Enlaces accesibilidad

Ignacio Garriga: Vox tractarà de reforçar-se a la dreta del PP

Por
Ignació Garriga, secretari general de Vox
Ignació Garriga, secretari general de Vox

BIOGRAFIA

Lloc i data de naixement: Sant Cugat del Vallès, Barcelona, en 1987.

Formació: llicenciat en Odontologia per la Universitat Internacional de Catalunya.

Anys en política: va iniciar la seva carrera política en el Partit Popular en 2005. Actualment, és el secretari general de Vox i diputat per Barcelona al Parlament des de 2021.

Ignacio Garriga (Barcelona, 1987), repeteix com a candidat de Vox a les eleccions autonòmiques del pròxim 12 de maig, amb la idea de reforçar el seu paper com a principal partit de la dreta no independentista després dels històrics 11 escons assolits ara fa tres anys. El seu paper destacat, per sobre fins i tot dels millors pronòstics, li van valdre l'octubre del 2022 la secretaria general de l'organització. De cara als comicis catalans de maig, ha estat rellevat també com a portaveu per centrar-se en la campanya, on la pugna s'espera que sigui aquesta vegada especialment renyida amb el PP, en ple ascens a totes les enquestes.

La seva figura ha anat guanyant pes dins del partit presidit per Santiago Abascal. En 2014, Garriga va entrar en Vox i cinc anys després, en el Congrés dels Diputats, després de ser elegit diputat per Barcelona i reelegit en la repetició electoral d'aquell mateix any. La seva figura va prendre especial volada l'octubre del 2020, quan va ser l'encarregat de presentar la moció de censura del seu partit contra Pedro Sánchez. Una notorietat que li va valdre la designació com a cap de llista del 14F.

Vox busca consolidar-se com a quarta força al Parlament

Les expectatives electorals

Ara, les eleccions catalanes suposen la revàlida. Es mostra convençut de poder incrementar els suports que van permetre els 11 escons del 2021 amb la confiança de poder ser "la gran sorpresa". Per aconseguir-ho abandera un "projecte diferent del PP i Cs" i considera que el PSC no és un partit constitucionalista, sinó "el nou partit separatista català" després d'haver donat suport a l'amnistia "a canvi de mantenir-se en el poder".

Els principals sondejos deixen clar que mantenir-se com a quarta força al Parlament no serà fàcil. El darrer CEO, de fet, la situen amb un lleuger increment dels suports fins al 8% dels vots, per darrere en canvi de PP i fins i tot de Comuns Sumar.

Discurs antiindependentista i contra la immigració

Aquest odontòleg i professor universitari va iniciar la seva carrera política en el Partit Popular en 2005, formació que va abandonar cinc anys després per desacords sobre el matrimoni homosexual, l'avortament o la unitat d'Espanya.

Amb un discurs dur contra l'independentisme i l'esquerra, Garriga és un ferm defensor de la família tradicional i el patriotisme, valors que li han estat inculcats pels seus progenitors. Va ser precisament la seva mare, activista política i militant de l'extinta Aliança Popular, qui li va transmetre la passió per la política.

Garriga manté el mateix discurs dur contra la immigració que té Vox malgrat que la seva mare i la seva àvia van néixer a Guinea Equatorial. Així mateix, es declara en contra de la immersió lingüística i del procés secessionista i advoca per la supressió d'impostos i la centralització de competències com la Sanitat o l'Educació.