Enlaces accesibilidad

25.000 persones veuen sortir el sol en la 10a edició del Canet Rock

  • L'escenari ha acollit més d'una desena de grups que han compactat temes d'ara i abans per celebrar el 10è aniversari
  • El públic ha gaudit a ritme d'artistes com Figa Flawas, Oques Grasses, The Tyets, Miki Núñez, Els Catarres o Julieta

Per
Per celebrar el desè aniversari, el Canet Rock ha unit a l'escenari artistes de diferents èpoques per fer duets
Per celebrar el desè aniversari, el Canet Rock ha unit a l'escenari artistes de diferents èpoques per fer duets ACN

El Canet Rock tanca la seva 10a edició amb 25.000 assistents i una explosió d'himnes dels cantants i grups més destacats del panorama musical català. Duets formats per Lluís Llach i The Tyets, Miki Núñez amb Suu, Ginestà i Buhos, o Lluís Gavaldà amb Figa Flawas, o Gossos han fet explotar al públic d'eufòria per culminar en una actuació final amb tots els artistes sobre l'escenari al ritme de 'Que tinguem sort'. Un moment que marcarà els anys que venen pel festival.

Els artistes passats i presents rememoren els himnes catalans

Per celebrar els 10 anys del festival, el Canet Rock ha unit a l'escenari artistes de diferents èpoques: Lluís Llach i The Tyets han interpretat 'Tonteo', del duet mataroní, Lluís Gavaldà, l'excantant dels Pets, i Figa Flawas s'han unit per interpretar el mític 'Bon dia' i la col·laboració que tenen conjunta 'Xalalà'. El cantant de Buhos, Guillem Solé ha interpretat 'L'Empordà' en solitari i també 'Qualsevol nit pot sortir el sol', en companyia de Ginestà i Suu. L'actuació també ha rescatat el 'Corren', de Gossos, a duo amb Pemi Fortuny, l'ex de Lax'n'Busto. 'Tobogan', de Zoo, s'ha sentit en la veu de Lildami i La Fúmiga. El que el públic no s'esperava és la reaparició del grup Doctor Prats, que ha interpretat 'Les nits no moren mai' amb La Fúmiga.

Lluís Gavaldà i Figa Flawas interpreten 'Bon dia' i 'Xalalà' al Canet Rock 2024

Lluís Gavaldà i Figa Flawas interpreten 'Bon dia' i 'Xalalà' al Canet Rock 2024

Un públic molt jove amb ganes de festa

El Canet Rock ha tornat a reunir un públic molt jove, amb una mitjana d'edat especialment baixa. Adolescents de tot arreu van marcar aquesta data al calendari amb mesos d'antelació, preparats per gaudir de la música i l'ambient festiu que caracteritzen aquest festival.

Joves adolescents, nens petits en família o gent de més edat han gaudit del cartell tan ampli i encertat de la desena edició. "És un cartell molt bé. No m'esperava menys, tractant-se del desè aniversari", comenta un dels assistents. Entre els artistes més esperats es trobaven The Tyets i Oques Grasses.

Àmplia varietat de gèneres i artistes

Els encarregats d'escalfar motors han estat Ginestà, el grup de germans que barregen l'estil pop, folk i sons experimentals. Després dels barcelonins, el grup de Manacor O-erra ha acompanyat els darrers raigs de sol per donar pas a una altra de les estrelles de la jornada, Julieta, que ha omplert l'escenari amb la seva inconfusible veu abraçada pels ritmes electrònics i un grup de ballarins.

Actuació conjunta de Ginestà, Miki Núñez i Suu al Canet Rock 2024

Actuació conjunta de Ginestà, Miki Núñez i Suu al Canet Rock 2024

Durant la segona meitat del festival, els grups més populars entre el públic, especialment de música urbana en català, prenen protagonisme. Els sabadellencs 31 FAM van actuar a l'entrada de mitjanit, seguits per Figa Flawas, La Fúmiga i The Tyets, que van acompanyar la sortida del sol. També de matinada, Miki Núñez, un dels artistes més aclamats entre els joves, va fer la seva aparició. El grup Oques Grasses tanca el festival amb els temes del seu darrer treball, 'Fruit del deliri'.

El Vida Festival també clou la seva 10a edició

El Vida Festival de Vilanova i la Geltrú ha tancat la seva 10a edició amb 32.000 assistents en els tres dies de concerts al recinte de la Masia d'en Cabanyes amb noms destacats com M.I.A., James Blake, Standstill, Ralphie Choo, Alizzz, Vance Joy, Los Planetas, Cupido i Clara Peya (aquesta última encarregada del concert inaugural acompanyada de Sílvia Pérez Cruz, Salvador Sobral i Leo Rizzi).

Els anglesos Supergrass són el primer nom que avança l'organització de cara a l'11a edició del Vida Festival, que se celebrarà del 3 al 5 de juliol del 2025. El lema serà #VidaReborn, centrat en la figura del zero, en l'inici creatiu.