la gira "El Gusto es nuestro".

Este sábado 15 de octubre, casi 18.000 militantes del PSC con derecho a voto elegirán entre el candidato a la reelección, Miquel Iceta, y su número dos y alcaldesa de Santa Coloma de Gramanet, Núria Parlon. Ambos coinciden en el ‘no’ a Rajoy y son partidarios de romper la disciplina de voto en una hipotética abstención. Exigen al PSOE que antes lo consulten a la militancia.

  • El consell de ministres portarà al Tribunal Constitucional les conclusions del Debat de Política general, que inclouen el nou full de ruta independentista del Govern Puigdemont i posen data al referèndum. El govern demana que s'anul.lin, perquè deriven de la declaració del 9n, ja declarada nul.la pel Constitucional. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sosté que l'estat judicialitza la política. En una entrevista al Debat de la 1 de Televisió Espanyola a Catalunya, el president diu que és un greu error. I sobre el judici oral a l'expresident Mas, i les exconselleres Ortega i Rigau, assegura que tindrà resposta.
  • El vicesecretari general del Partit Popular, Pablo Casado, ha celebrat la decisió del TSJC./ El PSC ha anunciat avui que el seu grup al Congrés votarà a favor del suplicatori contra Francesc Homs...una posició que haurà de ser refrendada pel nou primer secretari del partit, que NÚRIA ROCA.. demà s'escull en primàries... d'obrir el judici oral contra Artur Mas i les exconselleres Rigau i Ortega pel 9N
  • Junts Pel sí tornaria a guanyar les eleccions si se celebressin demà mateix, però perdria suports
  • Barcelona no deixarà obrir cap nou negoci de "pública concurrència" a tot el Districte de Ciutat Vella. La suspensió afecta bars, restaurants, locals de música i també negocis com els de lloguer de bicicletes o agències de viatges. L'ajuntament es dóna un any per ordenar les activitats comercials en aquesta zona. / Mentrestant, la Torre Agbar, buida des de fa un any, podria convertir-se aviat en un hotel de luxe.
  • Segons algunes empreses d'assessorament, Espanya és el novè país més atractiu del món per invertir en el sector immobiliari.
  • L'IPC ha pujat a totes les comunitats autònomes llevat de a casa nostra.
  • A Vilassar de Mar, i també amb la presència dels alcaldes de Cabrils i Cabrera de Mar, s'ha fet un minut de silenci per recordar al veí de Mataró que va morir dimecres quan el seu cotxe va ser arrossegat per les fortes pluges. La mostra de condol ha tingut lloc a les 12 del matí a la plaça de l'Ajuntament en el segon dia de dol oficial./ Després de dos dies de temporal, el Maresme s'ha llevat amb calma. Una calma que s'aprofita per continuar arranjant tots els danys causats pels aiguats, que són quantiosos i que han dut als alcaldes a demanar la declaració de zona catastròfica. I, sobretot a fer una crida, Olga Rodríguez, per evitar imprudències.
  • L'Ajuntament de Sant Cugat ha instal·lat un semàfor al terra per seguretat, ara que cada vegada hi ha més gent que creua els carrers mirant el mòbil.. La mesura ha costat 5 mil euros. De semàfors com aquests n'hi ha en algunes ciutats espanyoles i europees.
  • Són imatges de l'alegria de la grossa. La plantilla de l'Hèrcules ha rebut amb aquesta felicitat el resultat de l'emparellament de setzens de final de la copa amb el Barça. / Dani Pedrosa s'ha trencat la clavícula dreta als entrenaments lliures del Gran Premi del Japó de MotoGP./ I a l'eurolliga de bàsquet, el Barça Lassa s'estrena aquesta tarda a la pista de l'UNICS KAZÁN rús.
  • Anit, el Palau Sant Jordi es va tornar a omplir. Els responsables, Joan Manuel Serrat, Ana Belén, Miguel Ríos i Víctor Manuel./ Sitges, el Festival de Cinema Fantàstic i de Terror enfila l'últim cap de setmana amb la presentació de la darrera pel·lícula de Rodrigo Sorogoyen, "Que Dios nos perdone". Un potent thriller policíac ambientat a Madrid.
  • PUIGDEMONT A TVE: El president diu que és un error jutjar Mas, Ortega i Rigau
  • ACTIVITATS A CIUTAT VELLA: l'Ajuntament suspén durant un any la concessió de noves llicències
  • EFECTES DEL TEMPORAL: minut de silenci a Vilassar pel consuctor mort i s'aprova demanar que es declari zona catastròfica
  • COPA DEL REI: Hèrcules-Barça, Alcorcón-Espanyol i Nàstic-Alabès als 16s de final
  • FESTIVAL DE SITGES: el cineasta Rodrigo Soprogoyen hi presnta el thriller policíac 'Que Dios nos perdone'

Desprès del repàs a les noticies arriba l'hora de l'ànalisi. Encem els faristosl amb el Xavier Fina, la Andrea Màrmol i Ferran Espada...que ens ajudaran a desgranar l'actualitat. Avui un dia farcit...comencem pel 9N, El jutge del TSJC ha obert judicil oral a Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega per prevericació i desobediencia greu. L'expresident està acusat d' autor i les dues exconselleres com a cooperadores necessaries...s'enfronten a 10 i 9 anys d'inhabilitació respectivament. Falta fixar la data, però veurem las tres asseguts al banc dels acusats...quines consequencies politiques tindrà aquesta imatge...

Dilluns a Madrid Carles Puigdemont avisava que les consecuencies anirien més enllà d'una queixa. Hi ha un punt de no retorn, despres d'asseure al banc dels acusat a 3 politics pel 9N? O cal esperar a que hi hagi sentencia...

i com pot afectar això al referendum....

Entrevista al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, realitzada pels periodistes Quim Barnola, Marc Sala, Lluís Falgàs, Oriol Nolis i Sandra Morales als estudis de TVE a Sant Cugat del Vallès.

“Jutjar a Artur Mas és la dimissió de la política i posar enrariment que dificulta solucions” "És una raresa democràtica seure jutjat un president. Hi haurà una lògica preocupació i indignació de la ciutadania"

"Que es persegueixi un ajuntament per obrir l’ajuntament per fer servei als ciutadans frega l’esperpent i el ridícul perquè no va ser l’únic casç"

"Els referéndums sempre es guanyen per la meitat més un vot de la participació. Això ningú ho pot discutir" Puigdemont ha insisitit que es pot pactar un referèndum amb l'Estat. "Hi ha marge", ha dit el president. Alhora assegura que serà vinculant i vàlid si la participació és alta.

El president de la Generalitat confia en poder tramitar els pressupostos, encara que diu que "no els tinc assegurats al 100 per 100" i anuncia que es podrien aprovar al Consell Executiu abans de novembre. Està obert a negociar esmenes parcials.

"Amb Pedro Sánchez no vaig pactar res de res" i assegura que és "una exageració interessada per part dels que volen construir un relat impossible" en referència als sectors dins del PSOE que aposten per l'abstenció davnat la investidura de Mariano Rajoy.