Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

ELECCIONS 26-J. LES REACCIONS DELS CANDIDATS AL DEBAT A 4 MARQUEN LA CAMPANYA ELECTORAL.

COMENÇA LA "SELE". 32.000 ESTUDIANTS CATALANS S'EXAMINEN FINS DIJOUS PER ENTRAR A LA UNIVERSITAT.

VAGA A RENFE. ES COMPLEIX EL 94% DELS SERVEIS MÍNIMS DECRETATS A L'HORA PUNTA DEL MATÍ.

EL CELLER DE CAN ROCA. PERD EL TÍTOL DE MILLOR RESTAURANT DEL MÓN I PASSA AL SEGON LLOC DE LA LLISTA.

LAPORTA VOL LA DIMISSIÓ. LA JUNTA DIRECTIVA DEL BARÇA APROVA EL PACTE AMB LA FISCALIA PEL CAS NEYMAR.

Quart dia de la campanya electoral per les eleccions generals del 26 de juny marcada pel debat televisiu entre els candidats a la presidència del govern de PP, PSOE, Podemos i Ciudadanos.

Atemptat d'orlando
Ajuntament de Barcelona i Generalitat condemnen la matança en la que han mort 50 persones

En suport a les víctimes de la matança d'ahir, a Orlando, als Estats Units. L'ajuntament de Barcelona i el Govern de la Generalitat han expressat així el seu rebuig i condemna d'un atemptat en el que han mort 50 persones ... Aquest vespre, a les 8 i també a la plaça sant jaume, diversos col•lectius han convocat una concentració de rebuig...


Demà, Selectivitat
32.224 estudiants s'han inscrit per fer les proves de juny d'accés a la Universitat

a aquestes hores segur que molts estudiants com la Mireia, en Miquel i en Jordà...apuren el temps que els queda perquè demà comença la Selectivitat. Seran 3 dies en què s'examinaran 32.224 alumnes provinents del batxillerat i de cicles formatius de grau superior. Per a aprovar-la, cal obtenir un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat, que val un 60%, i la nota de la part obligatòria de la selectivitat...


Robatori de camions
Els portaven a països com Iraq i Síria on la demanda d'obra és molt elevada

robar camions grua i formigoneres a Catalunya. Els portaven a l'est d'Europa, l'Iraq, Síria i altres zones de l'orient mitjà en conflicte o en reconstrucció on hi ha molta demanda d'obra. L'organització va sostreure 25 camions i set remolcs valorats en 2 milions i mig d' euros. Operaven des de fa 5 anys. Feien uns 4 robatoris al mes.
Els detinguts, que son de nacionalitat anglesa, italiana, marroquina i turca son a la presó


Accident a l'ap-7
Una col•lisió de dos camions provoca cues de fins a 20 kms entre Sant Cugat i el peatge de la Roca

Entre 2010 i 2014 hi va haver prop de 8.300 accidents a Catalunya provocats per animals, una xifra que suposa un 35 per cent més respecte els cinc anys anteriors. En total, cada any la despesa d'aquests sinistres puja a 13 milions i mig d'euros

El Girona es jugarà l'ascens a primera divisió amb l'Osasuna després de superar el Còrdova per tres a un en un partit èpic a Montilivi.
Xisco va complicar les aspiracions gironines a l'inici de la segona part, però l'equip de Pablo Machín no va defallir i Borja García i Aday van igualar el dos a un de l'anada. A la pròrroga, els nervis van passar factura a tots dos equips però Cristian Herrera en un contraatac va mantenir viu el somni del Girona de pujar per primer cop a primera.


Mercat música viva
Maika Makovski amb el quartet brossa inaugurarà l'edició d'enguany el 14 de setembre

La campanya electoral viu avui un dels dies clau. A partir de les 10 del vespre Mariano Rajoy, Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Albert Rivera protagonitzaran l'únic debat a 4 que viurem entre els candidats a la presidència del govern. 2 hores de programa en que es plantejaran 5 àmbits temàtics amb la consciència de que la resta de campanya dependrà, en part, del que es digui i es faci avui. A Televisió Espanyola us oferirem un programa especial per seguir el debat que començarà a les 8 del vespre.
 
Segueix la commoció per la matança d'Orlando. L'Ajuntament de Barcelona ha convocat al migdia un minut de silenci per rebutjar la matança de 50 persones en una discoteca de públic homosexual. Ada Colau ha condemnat l'acció i ha donat tot el seu suport a les víctimes. Aquesta tarda s'ha convocat un altre acte de rebuig a la plaça de Sant Jaume.

Els estudiants de sisè de primària empitjoren el nivell de castellà, anglès i matemàtiques segons els resultats que de les proves de competències bàsiques que indiquen un lleuger descens en la mitjana d'aquest exàmens. En canvi, es manté el nivell de les proves de català. A quart d'Eso es mantenen els resultats de l'any passat i baixen una mica les matemàtiques.

I en els esports escoltarem al nou entrenador de l'Espanyol Quique Sánchez Flores que s'ha presentat avui. I us parlarem de la selecció espanyola que debuta d'aquí a una hora a l'Eurocopa de França contra la República Txeca. Anit es va estrenar la campiona del món Alemanya que va superar Ucraïna per dos a zero. La UEFA ha amenaçat amb l'expulsió anglesos i russos si els seus aficionats tornen a protagonitzar incidents com els del cap de setmana.

ELECCIONS 26-J. RAJOY, SÁNCHEZ, IGLESIAS I RIVERA PROTAGONITZEN AQUESTA NIT L'ÚNIC DEBAT A 4 DE LA CAMPANYA.

MINUT DE SILENCI. BARCELONA RECORDA A LES 50 VÍCTIMES DE LA MATANÇA A ORLANDO.

COMPETÈNCIES BÀSIQUES. A SISÈ EMPITJOREN EN CASTELLÀ, ANGLÈS I MATES I A QUART D'ESO EN MATEMÀTIQUES.

EUROCOPA 2016. ESPANYA DEBUTA CONTRA TXÈQUIA AMB DE GEA TITULAR. ALEMANYA GUANYA UCRAÏNA PER 2 A 0.

El candidato de Ciudadanos a la Presidencia del Gobierno, Albert Rivera, ha elegido Barcelona para su primer gran acto de campaña, en un mitin en el que jóvenes de la CUP le han querido interrumpir al grito de "¡Independencia!". Ante esto, Rivera ha defendido la libertad y ha hecho un llamamiento al voto masivo y ha puesto el Ayuntamiento de Barcelona como el cambio que no quiere para España, porque representa, a su juicio, el populismo, el referéndum y la subida de impuestos.

  • Jornada complicada per moure's avui amb els trens de Renfe. A la vaga de conductors s'ha ha sumat una avaria a Tarragona. la Generalitat ja ha anunciat expedients sancionadors.
  • El consell de ministres ha aprovat la construcció dels accessos ferroviaris al Port de Barcelona que han de connectar les noves terminals de mercaderies amb la xarxa ferroviària general i l'ample internacional. Es construiran sobre les vies de Ferrocarrils de la Generalitat i costaran 150 milions, que pagaran a mitges els govern català i l'espanyol. / I també el consell de ministres ha aprovat avui l'aportació de 3 milions d'euros als Jocs de la Mediterrània que Tarragona celebrarà l'any que ve.
  • El govern espanyol ho ha decidit dues setmanes després que el president de Tarragona 2017 i l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, admetés públicament que l'aportació pública estatal era clau per tirar endavant els jocs. Tot i això, Tarragona havia demanat 9 milions.
  • El president de la Generalitat ha rebut a Palau els representants de Societat Civil Catalana. Una reunió on no hi ha hagut punt d'entesa.
  • Deu ni do l'ensurt que s'han emportat aquest matí al Pla de l'Estany. Un sisme de 3'6 graus de magnitud ha despertat avui, cap a les 9 del matí, a alguns veïns de la comarca. L'epicentre, s'ha localitzat entre Banyoles i Figueres, i no ha estat l'únic
  • Arriba el bon temps i la preocupació per evitar ensurts a les piscines, sobretot, amb els més petits. Una advertència important perquè un 56 per cent dels ofegaments que es produeixen amb menors són en piscines particulars.
  • El Barça ha arribat a un acord amb la fiscalia per evitar el judici pel cas Neymar. El club assumiria haver comès dos delictes fiscals i Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell quedarien alliberats de les penes de presó./ Amb el permís de l'Eurocopa que comença aquesta nit, aquí estarem molt pendents del El Nàstic de Tarragona i el Girona que hauran de remuntar BETA aquest cap de setmana si volen mantenir les opcions de pujar a primera.
  • Aquesta cap de setmana arriba al Palau Sant Jordi Amaral. Una lluna gegant omplirà l'escenari del Palau Sant Jordi amb la gira Nocturnal....


Primeres hores de la campanya electoral. A l'arrancada a Catalunya, En Comú Podem es veu disposada a repetir victoria i ajudar al sorpasso de Podemos al PSOE. Esquerra reforça el missatge independentista i critica els que opten per un referèndum acordat. El PSC es defineix com l'única opció de canvi real per fer fora Mariano Rajoy, Convergència es presenta com l'opció independentista moderada, Ciutadans aspira a ser el partit decisiu i el PP defensa la moderació davant la radicalitat.

Jornada molt complicada per la mobilitat amb rodalies de RENFE. A la vaga de conductors, que garantia dos de cada tres trens en hora punta, s'hi ha de sumar una avaria que ha obligat a tallar la línia entre Tarragona i Reus. A moltes estacions de Barcelona s'han vist aglomeracions i el malestar dels usuaris. La Generalitat anuncia expendients sancionadors.

Ensurt aquest matí al Pla de l'Estany. Al voltant de les 9 s'ha sentit un terratrèmol de 3,5 graus a l'escala Richter que no ha provocat danys però si força comentaris.

El Barça ha arribat a un acord amb la Fiscalia per evitar el judici en el cas Neymar. El club pagarà una multa d'uns 5 milions d'euros per dos delictes fiscals, però Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell quedaran alliberats de les peticions de dos i set anys de presó respectivament. La Junta està reunida hores d'ara per aprovar el pacte.

I l'Eurocopa de futbol comença aquest vespre a Paris amb el partit entre França i Romania. Prop de cent mil agents miraran d'evitar que l'amenaça terrorista i els conflictes socials enterboleixin l'espectacle.  La selecció espanyola, que defensa el títol, debuta dilluns contra Txèquia.

ELECCIONS 26J. ELS PARTITS CATALANS ENVIEN ELS PRIMERS MISSATGES DE LA CAMPANYA ELECTORAL.

ENSURT A PRIMERA HORA. UN TERRATRÈMOL DE 3,5 GRAUS A L'ESCALA RICHTER ES FA SENTIR AL PLA DE L'ESTANY.

PROBLEMES A RENFE. MATÍ COMPLICAT PER LA VAGA DE CONDUCTORS I PER UNA INCIDÈNCIA A TARRAGONA

LA JUNTA, REUNIDA. EL BARÇA ARRIBA A UN PACTE AMB LA FISCALIA PER EVITAR EL JUDICI PEL TRASPÀS DE NEYMAR.

ESPANYA DEFENSA TÍTOL. FRANÇA I ROMANIA OBREN AVUI UNA EUROCOPA MARCADA PER LES FORTES MESURES DE SEGURETAT.

  • L'endemà del cop rebut pel govern al no aconseguir aprovar els pressupostos, Carles Puigdemont ha defensat la seva decisió de sotmetre's a una qüestió de confiança la segona quinzena de setembre. Una votació en la que seguirà necessitant el vot d'almenys dos diputats de la CUP. El president diu que el full de ruta independentista no variarà gaire però aprofitarà aquests mesos per redissenyar-lo amb els anticapitalistes... que inisteixen en la via unilateral per arribar a l'estat propi. La CUP proposa refer els ponts trencats però Puigdemont els acusa de dinamitar-los./ La CUP a banda, els grups de l'oposició han coincidit a demanar al president que renunciï al seu pla independentista. Ciutadans li demana que torni al sentit comú, el PP que doni per mort els procés i el PSC i Catalunya Sí que es Pot li ofereixen diàleg si canvia el rumb.
  • Tot això passa a poques hores que engegui la campanya electoral de les eleccions generals del 26 de juny. Segons el CIS, el PP tornaria a guanyar... però el més destacat seria el segon lloc d'Units-Podem superant el PSOE. A Catalunya En Comú Podem tornaria a quedar primer amb 1 o 2 escons més, que podrien perdre Convergència, Esquerra o el PP. PSC i Ciutadans repetirien resultats.
  • Mentrestant avui , el ministeri d'Hisenda ha anunciat el repartiment de 8.816 milions d'euros a les comunitats autònomes procedents del Fons de Liquiditat Autonòmica i per compensar el desviament del dèficit de 2015. Catalunya és la comunitat que més rebrà del FLA, 980 milions. Pel que fa al finançament del dèficit, del total de 5.372 milions 1.366,7 també vindran a Catalunya.
  • El Tribunal Suprem ha revocat la condemna d'un any de presó a Félix Millet i Jordi Montull pel cas de l'hotel del Palau. La sentència desestima el recurs presentat pel fiscal, que demanava gairebé 11 anys pels exresponsables del Palau de la Música, i confirma, també, l'absolució de l'ex cúpula d'Urbanisme de Barcelona.
  • Quique Sánchez Flores s'ha compromès finalment amb l'Espanyol per ser l'entrenador les properes tres temporades. Així ho ha anunciat el club aquest migdia. La presentació oficial la faran dilluns./ I en el play-off d'ascens a primera divisió, el Girona s'enfronta avui al Còrdova al Nuevo Arcàngel amb l'intenció d'aconseguir un bon resultat per la tornada.
  • Un Festival que no para de créixer. Del 16 al 18 d'aquest mes ha programat 130 concerts d'artistes internacionals que atrauen centenars de milers de visitants d'arreu del món. Però no són només els concerts... sinó les prop de 200 activitats del Sónar+D en què paticipen més de 4.000 professionals.

En Cataluña, el proceso independentista ha sufrido un duro revés tras el veto de la CUP a los Presupuestos y la hoja de ruta queda ahora en el aire. El presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, que se someterá en septiembre a una moción de confianza, asegura ahora que no habría aceptado ser presidente de haber sabido que la formación antisistema incumpliría el acuerdo. Si perdiera la confianza de la cámara, Puigdemont quedaría directamente cesado; sin capacidad, por tanto, de convocar elecciones.