Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Final de les vacances: Tot i les vagues, tranquil·litat a l'aeroport del Prat i a l'estació de Sants

Pressupostos catalans: Bargalló aposta per plantejar una qüestió de confiança si no s'aproven al Parlament

Artefacte a la platja: La Guàrdia Civil examina el que s'ha trobat a 15 metres de la costa de Badalona

Cap de setmana de festes: Vilafranca celebra la diada de Sant Fèlix i Cervera està a punt per l'Aquelarre

Volen i poden: L'Espanyol torna a l'Europa League on començarà contra el CSKA Moscou, Ludogorets i Ferencváros

Normalitat a l'aeroport del Prat en les primeres hores de la vaga dels treballadors de terra d'Ibèria. Vaga convocada per avui i demà --recordem-- que ha suposat la cancelació de 112 vols. La protesta té lloc en les dates de major mobilitat de l'estiu a l'aeroport.

Avui també hi ha aturades parcials a Renfe convocades pel sindicat CGT. Seran de dotze del migdia a 4 de la tarda i de vuit del vespre fins la mitjanit. Els serveis mínims garanteixen la circulació del 40 per cent dels combois a Rodalies, i del 78 per cent del servei a l'AVE.

Els parlarem de recollida selectiva de residus i de l'abocador de Vacamorta, al Baix Empordà. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha demanat a la Generalitat que el buidi després de desestimar un recurs on demanava més temps abans de començar les obres.

i a l'Hospitalet augmenten les queixes pels problemes de mobilitat causats per l'ús incívic de les bicicletes compartides del servei Mobike. Els usuaris poden deixar-les on vulguin i els vianants se les troben a les voreres, parcs, accesos del metro i fins i tot a sobre de les guies dirigides a les persones invidents.

Dels esports, l'Espanyol coneixerà aquest migdia els seus rivals en la fase de grups de la Lliga Europa, mentre el Barça ja sap que s'enfrontarà al BORUSSIA DORTMUND, a l'Inter de Milà i al Slavia de Praga en l'inici de la Lliga de Campions.
 

A l'aeroport el Prat els treballadors de terra d'Ibèria reprenien la passada mitjanit la vaga. Són dues jornades per avui i demà coincidint amb els dies d'intensa mobilitat de finals d'agost. Els sindicats van mantenir la protesta perquè l'empresa va rebutjar una comissió de seguiment dels acords presos.

També avui hi ha aturades parcials a RENFE. Seran de dotze del migdia a 4 de la tarda i de vuit del vespre fins la mitjanit. Els serveis mínims garanteixen la circulació del 40 per cent dels combois a Rodalies, i del 78 per cent del servei a l'AVE.

Més enllà de les vagues parlem de la crisi de l'Open Arms, la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, ha defensat la gestió del govern i ha recordat que l'ONG catalana mai va demanar venir a Espanya. Calvo ha rebut la crítica de tots els grups de l'oposició. Esquerra ha demanat el traspas de les competències d'acollida.

Avui atents a la reunió que la consellera d'Agricultura Teresa Jordà, mantindrà de nou amb els municipis afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre de finals de juny des d'on li han plogut crítiques aquest estiu per part dels agricultors que reclamen ajuts directes per recuperar les seves explotacions i no pas credits tous.

En clau cultural, avui comença la quaranta-dosena edició de l'Aquelarre de Cervera.

En clau esportiva l'Espanyol coneixerà aquest migdia els seus rivals en la fase de grups de la Lliga Europa, mentre el Barça ja sap que s'enfrontarà al Borússia de Dortmund, a l'Inter de Milà i al Slavia de Praga en l'inici de la Lliga de Campions.
 

La tornada de les vacances aquest cap de setmana. El personal de terra d'Iberia manté l'aturada al Prat demà i dissabte. La Generalitat calcula que afectarà a 30 mil passatgers, i Vueling ja ha cancelat 92 vols. Diumenge la protesta la fan els tripulants de cabina de Ryanair. I tot això, mentre arrosseguem aquest agost la vaga indefinida dels vigilants de seguretat també al Prat. També el transport ferroviari quedarà afectat demà i diumenge per les aturades parcials a RENFE.

Tercera protesta del personal de terra d'Iberia i en plena operació tornada de les vacances d'estiu. Reclamen l'estabilització de la plantilla. La Generalitat calcula que les aturades afectaran uns 30.000 passatgers. Vueling, la companyia que més opera a El Prat ha cancel·lat 92 vols. Ofereix als passatgers volar en dies anteriors o posteriors o bé el reemborsament dels diners.

l'Assemblea Nacional reclama a Junts per Catalunya i Esquerra que prioritzin la independència per sobre de les seves diferències i trobin l'equilibri entre la confrontació i el diàleg amb l'Estat. Des d'Òmnium Cultural demanen unitat de cara a la sentència del Suprem.

L’home de 40 anys que dimarts al vespre va quedar ferit crític després d’intentar rescatar dues menors a la platja de Segur de Calafell ha mort aquest dijous al migdia.

Les notícies de L'Informatiu del 29/08/2019:

Tornada complicada: Per les vagues d'Iberia a l'aeroport del Prat, Ryanair i Renfe

Investidura de Sánchez: El PSOE presentarà una nova proposta a Podemos i els d'Iglesias insisteixen en un govern de coalició

A 13 dies de la diada: Les entitats sobiranistes reclamen a JxCat i ERC unitat de cara a la sentència del Suprem

Contra la violencia: Creen un observatori per quantificar, examinar i eradicar els incidents violents de caire polític

Llei d'estrangeria: El jutge ordena l'ingrés al CIE de la Zona Franca d'11 dels 19 carteristes reincidents

Servei domèstic: CCOO alerta de l'increment de dones llatinoamericanes que treballa en negre

Brot de listeriosi: Pendents de les anàlisis de 6 casos sospitosos de listèria en persones que havien menjat la carn

Imprudència al volant: Identificat i denunciat penalment un conductor que conduïa a 263 km/h mentre es gravava

Caixa o faixa: L'Espanyol, motivat per aconseguir contra El Zorya el passaport europeu 12 anys després

Copa intercontinental futbol sala: El Barça ja pensa en la semifinal contra Boca Juniors després de passar com a primer de grup

Mundial de clubs d’handbol: El Barça mes a prop de conquerir la tercera super globe consecutiva

"RNE se mueve contigo": Pepa Fernández a 'Las mañanas' i Carles Mesa al cap de setmana, novetats de la nova temporada

A punt d'acústica: El festival musical de Figueres comença aquesta nit amb l'actuació de La Pegatina

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Tornada complicada: Per les vagues d'Iberia a l'aeroport del Prat, Ryanair i Renfe

A 13 dies de la diada: Les entitats sobiranistes reclamen a JxCat i ERC unitat de cara a la sentència del Suprem

Servei domèstic: CCOO alerta de l'increment de dones llatinoamericanes que treballa en negre

Caixa o faixa: L'Espanyol, motivat per aconseguir contra El Zorya el passaport europeu 12 anys després

A punt d'acústica: El festival musical de Figueres comença aquesta nit amb l'actuació de La Pegatina

Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un home de 50 anys, veí d'Esplugues de Llobregat per haver circulat a 263 kilòmetres per hora per la C-33 on les velocitats màximes són d'entre 90 i 120 kilòmetres per hora segons els trams. L'home conduïa amb una sola mà i gravant-se amb video que després va penjar a les xarxes.

Els treballadors de terra d'Iberia a l'aeroport del Prat mantenen la vaga convocada demà i dissabte d'aquesta setmana. Vueling, l'areolínea més afectada per aquesta vaga, ha cancelat 92 vols.

A Lleida després de les pressions de la plataforma "fruita amb justicia social", la Paeria mantindrà l'alberg per a temporers fins al final de la campanya de la fruita. Aquest centre acull cada nit unes 60 persones que treballen o venen a treballar al camp i que no tenen on dormir.

Els hotelers de Salou i Lloret de Mar no amaguen la seva preocupació davant el retard en la adjudicació dels viatges de l'Imserso per la batalla legal entre els principals operadors en la licitació del programa.

Vueling ha cancelat 92 vols per divendres i dissabte a l'aeroport del Prat com a conseqüència de la vaga dels treballadors de terra d'Iberia... Cancelacions que afecten a 14mil passatgers, per una vaga que tot i que es va anunciar que es desconvocava finalment s'ha mantingut perquè l'empresa es va negar a signar una comissió de seguiment dels acords presos. 

La Generalitat ha detectat quatre nous casos de listeriosi suposadament vinculats al brot d'Andalusia Ara està a l'espera de les analítiques per confirmar-ho.

El conseller d'Economia, Pere Aragonés, ha convocat la setmana vinent a Comuns i CUP com a socis preferents per començar a negociar els pressupostos de la Generalitat. I la vicepresidenta en funcions Carmen Calvo compareix per donar explicacions sobre la gestió de la crisi de l'Open Arms.

En clau esporiva, l'Espanyol juga avui a Ucraïna el partit de tornada de l'ultima ronda classificatòria per l'Europa League, i el Barça coneixerà aquesta tarda els seus rivals en la fase de grups de la Lliga de Campions.
 

Comencem parlant de la negociació dels pressupostos catalans que el govern de la Generalitat ha iniciat a la Conselleria d'Economia amb Junts per Catalunya i Esquerra. El Govern català prepara uns pressupostos que elevarien la inversió en 2.500 milions d'euros respecte als actuals, que són de fa dos anys. Una despesa que prioritzaria Salut, Interior i Ensenyament, i que de fet, els situaria al nivell anterior a les retallades d'Artur Mas. El govern busca una petjada forta en inversió social per aconseguir el suport als comptes.

Amb ERC i Jxcat no ni ha prou per aprovar els pressupostos, és necessiten més suports. Els Comuns i la CUP, però, hi posen condicions, i el PSC veu complicat donar-hi suport quan el president Torra parla de confrontació amb l'Estat.

Les paraules de Quim Torra apostant per la confrontació amb l'Estat han aixecat polseguera fins i tot en alguns sectors d'Esquerra. Però avui la republicana Marta Rovira, des de Suïssa, ha assegurat que continua apostant per l'estratègia de diàleg amb l'Estat, tot i que admet que la confrontació política és gairebé inevitable.

El Departament de Treball estan reunits representants de Ryanair amb tècnics de la conselleria. La Generalitat diu que vol saber de primera mà quines son les intencions de la companyia irlandesa.

Los trabajadores de Iberia desconvocan la huelga del viernes y el sábado en el aeropuerto de El Prat, pero se mantiene en Madrid. El sindicato UGT afirma que la convocatoria de huelga sigue firme en la capital durante esos dos días. 

Las personas mayores, a menudo acuden al hospital por caídas que sufren en la calle o en casa, especialmente cuando viven solos. Para detectarlas y garantizar que alguien acuda lo antes posible, unos estudiantes de Barcelona han creado un servicio de teleasistencia que envía alertas al móvil de los familiares. Informa Sandra Román.

Les notícies de L'Informatiu del 28/08/2019:

Els comptes pel 2020: Comencen els contactes pels pressupostos que preveuen elevar la inversió 2.500 milions d'euros

Síndic de Greuges: Demana comparèixer al Parlament per donar explicacions sobre el viatge a Berlín al 201

Vaga desconvocada:Desbloquejat el conflicte que enfrontava treballadors de terra i Iberia al Prat

Reunió amb Ryanair: La Generalitat es reuneix amb l'aerolínia després de l'anunci del tancament de la base de Girona

Turisme a Barcelona: Hotelers, aeroport i creuers registren més activitat que l'agost passat

A segur de Calafell: Un home en estat crític després d'intentar ajudar dues menors a sortir de l'aigua

Contra els carteristes: Mossos i Policia Nacional detenen 23 delinqüents reincidents al Metro de Barcelona

L'acusat és a presó: Detingut a Osca per un crim comès l'any passat a Sant Feliu de Llobregat

En estat crític: Un home que va intentar rescatar dues noies que es banyaven a la platja amb bandera vermella

Dia mogut: Leo Messi no acaba de fer net de la lesió al Soli i l'Espanyol és a punt d'aterrar a Ucraïna

Cinquena etapa: Primer final en alt de la Vuelta, en un port inèdit que pot marcar les primeres diferències

US Open: Rafa Nadal supera per la via ràpida Millman i Aliona Bolsova també va per feina amb Strycova

Accident a Itàlia: Eloi Palau es recupera de l'explosió d'una bomba de la primera guerra mundial

Una fita per recordar: 34 anys de la primera expedició catalana que va coronar l'Everest, el cim més alt del món

Estrena: "Persones potencialment perilloses" del 29 d'agost al 22 de setembre al tantarantana

Mas i mas festival: Gabriel amargant presenta els temes del seu últim treball, "aire", a la Jamboree

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts:

Els comptes pel 2020: Comencen els contactes pels pressupostos que preveuen elevar la inversió 2.500 milions d'euros

Vaga desconvocada :Desbloquejat el conflicte que enfrontava treballadors de terra i Iberia al Prat

Turisme a Barcelona: Hotelers, aeroport i creuers registren més activitat que l'agost passat

En estat crític: Un home que va intentar rescatar dues noies que es banyaven a la platja amb bandera vermella

Dia mogut: Leo Messi no acaba de fer net de la lesió al Soli i l'Espanyol és a punt d'aterrar a Ucraïna

A manca de sorpresa en les pròximes hores de moment els treballadors de terra d'Ibèria mantenen la vaga convocada a l'aeroport del Prat per divendres i dissabte d'aquesta setmana. L'ultima reunió de mediació entre les parts va acabar anit sense acord.

Parlem de l'ultima operació policial contra els carteristes al metro de Barcelona i de la queixa dels apartaments turístics de Lloret per les plaques que els identifiquen com a tals considera que així s'anima els lladres a robar.

En clau de salut, el govern ha donat llum verda al decret que permetrà als infermers prescriure més d'un miler de medicaments que no necessiten recepta i ens aturarem a l'Hospital del Mar on investigadors han demostrar que es pot aplicar radioterapia preventiva al cervell sense que els pacients perdin memòria, protegint l'hipocamp.
 

La vaga dels treballadors de terra d'Ibèria es manté per divendres i dissabte d'aquesta setmana, les parts han apropat posicions però no han desbloquejat el conflicte. Ibèria no ha precisat quants empleats del Prat podrien estabilitzar els seus contractes. 

En clau política, el govern inicia els tràmits per portar l'Estat als tribunals per reclamar els impagaments del finançament de 2019. Un primer pas en l'estratègia de confrontació democràtica per la que advoca Quim Torra. Sembla que tant a Junts per Catalunya com a Esquerra cala la idea de que confrontació i diàleg es poden combinar.

I entre altres qüestions els parlem també del cop policial que Mossos i Policia van donar ahir contra els carteristes al metro de Barcelona. Amb fins a un centenar d'agents desplegats per les principals estacions del suburbà i 43 persones identificades, totes reincidents.

En clau cultural mor als 87 anys el fotògraf i publicista barceloní, Leopoldo Pomés.