Enlaces accesibilidad

Mor als 89 anys Marta Ferrusola, dona de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol

  • Patia alzheimer des de l'any 2018
  • L'any 2014 va ser imputada amb el seu marit i tres dels seus fills per suposat frau fiscal i blanqueig de capitals

Per
Mor Marta Ferrusola
Marta Ferrusola al Parlament de Catalunya

Diverses personalitats del món de la política han fet l'últim comiat a Marta Ferrusola. Aquest dimecres s'ha fet el funeral a les 12 hores al tanatori de Sant Gervasi, amb la família i amics de l'empresària catalana.

Dimarts els primers a arribar a la vetlla van ser Jordi Pujol i els set fills del matrimoni. També van passar dirigents polítics com Albert Batet i Mònica Sales i Carles Campuzano; o d'altres com Laura BorràsJosé Montilla o Jaume Giró.

Malgrat tot, la majoria de mostres de condol han estat a través de les xarxes socials.

89 anys de vida

L'empresària Marta Ferrusola, esposa de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ha mort als 89 anys. Va ser primera dama de Catalunya durant els 23 anys de mandat del seu espòs, durant els quals va ocupar càrrecs honorífics i representatius en entitats de caràcter benèfic. En la faceta d'empresària va crear l'empresa de jardineria Hidroplant amb l'esposa de l'empresari Carles Sumarroca, amic personal de Pujol. 

Mor Marta Ferrusola als 89 anys

Durant els diferents mandats de Pujol com a president de Catalunya, Ferrusola es va caracteritzar per tenir un caràcter contundent i per no voler passar simplement com a esposa del president sinó com a primera dama, i se li atribuïa la potestat de proposar consellers.

S'ha mort Marta Ferrusola als 89 anys

De caràcter conservador, no va estar exempta de polèmica amb algunes declaracions a l'entorn de la immigració, de l'homosexualitat o del tripartit que va prendre el poder hegemònic que CiU havia ostentat des de la restauració de la democràcia.

Va conèixer Jordi Pujol a través de la seva germana

L'any 1954 va conèixer Jordi Pujol gràcies a la seva germana Maria. Les dues eren companyes a la Confraria Virtèlia, una agrupació religiosa que reunia joves catòlics de conviccions nacionalistes, i que eren aficionats al muntanyisme. Filla de Josep Ferrusola i de Carme Lladós, es va casar amb Pujol el 1956 i va tenir set fills.

Imputada l'any 2014

El mes de desembre de l'any 2014 va ser citada com a imputada, amb el seu marit i tres dels seus fills per pressumpte frau fiscal i blanqueig de capitals en el marc de la investigació oberta sobre la fortuna que la família va ocultar, suposadament, durant més de tres dècades en l'estranger. La Fiscalia atribuïa a Ferrusola un rol important en les operacions bancàries dels Pujol a Andorra, fins al punt de considerar-la com la principal gestora de la fortuna familiar en aquest país.