Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Laure Vega: "No és que la CUP pugui investir Illa, és si Illa seria capaç de reconèixer l'autodeterminació"

Per
Cafè d'idees - Laure Vega: "No és que la CUP pugui investir Illa, és si Illa seria capaç de reconèixer l'autodeterminació"

La número 2 de la CUP per Barcelona per a les eleccions al Parlament del 12 de maig, Laure Vega, no ha rebutjat que el seu partit estigui disposat a seure per parlar d'una possible investidura tant de Salvador Illa com de Carles Puigdemont. S'ho podrien arribar a plantejar si s'aborda l'habitatge, la inflació i el dret a decidir, línies programàtiques que posa per als candidats del PSC i de Junts.

Segons ha dit, hauran de veure el programa de qui guany les eleccions per mirar quin s'assembla més a les seves propostes. "No és que la CUP pugui investir a Illa, sinó si Illa pot reconèixer un dret com el de l'autodeterminació. O Puigdemont que el negoci de l'habitatge no pot estar per sobre del dret a l'habitatge", ha sostingut.

La candidata de la CUP diu que defensaran demanades majoritàries sobre l'habitatge o la inflació tinguin una resposta real i retreu a Junts i al PSC que s'asseguin amb la patronal Foment del Treball que "han dit que ni dret a decidir ni res més que gestió". Descarta fixar-se en qui encapçala les llistes electorals i centrar-se en cadascun dels programes, exceptuant la ultradreta. Recorda que van investir a Pere Aragonès per una qüestió programàtica "que no s'ha desplegat". I assegura que el Junts de quan Puigdemont va marxar no és el mateix d'ara.

La candidata de la CUP rebutja que Junts vulgui suprimir l'impost de patrimoni que diu, suposaria tancar l'Hospital Clínic: "No és el model de la CUP".

Diu que molta gent a ERC no vol Hard Rock

En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, creu que a ERC hi ha un sector favorable al Hard Rock i un altre que no vol aquest model. Tot plegat, després de conèixer que abans de l'acord de pressupostos que va signar amb el PSC, van ser els republicans qui van renovar el compromís amb el projecte. "No sé si estan mentint o hi ha una disputa interna. Dins ERC hi ha molta gent que no vol aquest model. És molt greu que no es mencionés a les negociacions dels pressupostos", ha argumentat, assegurant que no en tenien constància.

"L'extrema dreta són covards"

Vega qualifica a VOX i Aliança Catalana de covards perquè assenyalen els problemes de finançament de la sanitat o l'educació assenyalant "al teu veí", i no a les retallades: "Amb aquesta gent no tenim res a veure. No els agraden els pobres, les dones, les comunitats LGTBI o els immigrants". Diu que no participarà en cap debat electoral on hi hagi Aliança Catalana "que només té l'alcaldia d'un poble petit" però sí amb Vox, perquè ja és al Parlament "i cal combatre'ls".

Defensa multes per no retolar en català

La candidata de la CUP defensa multar comerços per no retolar en català i ho diferencia de multar persones concretes: "No va contra els individus. És contra una forma de retolació, de 30 accionistes". D'altra banda, també defensa aplicar la llei d'immersió lingüística i crear segells discogràfics en català per invertir en continguts per defensar la llengua, com fa l'Estat francès: "El problema del català no és l'individu, una persona que no parla, sinó com l'Estat francès, fer un producte, donar sortida que hi hagi producció i creació en català amb un impuls públic".

En aquest sentit, defensa empreses públiques per "tot allò que és essencial": "És essencial que la producció cultural no sigui només per aquells que se la poden permetre", ha reivinicat sobre aquesta discogràfica pública que proposen els cupaires.