Enlaces accesibilidad

Nebulossa embogeix Malmö al ritme de 'Zorra'

  • Per primer cop, la retransmissió en català del Festival de la cançó a Ràdio 4, La 1 i RTVE Play Catalunya
  • Suïssa guanya Eurovisió 2024 amb 'The Code'

Per

España - Eurovisión 2024: Nebulossa con "ZORRA"

Tot el públic del Malmö Arena ha cridat "soy más zorra todavia" aquesta nit, fins i tot ho han fet als estudis de Ràdio 4, on Xavi Martínez i Sònia Urbano han retransmès el festival d'Eurovisió, per primer cop, en català. I és que 'ZORRA' ha traspassat fronteres i s'ha convertit en tot un himne.

Nebulossa (España) con

Nebulossa (España) con "ZORRA"

Nebulossa, els representants espanyols, s'han menjat amb patates l'escenari d'Eurovisió 2024. Mery Bas i Mark Dasousa han sortit a per totes i han fet gaudir a tothom amb aquesta cançó on conviden a reflexionar sobre la llibertat i l'autoexpressió.

Tot l'esforç que han dedicat durant aquests mesos ha rendit fruits, i el duo d'Alacant s'ha atrevit a entonar la tornada de la cançó a l'uníson amb energia, adrenalina i la il·lusió a flor de pell. Està clar que Nebulossa, que s'ha presentat davant Europa amb un vestuari i un look brillant, ha aconseguit l'objectiu marcat: brindar una actuació inoblidable!

Suport a Nebulossa

Les xarxes s'han inundat amb missatges de suport a Nebulossa. Famosos i exrepresentants d'Espanya en anteriors edicions com Blanca Paloma, Chanel o Soraya Arnelas, així com altres excompanys del Benidorm Fest, com Mègara, han enviat tot el seu suport a la candidatura espanyola amb dedicatòries molt afectuoses.

Nebulossa en el desfile de banderas de la final de Eurovisión 2024

Nebulossa en el desfile de banderas de la final de Eurovisión 2024

Fa només un any, quan Espanya estava gaudint de la fita de Liverpool 2023, Nebulossa estava fent un concert a Ponferrada davant de zero persones. Avui, 365 dies més tard, el grup ha tingut l’oportunitat d’actuar davant d’un dels escenaris més potents del món. Tot va començar amb l’enviament d’amagat d’una cançó per participar al Benidorm Fest 2024. Finalment, el duo va ser seleccionat i va triomfar, a la preselecció espanyola, amb el micròfon de bronze. Tant Mery com Mark no es creien tota l’estima que havien rebut i segurament, no creuran la que està per arribar.

Suïssa guanya Eurovisió 2024

La gala arrencava amb gran incertesa després de descobrir en la tarda d'avui que Països Baixos quedava eliminat de la competició. Els llocs en els rànquings pujaven i baixaven de manera que ningú s'imaginava qui s'alçaria amb el micròfon de cristall, però aquestes dades no han baixat l'ànim dels participants que s'han deixat el cor i la veu en l'escenari de Malmö.

Finalment, Suïssa ha sigut la guanyadora del festival d'Eurovisió 2024 de la mà de 'The code'. La cançó interpretada per Nemo sorprèn per una condició física prodigiosa que li permet fer una coreografia espectacular i cantar a la vegada sense ofegar-se. Va ser escollit per la televisió pública suïssa gràcies a un tema musical que, segons ell, convida a reflexionar sobre trobar una identitat pròpia i acceptar-se a si mateix.

Suiza | Nemo – "The Code"

La cançó fuig dels clixés pop revulsius i combina diversos gèneres musicals com el rap, drum ‘n’ bass i lírica. Segons el mateix artista, el tema tracta el viatge d’autodescobriment quan va començar en adonar-se que no s’identificava ni com a home ni com a dona.