Enlaces accesibilidad

Rècord d'artistes al Còmic Barcelona i especial atenció al cinema

  • L'edició presenta 'Utopia', una secció dedicada a la fantasia i la ciència-ficció
  • Se celebra entre els dies 3 i 5 de maig a la Fira Barcelona Montjuïc i pretén arribar a nous públics

Por
Tret de sortida del Saló del Cómic 2024 a Fira de Barcelona.
Tret de sortida del Saló del Cómic 2024 a Fira de Barcelona.

La capital catalana celebra un any més el Saló del Còmic, que obre portes del 3 al 5 de maig a la Fira de Montjuïc. Els amants de les historietes il·lustrades tornen a reunir-se a Barcelona per compartir, comprar i llegir les edicions més destacades de les seves sagues preferides. El pare de 'Mortadelo y Filemón', Francisco Ibáñez, Trini Tinturé, 'Mad Max' i les bruixes, són alguns dels protagonistes del certamen.

Arrenca el Saló del Còmic a Barcelona, amb més expositors que mai

Una de les novetats d'enguany, d'entre els més de 200 expositors, és 'Utopia', la nova secció dedicada a la fantasia i la ciència-ficció. Un espai on es troben les editorials especialitzades en el gènere com Minotauro o Puck.

La directora general de FICOMIC, Meritxell Puig, subratlla la importància de la divulgació i la promoció, però també la necessitat d'arribar a nous públics: "El còmic és una molt bona eina per introduir els infants a la lectura i per garantir que els preadolescents continuïn llegint". Una edició que preveu enguany assolir la xifra d'assistents del 2023, que es va situar en uns 110.000 visitants.

'Utopia' s'estrena a les seccions

La nova secció, 'Utopia', s'uneix a seccions consolidades com 'Comic Vision' i 'Comic Fantasy', reforçant les activitats paral·leles que relacionen les vinyetes amb altres mitjans, com el cinema i les sèries, el rol i els jocs de taula o la fantasia.

L'exposició dedicada a Francisco Ibáñez genera expectació al Còmic Barcelona | Montse Soto

El cinema també guanya protagonisme en la 42a edició del saló. L'auditori creix en la seva programació i amplia l'oferta amb col·laboracions com el Festival de Sitges. A banda, hi ha programats films d'animació amb pel·lícules com 'Robot Dreams' o 'Dispararon al Pianista'.

Consolidar el públic infantil

El saló disposa d'una zona dedicada especialment al còmic infantil. Un lloc on els més petits poden gaudir de tallers, contacontes, trobades amb autors i activitats fixes com el ComicXapa, el ComicPlay o el Pintacares. A més a més, hi ha concerts didàctics pensats per a les famílies, després de l’èxit que va tenir a la passada edició.

Es tracta d'un dels espais dels quals els organitzadors volen donar més importància, per fer entendre a les famílies que "el còmic és una bona eina pedagògica", ja que precisament combina "molt bé la lectura i l'art visual". Entre els grans convidats: Geronimo Stilton i un dels personatges infantils del moment, en Bluey.

Una empenta al còmic

Aquest 2024 l'organització ha fet èmfasi en la necessitat d'aconseguir suport per part de les institucions, tal com fan amb altres arts. Agraeixen, però que el sector està passant per un bon moment.

Segons la directora, s'està apostant per promocionar i divulgar el còmic i, per aquest motiu, és que des del FICOMIC donen importància a tots aquells que formen part de la cadena.