Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Indignació a Sabadell: Demà passaran a disposició judicial els sis detinguts per la presumpta violació múltiple

Abusos sexuals: Nous casos apunten al qui va ser rector de Constantí entre 1960 i 1980

Esmena a la totalitat: ERC diu que la presentarà davant la falta de gestos que demanava a Pedro Sánchez

Dia mundial del càncer: Aconsegueixen reduir tumors a ratolins amb antibiòtics

Incerteses: El Barça, pendent de si Messi fa net i el Girona en caiguda lliure i amb la zona de descens a tocar

Tendències d'hivern: Comença la 080 BCN Fashion amb les propostes de 27 marques

Ester Capella, consejera de Justicia de la Generalitat, ha cuestionado la imparcialidad de la justicia en nuestro país en Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso. Capella ha apelado a un juicio con todas las garantías para los presos del procés, tras una instrucción que a su juicio no fue objetiva y ha pedido la presencia de observadores internacionales. La consejera, además, considera que no puede admitir otra sentencia que no sea absolutoria. Capella ha reflexionado, también, sobre Venezuela y la postura del gobierno de España. "No compartimos la decisión del Gobierno porque los países resuelve sus cuestiones democráticamente, sin interefencias de terceros paises".

El pare abat de Montserrat ha demanat disculpes a les víctimes d'abusos sexuals comesos, presumptament, per un monjo del monestir als anys 90. Ho ha fet durant la homilia de la missa d'avui. Josep Maria Soler ha condemnat els fets, ha parlat de comportament indigne i ha expressat la seva voluntat de més transparència. Fora de basílica, la víctima que ha denunciat abusos a Montserrat, demanava la dimissió dle pare abat perquè, diu, no ha fet prou. Amb el suport de víctimes d'altres congregacions, considera que la comissió creada per Montserrat per investigar els fets no és neutral.

Alarma al món universitari: els treballs per encàrrec van a l'alça. Amb les noves tecnologies, és fàcil trobar empreses que posen preu a un treball de fi de grau o de màster, és a dir, que es poden comprar. Les universitats recorden les conseqüències de cometre un frau d'aquest tipus i ja treballen en sistemes per identificar els estudiants que el cometin.

El temporal de vent ha deixat, aquest matí, ratxes de fins a 120 quilòmetres per hora, sobretot, al nord de Catalunya, com al Pirineu o a l'Empordà. A la Costa Brava s'han registrat onades de força 8 a 9. Les temperatures també han baixat i, tot plegat, fa que la sensació de fred sigui encara més intensa.

El pare abat de Montserrat ha demanat disculpes a les víctimes d'abusos sexuals comesos, presumptament, per un monjo del monestir als anys 90. Ho ha fet durant la homilia de la missa d'avui. Josep Maria Soler ha condemnat els fets, ha parlat de comportament indigne i ha expressat la seva voluntat de més transparència. Fora de la basílica, la primera víctima que ha denunciat abusos a Montserrat, demanava la dimissió del pare abat perquè, diu, no ha fet prou. Amb el suport de víctimes d'altres congregacions, considera que la comissió creada per Montserrat per investigar els fets no és neutral.

Preocupació al món universitari: els trebllas per encàrrec van alça. Hi ha empreses que s'hi dediquen. Les facultats ja treballen amb sistemes per detectar els fraus i alerte que, aquests comportaments, tenen conseqüències.

L'actor Joan Pera rep el Gaudí d'Honor pel seu talent interpretatiu davant i darrera la càmera, segons diu l'Acadèmia de Cinema. Pera va començar al teatre de parròquia i a Televisió Espanyola.

A punt de començar el judici del procés, el govern de la Generalitat i els partits independentistes inicien una ofensiva, també a nivell internacional, per fer d'altaveu dels processats. Asseguren que serà una oportunitat per denunciar el que consideren un procés injust. Mentre, Ciutadans i PP els acusen d'intentar manipular la ciutadania. Els socialistes insisteixen que el diàleg resoldrà el problema.

Els presos independentistes han passat la primera nit a les presons d'Alcalá Meco i Soto del Real, a Madrid. Hi serem en directe.

La meitat dels municipis catalans no tenen ni una oficina bancària ni un caixer operatiu. Això obliga als seus habitants a desplaçar-se a poblacions veïnes per fer-hi totes les gestions. Ara que Correus treballa per oferir serveis bancaris en aquests pobles, ens fixem com la situació afecta als seus habitants.

Més taxis i millor circulació en la primera nit en cap de setmana sense Uber i Cabify a Barcelona, però no sense VTCs. Els servies contractats de fa temps operen amb normalitat perquè no els afecta el decret.

 

A L'Entrevista de L'Informatiu d'avui, parlem amb Desirée Bela-Lobedde que acaba de publicar el llibre "Ser negra en España", un llibre autobiogràfic sobre la seva vida, a Catalunya, com a afrodescendent.

 

 

Los nueve políticos independentistas en prisión provisional se encuentran ya en cárceles de Madrid a donde han sido trasladados este viernes en un autobús de la Guardia Civil para el juicio del procés desde el centro penitenciario de Brians-2, en Barcelona. Los siete hombres permanecerán en la prisión de Soto del Real y las dos mujeres en la de Alcalá Meco mientras dure el juicio que comenzará el 12 de febrero. Las primeras en llegar, a la cárcel de Alcalá Meco, han sido la expresidenta del Parlament Carme Forcadell y la exconsellera Dolors Bassa. Después llegaban a Soto del Real los otros siete procesados, el exvicepresidente de la Generalitat Oriol Junqueras, los exconsellers Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull y Joaquim Forn y los activistas Jordi Cuixart y Jordi Sànchez.

En relación al traslado de los presos independentistas a cárceles de Madrid, la Guardia Civil ha abierto una información reservada para investigar la difusión por Twitter de un vídeo desde el convoy en el que les han llevado a Madrid. Se investiga si el vídeo lo ha grabado un agente del dispositivo de conducción desde Brians 2 a Soto del Real y Alcalá-Mecó y si se comprobara que es así se procedería a abrir un expediente de sanción, de acuerdo al régimen disciplinario.

El juicio del 'procés' arrancará el martes 12 de febrero en el Tribunal Supremo. En el banquillo de los acusados se sentarán doce líderes independentistas, entre ellos, el exvicepresidente de Cataluña Oriol Junqueras y la expresidenta del Parlament Carme Forcadell. Estos dos últimos y otros siete están acusados de rebelión por la Fiscalía y la acusación popular ejercida por Vox, y de sedición por la Abogacía del Estado por la celebración del referéndum ilegal del 1-O y la posterior declaración unilateral de independencia el 27 de octubre de 2017.

El juicio del procés arrancará el martes 12 de febrero en el Tribunal Supremo. En el banquillo de los acusados se sentarán doce líderes independentistas, entre ellos, el exvicepresidente de Cataluña Oriol Junqueras y la expresidenta del Parlament Carme Forcadell. Estos dos últimos y otros siete están acusados de rebelión por la Fiscalía y la acusación popular ejercida por Vox, y de sedición por la Abogacía del Estado por la celebración del referéndum ilegal del 1-O y la posterior declaración unilateral de independencia el 27 de octubre de 2017. Además, el Supremo ha  aceptado que declaren como testigos el expresidente del Gobierno Mariano Rajoy, la exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, el exministro de Hacienda Cristóbal Montoro y el actual presidente del Parlament, Roger Torrent, entre otros.

Cuenta atrás para el juicio del procés en el Tribunal Supremo. A partir del 12 de Febrero, los doce procesados se sentarán en el baquillo de los acusados en un juicio que, se prevé, dure unos tres meses y que contará con cerca de 300 testigos, entre ellos Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría, Montoro, Artur Mas y Roger Torrent. Se rechaza, sin embargo, interrogar al rey Felipe VI y al expresident Carles Puigdemont así como la presencia de observadores internacionales.