Enlaces accesibilidad

Gerard Jofra, fill d'Eugenio: "La meva mare el va fer home, pare i artista"

  • El fill de l'humorista català Eugenio visita 'Noms Propis' per parlar de la figura del seu pare
  • Gerard Jofra parla de l'amor de la vida del seu pare, les addicions i la seva mort

Per

Noms Propis - Gerard Jofra, fill d'Eugenio i humorista

Gerard Jofre és humorista i fill d'Eugenio. Durant anys s'ha dedicat a recordar la figura del seu pare a través del cinema o dels escenaris i ara ja és tot un "Nom Propi" dins el món de l'humor. "Ser fill d'Eugenio no ha estat fàcil, però és un luxe tenir els pares que he tingut", assegura en una entrevista al programa de La 2 'Noms Propis'.

Conchita, l'amor de la seva vida

La seva mare, la Conchita, era artista i va ser qui va animar l'Eugenio a pujar dalt d'un escenari. De fet, ell va aprendre a tocar la guitarra per enamorar-la. "Va ser ella qui el va fer home, pare i artista", confessa.

La Conchita va ser qui va animar l'Eugenio a pujar dalt d'un escenari

La Conchita va ser qui va animar l'Eugenio a pujar dalt d'un escenari

Lamentablement, als anys 80 la Conchita mor d'un càncer de pit i el món d'en Jofre i l'Eugeni canvia radicalment. A causa de les seves males notes a l'escola, el Jofre es veu abocat a anar amb el seu pare. "Jo volia estar amb ell tota l'estona", assegura.

"El tinc molt present perquè no desapareixia, jo vaig estar molt amb ell", explica el seu fill. Encara que va conèixer una altra dona amb qui va tenir un altre fill, no se'n va sortir perquè la dona de la seva vida continuava essent la Conchita. "No ho havia superat", assegura.

La pel·lícula 'Saben aquell', dirigida per David Trueba, explica la vida del mític humorista i compta amb 11 nominacions als Goya.

Addiccions i mort

"El meu pare va caure en les addicions els seus últims 6 anys de vida, amb 53", detalla l'humorista. I és que Eugenio va patir un infart i el metge el va alertar que si en tenia un altre, no ho explicaria.

De fet, el seu fill explica com el dia que va venir a conèixer a la seva neta a l'hospital, se'n va anar a un sopar en un restaurant de Barcelona i allà li va donar l'infart que posaria fi a la seva vida. "Jo crec va venir a acomiadar-se", afirma.

Fa 43 anys que en Jofre es dedica al món de l'espectacle i ara per fi pot ser ell mateix amb el seu propi espectacle: "Hay alguien?" tots els dilluns i dissabtes, al Cafè Llantiol de Barcelona.