Enlaces accesibilidad

Una història d'amor atípica: dos germans lluiten per casar-se

  • L'Ana i el Daniel, germans del mateix pare, expliquen la seva història d'amor a L'altaveu
  • La llei a Espanya no permet que dos germans es casin

Per

L'altaveu - Dos germans lluiten per casar-se

L'Ana i el Daniel són germans del mateix pare, tenen dos fills en comú i es troben en plena lluita per poder casar-se perquè la llei no ho permet. Una història d'amor poc convencional que els mateixos protagonistes expliquen al programa de La 2, presentat per Danae Boronat, L'altaveu.

Una història atípica?

Es van conèixer quan ja tenien 20 anys i fa 9 que són parella. El pare de l'Ana va abandonar a la seva mare i a ella quan era petita; pocs anys més tard, va descobrir que el seu pare havia aconseguit refer la vida i que havia tingut un altre fill. No va ser fins que va complir els 20 anys quan va començar a tenir curiositat per saber com era aquest germà. No s'havien vist mai, ni tan sols sabien el seu nom quan es van veure per primera vegada i va sorgir una bona amistat entre ells.

"No hem tingut aquest sentiment de germans perquè no hem crescut junts, som germans perquè ho diu un paper", comenta en Daniel. Després de tenir dos fills, ara volen casar-se, però la llei a Espanya no permet que dos germans de sang es casin, segons diu a l'article 47 del Codi Civil. "Casar-nos legalment és complicat, hi ha algunes possibilitats com que jo renunciï al meu pare", explica l'Ana.

A casa ho porten amb naturalitat i, fins i tot, riuen i fan bromes. Diuen que coneixen a més germans que estan junts i ho oculten per por de ser jutjats o rebutjats pel seu entorn. Ells, en canvi, intenten viralitzar i normalitzar la seva història d'amor a través de les xarxes socials.

Una història d'amor poc convencional

Una història d'amor poc convencional

"Gràcies a les xarxes ajudem a gent que té por de tenir fills o persones que se surten una mica del que és normal", assegura Daniel. Aquesta parella de Granollers (Barcelona) s'ha convertit en referent per moltes persones que no s'atrevien a ser elles mateixes.