Enlaces accesibilidad

Roser Marcé, dissenyadora: "No hi ha moda, la roba avui és una identitat"

  • Roser Marcé, una de les pioneres del prêt-à-porter a Espanya, reflexiona sobre moda i repassa la seva extensa carrera professional al programa 'Punts de Vista'
  • La dissenyadora acaba de presentar la seva nova col·lecció primavera-estiu amb una performance de ballet clàssic

Per
Punts de Vista - Entrevista a la dissenyadora Roser Marcé

Roser Marcé es defineix com a dissenyadora per vocació i empresària per obligació. La seva és una de les grans firmes del nostre país, amb presència a Europa, Japó i Estats Units, i, des de la seva fundació als anys 70, una de les pioneres del prêt-à-porter a Espanya.

A ‘Punts de Vista’, programa disponible a RTVE Play, Roser Marcé assegura que al sector de la moda ja no se segueixen unes tendències concretes com sí que es feia als anys 80 o 90: “No hi ha moda, la roba avui és una identitat”. La dissenyadora sosté que ara mateix és fonamental sentir-se un mateix amb les peces que portem: “Les persones que gaudim de vestir-nos cuidem la roba com si fos part de la nostra vida i del nostre cos”.

Marcé va aprendre a fer els seus primers dissenys de la mà de la seva professora de piano. “Quan vaig descobrir que sabia fer patrons, li vaig dir: ‘Senyoreta Carmen, vostè m’ensenyaria això també?’”, recorda. A més, comparteix una de les lliçons que li va donar: “El més important és que coneguis com és el cos humà”.

La nova col·lecció de Roser Marcé

La roba l’hem de poder portar i amortitzar-la

La dissenyadora Roser Marcé assegura que la moda l’ha fet gaudir de moments extraordinaris: “M’agrada tant la meva feina que no treballo, jugo”. Ara, acaba de presentar la seva nova col·lecció primavera-estiu amb una performance de ballet clàssic. “Estic cansada d’aquestes desfilades exagerades. La roba l’hem de poder portar i amortitzar-la”, sosté la dissenyadora. “Si ens gastem uns diners en roba ben feta, ha de durar molts anys”, afegeix.

Marcé considera que es pot conèixer a algú per com es vesteix: “La roba és un mirall de l’ànima”. Tanmateix, ella s’expressa a través dels seus dissenys. “Sempre he intentat transmetre com jo soc, com jo penso i com m’agrada que em vegin a través, diríem…”, manté.