Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Raquel Sans: "ERC està disposada a presidir el Parlament"

Per
Cafè d'idees - Raquel Sans: "ERC està disposada a presidir el Parlament"

La portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Raquel Sans, assegura que ERC està oberta a presidir el Parlament de Catalunya, però amb diversos matisos. De fet, prioritza configurar una "Mesa antirepressiva" al Parlament a qui presideixi la cambra i afegeix que els qui són a l'exili puguin votar i s'hi pugui parlar de tot.

Sans diu que també s'ha d'acabar de parlar de com respondre a la decisió del Tribunal Constitucional de prohibir el vot telemàtic: "No té cap sentit que no puguin exercir el dret a vot. Els jutges volen condicionar els resultats a les urnes".

Illa hauria d'acceptar "com a mínim" el finançament singular

Amb relació a fer president al socialista Salvador Illa diu que "com a mínim" hauria d'acceptar el finançament singular per rebre el suport d'ERC.

Sans creu que Junts per Catalunya sí defensa el referèndum i el finançament singular, però no l'enfortiment dels serveis públics: "Junts va votar no als pressupostos per l'impost de successions. No passa per reduir l’impost als més rics".

La llista unitària sona a "Déjà-vu"

En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, La portaveu d'ERC titlla de "poc creïble i electoralista" la proposta de llista unitària perquè creu llegeix el resultat electoral com un canvi de cicle pel moviment independentista i veu que "no som al 2015" i argumenta que "no va funcionar". Per això, desconfia de les propostes per a una llista unitària dels independentistes: "Opten a la investidura de Puigdemont i per què parlen de llista unitària. O una cosa o l'altra. Sona a 'Déjà-vu'".

Sans també critica les paraules del president de l'ANC, Lluís Llach al cafè d'Idees on demanava la dimissió d'Oriol Junqueras: "Ho trobo lleig, la unitat no es construeix des del retret o la rancúnia". Sans defensa Junqueras i recorda que elegir al president d'ERC correspon als militants: "Si Llach vol canviar-lo que es faci militant".

ERC al govern de Barcelona? Sans: "No som a prop que això passi"

La portaveu d'ERC veu difícil que ERC entri al govern de Barcelona pel context de negociacions a la Generalitat i traspassa la decisió a la Federació d'ERC a Barcelona: "No som a prop que això passi, és difícil enmig d'un procés de negociacions".

Sans admet "mals dies" per ERC

La portaveu dels republicans reconeix que són "mals dies" per Esquerra Republicana després dels resultats del 12M: "Estan sent dies complicats. Un mal resultat electoral, un canvi de cicle, companys que diuen que pleguen. Des d'un punt de vista humà no són fàcils". Ara bé, Sans diu que ERC té 93 anys d'història i es refaran i que ara són en un procés de reflexió fins al Congrés dels republicans al novembre. En el cas que hi hagués repetició electoral a l'octubre, assegura que l'executiva i el Consell Nacional d'Esquerra trobaran candidat: "Tenim contemplats tots els escenaris".