Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Antoni Cañete es mostra convençut de que hi haurà un nou govern i "transversal": "S'han trencat els blocs"

Per
Cafè d'idees - Cañete confia que hi haurà nou govern transversal: "S'han trencat els blocs"

El president de PIMEC, Antoni Cañete, assegura que hi haurà un nou govern a Catalunya i creu que serà "transversal". Demana el nou executiu "el més ràpid possible i el més fort possible i estable". "Serà del color que tingui la capacitat de formar una majoria", ha dit el també resident de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM). Afirma que els resultats electorals mostren que "s'han trencat els blocs" i que la majoria que suma és la d'un govern transversal. "Més que parlar del que hem parlat, parlem dels problemes reals", ha dit.

Preguntat per noms, Cañete veu que Carles Puigdemont pot intentar aconseguir una majoria. Això no obstant, admet que, "per les manifestacions que he escoltat, sembla que té més dificultats".

Celebra que la llei d'amnistia tiri endavant

En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, celebra que s'aprovi la llei d'amnistia perquè argumenta com a positiu "que hi hagi acords que puguin permetre tranquil·litzar la situació". "Quan hi havia gent a presó era molt difícil fer política. La política hauria de tornar allà d'on no havia d'haver sortit", ha argumentat.

Cañete també reclama per Catalunya un finançament "just, solidari, que no ens permeti perdre". En aquest sentit, creu que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "ofereix totes les garanties" en aquest sentit, després que s'hi comprometés de manera solemne.

Cañete assegura que CEPYME és un "titella"

El president de PIMEC demana debatre amb el president de la patronal d'empresaris CEOE, Antoni Garamendi, i amb el president de Foment del Treball Nacional, Josep Sánchez i Llibre, perquè la seva organització tingui veu pròpia. En aquest sentit, el representant de les petites i mitjanes empreses critica que la CEPYME és un "titella" de la CEOE: "La seva veu és captiva de la CEOE".

Cañete, contrari a l'OPA del BBVA

D'altra banda, es mostra contrari a l'OPA hostil del BBVA per adquirir el Banc Sabadell perquè diu que els petits i mitjans empresaris han perdut mercat i oferta. "Les condicions i el finançament han quedat reduïdes quan s'han fusionat, no tenim un fiançament millor sinó a vegades menys del que teníem amb els dos bancs i el cost d'accedir al finançament", ha argumentat. 

En aquest sentit, Antoni Cañete demana "responsabilitat i visió" empresarial als empresaris que són accionistes del Sabadell davant l'opa hostil del BBVA. "En un moment que s'ha concentrat molt el mercat, això no és bo", ha insistit.