Enlaces accesibilidad
L'entrevista

David Cid: "La proposta política de Puigdemont és la refundació de Convergència"

Per
Cafè d'idees - Cid: "La proposta de Puigdemont és la refundació de Convergència"

El portaveu dels comuns David Cid, un dels candidats de Comuns Sumar de les llistes a les eleccions al Parlament del 12-M, admet que la confiança amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, "està tocada" i es mostren "decebuts". Això no obstant, recorda que el seu "adversari" és la dreta. "La proposta política de Puigdemont és la refundació de Convergència", ha etzibat. Afirma que el que "no necessita Catalunya" és que Junts torni al Govern i diu que "només ha faltat veure a Jordi Pujol abraçant el projecte polític de Junts".

Cid assegura que els vots dels comuns aniran a una aliança d'esquerres "amb base a continguts", però avisa que "la confiança te l'has de guanyar" i es reivindiquen com l'única garantia per un Govern d'esquerres: "Som els únics que parlem clar. ERC continua dient que vol pactar amb Junts per Catalunya", ha insistit. En aquest sentit, demana no arribar a pactes "amb aquesta dreta" i assegura que ERC té un "pacte ocult" a Barcelona amb el PSC que "s'acabarà produint després de les eleccions".

En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, afirma que el Govern d'ERC ha desaprofitat la legislatura per poder convertir en lleis moltes mesures per afrontar l'emergència climàtica. En aquest sentit, també li retreu haver acabat amb un acord ocult de Hard Rock: "Parlava de transformació verda, la majoria no les ha fet. Vam acabar la legislatura amb un pacte secret".

Demana canvis "democràtics" a Pedro Sánchez

Cid demana al president del Govern d'Espanya Pedro Sánchez que el "punt i a part" que ha anunciat vagi acompanyat de reformes democràtiques i una reflexió sobre el lawfare perquè hi hagi "el 100% de veritat" en la seva decisió: "És un gran jugador de bàsquet. Li encanten aquests jocs de mans", ha dit preguntat per si hi ha tàctica darrere la seva decisió. En aquest sentit, recorda el president espanyol no és "un ciutadà normal" i demana que impulsi "canvis democràtics com reformar la llei del poder judicial, desbloquejar el CGPJ o acabar amb la llei mordassa."