Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Un grup de lladres assalta l'ambaixador d'Afganistan a la Via Laietana de Barcelona, i li van robar un rellotge d'alta gamma.

Oriol Junqueras defensa unes eleccions catalanes anticipades després de la sentència del procés. El líder d'Esquerra Republicana també es desmarca de l'estratègia de confrontació amb l'Estat de Carles Puigdemont.

Atenció a les platges, perquè, respecte a l'estiu passat, han augmentat les víctimes mortals.

Aquest cap de setmana, l'aeroport del Prat viurà una nova vaga: es la segona que aquest estiu fan els treballadors de terra d'Iberia. Un conflicte que es suma als dels empleats dels controls de seguretat.

Els geganters del Vendrell han denunciat el robatori de la parella de gegants de la localitat, el Salvador i la Teresa

El barcelonista Philipe Coutinho jugarà cedit al Bayern de Munic, que n'assumeix la fitxa i pagarà 8 milions i mig d'euros pel prèstec.

El primer exequip de Coutinho a la lliga, l'Espanyol, s'estrenava anit a l'RCDE Stadium davant el Sevilla. Els gols de Reguilón i Nolito van propiciar la primera derrota de la temporada i, ara mateix, l'Espanyol és el cuer de la lliga.

El Girona s'ha estrenat amb el debut a segona divisió amb un empat davant l'Sporting de Gijon.

L'Open Arms continua davant les costes de Lampedussa amb més de 100 migrants a bord, en una situació estancada després de 18 dies. El Govern espanyol ha ofert els ports de Balears però l'ONG catalana creu que la situació a bord és un polvorí i els rescatats no suportarien una nova travessia. L'executiu de Pedro Sánchez ha desmentit un suposat acord amb Itàlia com ha denunciat Open Arms, i acusa el govern italià de saltar-se la llei.

Pedro Sánchez reprèn avui la seva activitat política després d'uns dies de descans. El president en funcions reprendrà properament els contactes pel segon intent d'investidura. Serà amb el PNB i col·lectius socials.

El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, insisteix que el seu partit en cap cas afavorirà un govern de dretes. En una entrevista escrita a Catalunya Ràdio, Junqueras acusa Pedro Sánchez de voler repetir les eleccions generals.

21 persones han mort ofegades a les platges catalanes des de principis d'estiu, és gairebé el doble de les que es van ofegar durant el mateix període de l'any passat. Protecció civil reclama precaució, responsabilitat i fa una crida a fer cas del color de les banderes de les platges.

Malgrat les condicions extremes d'aquest estiu, el número d'incendis vinculats a la sega de camps agrícoles s'ha mantingut. La pluja ha donat una treva a molts punts de CAtalunya, però el risc d'incendi encara és elevat a l'Empordà, les Terres de l'Ebre, l'interior del camp de Tarragona i el sud de Lleida.

Aquest cap de setmana, l'aeroport del Prat viurà una nova vaga: es la segona que aquest estiu fan els treballadors de terra d'Iberia. La conflictivitat laboral s'enquista en aquesta infraestructura sobretot, a l'estiu. Ho diu un estudi de la Cambra de Comerç, com ens explica la Laura Vidal.

Els geganters del Vendrell ja han denunciat el robatori de la parella de gegants de la localitat, el Salvador i la Teresa.

Nou dies després d’obrir-la, s’ha hagut de tancar la nova zona de jocs del parc de la Pegaso, al barri de la Sagrera de Barcelona.

El barcelonista Philipe Coutinho jugarà cedit al Bayern de Munic, que n'assumeix la fitxa i pagarà 8 milions i mig d'euros pel prèstec. A més el club alemany es reserva l'opció de comprar-lo per 120 milions d'euros. L'Espanyol no ha començat la lliga amb bon peu: va caure a casa per 0-2 davant el Sevilla.

Aitana, l'artista sorgida del concurs de Televisió espanyola Operación triunfo, ha triomfat i de quina manera al Festival de Cap Roig, on ha actuat aquesta nit. Hi ha presentat el seu álbum de debut "Spoiler".

18 DIES SENSE TOCAR PORT
Enfrontament entre Espanya, Itàlia i l'ong per la crisi de l'Open Arms
INSEGURETAT
L'ambaixador d'Afganistan pateix un robatori amb violència a Barcelona
OFEGAMENTS A LA PLATJA
Moren 21 persones des de principis d'estiu, el doble que l'any passat
TEMPORADA D'INCENDIS
La pluja redueix el risc general però és manté a l'Empordà i a les terres de l'Ebre
UNA MICA DE TOT
Coutinho jugarà cedit aquest curs amb el Bayern. L'Espanyol no se'n surt a casa i cau amb el Sevilla

Flors al memorial de pau de Cambrils en record de les víctimes de l'atac terrorista al Passeig Marítim de fa dos anys El municipi de la Costa Daurada recorda discretament els fets amb l'ofrena de la delegació del Govern a Catalunya i sense cap acte oficial convocat per part de l'Ajuntament. Aquesta tarda serà el president de la Generalitat, Quim Torra, qui faci una ofrena a la desena de ferits i a la única víctima mortal, Ana María Suárez, de 67 anys i de Saragossa, a qui avui recordaven amb aquestes paraules.

Novetats pel que fa a l'Open Arms, el govern de Sánchez ha anunciat aquest migdia que ofereix Algesires com a port per desembarcar. Un anunci que arriba en el dissetè dia que els migrants rescatats són a bord, en una situació molt insostenible. que ja comença a no trobar qualificatius.

Crida a extremar les precaucions al mar per part de Protecció Civil després que ahir morissin ofegats un nen de 4 anys i el seu pare, de 29, de nacionalitat francesa, mentre es banyaven a la platja de Riells de l'Escala. Ahir també va morir ofegat un home de 79 anys a la platja de Garbí de Calella de la Costa. Amb aquestes tres noves víctimes mortals, ja són 21 les persones que han perdut la vida a les platges catalanes en el que portem d'estiu.

Als esports, el Girona, a Segona divisió, i l'Espanyol, a Primera, comencen la lliga jugant a casa. Després de 4 victòries a Europa, els pericos volen aprofitar la bona dinàmica per derrotar aquesta tarda al Sevilla de Julen un equip, l'andalús, que ha guanyat les dues darreres visites al RCDE Stadium.

Homenatge de Peralada a Montserrat Caballé a l'església del Carme a càrrec de la soprano nordamericana Sondra Radva-novsky amb àries que la diva havia interpretat en aquest espai que tant agradava a la Caballé i que ella mateixa va inaugurar el 1987.

L'ambaixador d'Afganistan a Espanya victima d'un robatori amb violència a Barcelona. Anit cinc joves el van envoltar i llençar a terra per treure-li el rellotge de luxe que portava... és l'ultim capítol de la inseguretat a la capital catalana.

Continuem atents a l'Open Arms, on 107 persones continuen esperant divuit dies després de ser rescatades a poder desembarcar en un port segur. El govern espanyol els ha ofert algun port de les Balears per a poder evacuar els nàufrags.

El president de la Generalitat, Quim Torra, visita aquest matí als polítics empresonats a Lledoners. En clau política, per cert, el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonés, compareix dimecres vinent, al Parlament per explicar la contenció de despesa ordenada fa uns dies als diferents departaments i empreses públiques.

En el que portem d'estiu 21 persones han mort per ofegament a les platges catalanes. Una xifra significativament més alta que l'any passat per aquestes dates segons Protecció Civil, que ha fet una nova crida a la prudència fins i tot a les platges vigilades i amb bandera verda.

Dels esports, els equips catalans comencen amb derrota la temporada a primera divisió.
 

El Cant dels Ocells de Pau Casals, himne universal de la pau, silenci i clavells blancs en record de les víctimes de l'atemptat de La Rambla de Barcelona de fa dos anys. L'homenatge s'ha fet al mosaic de Joan de Miró en un acte breu, solemne i sense parlaments polítics per petició de les víctimes i les famílies.

S'hi han viscut moments molt intensos carregats d'emocions i dolor. Posteriorment, han fet l'ofrena les autoritats, forces de seguretat i serveis d'emergència. De fons, una pancarta on es llegeix que l'Islam condemna taxativament l'assassinat de persones innocents.

Posteriorment víctimes, familiars i autoritats s'han dirigit primer a l'Ajuntament i després al Palau de la Generalitat on s'han fet actes privats de memòria i homenatge als afectats.

A banda de l'homenatge convocat per l'Ajuntament i consensuat amb les víctimes, se n'ha fet un altre convocat per l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes a l'inici de La Rambla. S'hi ha llegit un manifest en què s'ha reclamat justícia.

El tinent d'alcalde, Albert Batlle, assegura que no hi ha cap polèmica i sosté que tant ell, com Colau i Mossos coincideixen a dir el mateix: que hi ha un problema de seguretat a Barcelona. Ja són 12 els homicidis en el portem d'any, 8 aquest estiu.

El Festival de Peralada tanca l'edició d'enguany amb un homenatge a Montserrat Caballé a càrrec de la soprano Sondra Radvanovsky del Metropolitan de Nova York. Aquesta 33ena edició ha registrat 26.700 espectadors amb un 92 per cent d’ocupació. Per l'any vinent es prepara una gran representació d'Aida dirigida per Paco Azorín.

Al nostre país són poques les persones que porten implants intercutanis. Pau Adelantado n'és una. És tracta de la mateixa tecnologia que podem trobar a las targes "contacless". Serveix per interactuar amb d'altres dispositius i respon a la filosofia que és possible millorar les capacitats humanes amb la tecnologia. Avui, a l'Entrevista, Pau Adelantado, ens explica perquè es va posar aquest implant i quins són les reptes de futur.

Als esports, el Barça comença la lliga amb derrota, UN a ZERO, a San Mamés. Sense Messi, ni Suárez, lesionat a la primera part, els de Valverde van ser incapaços de marcar. Sí ho va fer, en canvi l'Athlètic, amb una xilena espectacular d'Aduriz. El davanter basc, de 38 anys, va entrar al 88 i només va necessitar un minut per anotar.

Los líderes de la oposición Pablo Casado (PP), Albert Rivera (Ciudadanos), Pablo Iglesias (Unidas Podemos) y Santiago Abascal (Vox) han recordado a las víctimas de los atentados en Barcelona y Cambrils al cumplirse el segundo aniversario de sucedidos, pero a través de mensajes con diferentes matices. Casado expresaba solidaridad "con el dolor de sus familias". Rivera en Twitter apoyo a las fuerzas de seguridad "que se juegan la vida para proteger" las libertades. Pablo Iglesias ha enviado "un abarzo a quienes sufrieron y sufren aquella salvajada". Santiago Abascal decía que "las mismas amenazas siguen vigentes". Ninguno han participado en los actos de homenaje en Barcelona y Cambrils. El presidente en funciones, Pedro Sánchez, desde Twitter expresaba solidaridad con las víctimas y añadía que continuarán con firmeza luchando contra el terrorismo. 17/08/19

Barcelona ha conmemorado hoy con las organizaciones de víctimas divididas el segundo aniversario del 17A, en el que, en paralelo a homenajes sobrios y emotivos en memoria de los fallecidos y heridos en Las Ramblas y Cambrils (Tarragona), ha aflorado la polémica política por la gestión de los atentados. En silencio, solo roto por "El Cant dels Ocells", el himno a la paz de Pau Casals, familiares y representantes de las administraciones han participado en el acto institucional, celebrado frente al monumento a las víctimas en Las Ramblas. 17/08/19

Se cumplen dos años de los atentados en Barcelona y Cambrils. En total hubo 16 muertos y más de 130 heridos. Los terroristas yihadistas aún están a la espera de que se celebre el juicio, que podría comenzar en los próximos meses. Solo tres se sentarán en el banquillo, el resto murieron abatidos por los Mossos o en la casa de Alcanar.


 

Dos nous apunyalaments a Barcelona, un d'ells mortal, tornen a qüestionar la seguretat a la capital catalana. Els Mossos reconeixen que hi ha un problema d'inseguretat i l'Ajuntament ho eleva a crisi. Els Mossos confien que el reforç de 320 agents al setembre ajudi a revertir la si

El Govern espanyol assegura que treballa amb discreció en la situació de l'Open Arms i que no accepta lliçons de ningú. Replica així al ministre d'interior italià, Matteo Salvini, que s'oposa al desembarcament dels rescatats.

A les 10 del matí es farà un minut de silenci al mosaic de Joan Miró i s'hi interpretarà el cant dels ocells. Ho organitza l'Ajuntament de Barcelona i la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats pel terrorisme. Hi assistirà el president de la Generalitat, Quim Torra, el ministre de l'interior, Fernando Grande-Marlaska i l'alcaldessa Ada Colau, a més dels representants de tots els grups municipals.

Una vintena de persones ha trencat aquesta nit part de l'engalanat de la Plaça del Nord de Gràcia

El Barça ja és a Bilbao on aquest vespre a San Mamés contra l'Athletic començarà la defensa del títol. Qui ja va fer els deures, a Europa, va ser l'Espanyol que ja és a l'última prèvia de l'Europa League després de guanyar, un altre cop per 3 a 0, al Lucerna suís.

És YO POR TI, TÚ POR MÍ, el nou tema llatí que ha llançat la intèrpret de Sant Esteve de Ses Rovires i que ha revolucionat les xarxes convertint-se en tot un fenomen viral de Rosalia.

El pasado sábado, decenas de personas en varias embarcaciones llenaban una cala protegida de la Costa Brava en una gran fiesta. Los ecologistas piden medidas para impedir que esto vuelva a ocurrir y que ninguna embarcación ancle en espacios protegidos como la Cala D'en Massoni porque eso daña al fondo marino. La subdelegación del Gobierno dice que la próxima temporada balizarán algunas de estas calas situadas en Mont-ras y Palafrugell.

Barcelona ha sido escenario de 12 homicidios en los que va de año, ocho de ellos solo en este verano. El Ayuntamiento de Barcelona habló hace unos días de "crisis de seguridad", pero desde los Mossos d'Esquadra su director general, Andreu Martínez, habla de "problemas de seguridad" y asegura que los ocho crímenes de este verano con "casos aislados" sin relación entre sí.

Dos años después de los atentados de Cataluña, los investigadores admiten que se podía haber hecho más para detectar la célula de Ripoll, tras la explosión de la casa de Alcanar.

"Todo gira en torno a la casa de Alcanar y la célula de Ripoll. Ahí es donde podíamos haber detectado la gestación de la célula. Y cuando tuvieron aquel fallo de seguridad y explotó la casa de Alcanar, algo más podríamos haber hecho. Llama la atención la facilidad con la que compraron acetona y otros precursores", asegura el inspector jefe de la Comisaría General de Información de la Policía Nacional.

A diferencia del perfil de otros grupos europeos, los terroristas de Barcelona y Cambrils no tenían contacto directo con el Daesh. "Se cohesionan en base a un desencanto de encaje con la sociedad y a un sentimiento de trato injusto por parte de las administraciones. No hay práctica musulmana hasta la entrada del discurso extremista", asegura el jefe de radicalización de los Mossos d'Esquadra.

A raíz de los atentados, se han modificado los protocolos de detección, con más formación para docentes, policías locales y mediadores. Y también se vigilan de cerca a los condenados por terrorismo que, tras su paso por prisión, no abandonan el proceso de radicalización.