Enlaces accesibilidad

El Liceu presenta la nova temporada 2024-2025: 206 funcions amb grans veus i noves produccions

  • L'obertura es farà el 25 de setembre amb l'estrena mundial de 'Lady Macbeth de Mtsensk de Xostakóvitx'
  • La nova temporada inclou més de 200 funcions amb 13 títols d'òpera, 4 espectacles de dansa, 13 concerts i recitals i molt més

Per
Presentació de la nova temporada del Gran Teatre del Liceu 2024-2025
Presentació de la nova temporada del Gran Teatre del Liceu 2024-2025 ACN

El Gran Teatre del Liceu presenta la seva temporada 2024/2025 centrada en el tema del somni, amb 206 funcions que inclouen noves composicions i propostes diverses liderades per reconeguts directors d'escena i grans veus. Destaquen set noves produccions (sis òperes i una dansa), incloent l'estrena mundial de 'Lady Macbeth de Mtsensk de Xostakóvitx', el 'Lohengrin' de Katharina Wagner i 'Benjamin a Portbou' d'Antoni Ros-Marbà.

Els plats forts de la nova temporada del Liceu: Àlex Ollé, Katharina Wagner i Antoni Ros-Marbà

Una temporada ben completa: opera, dansa, música i activitats

La nova temporada del Gran Teatre del Liceu per al 2024/2025 inclou més de 200 funcions amb 13 títols d'òpera, 4 espectacles de dansa, 13 concerts i recitals, així com 11 activitats a Foyer i altres sales. LiceuAprèn també ofereix una desena d'espectacles i 74 funcions per a públic escolar i familiar. El punt àlgid serà l'estrena el 25 de setembre de 'Lady Macbeth de Mtsensk de Xostakóvitx', dirigida per Àlex Ollé i Josep Pons al capdavant de l'Orquestra i el Cor del Liceu, amb Sara Jakubiak com a Katerina i Pavel Černoch com a Serguéi.

L'esperada arribada de 'Lohengrin' de Wagner, dirigit per Katharina Wagner i també amb Pons a la batuta, destaca al novembre. Klaus Florian Vogt interpretarà el paper principal, Elisabeth Teige serà la duquessa Elsa, i Iréne Theorin torna com a Ortrud. 'Benjamin a Portbou', de l'autor Antoni Ros-Marbà, és una altra nova producció que es podrà veure, basada en la vida del filòsof Walter Benjamin.

El Liceu també coprodueix 'Rusalka' de Dvorák amb Christof Loy, 'La Sonnambula' de Bellini amb Bárbara Lluch i 'Giulio Cesare' de Händel dirigit per Calixto Bieito. En dansa, destaca un nou espectacle amb la música de 'Sémiramis' i 'Don Juan' de Gluck, dirigit per Jordi Savall amb l’Orquestra Le Concert des Nations i el Ballet du Capitole de Toulouse.

Una programació que aposta per l'eclecticisme

La temporada actual del Liceu destaca per la seva diversitat amb un ampli nombre de funcions que ofereixen una varietat de propostes. Entre les més rellevants es troba la primera proposta escènica de Romeo Castellucci amb el 'Requiem' de Mozart, abordant temes com el temps i l'esperança de renéixer. També destaquen 'La forza del destino' amb la direcció de Jean-Claude Auvray, 'Madama Butterfly' de Puccini dirigida per Paolo Bortolameolli, i 'La traviata' de Verdi amb un repartiment de luxe. A més, la temporada inclou òperes en versió concert com 'Die Fledermaus' de Strauss i 'Idomeneo' de Mozart, i la direcció de Gustavo Dudamel a 'West Side Story' de Leonard Bernstein. Pel que fa als recitals, destaquen figures com Ermonela Jaho, Elīna Garanča, Sondra Radvanovsky, Piotr Beczała, Pretty Yende, Nadine Sierra, Lise Davidsen, Matthias Goerne, Marina Rebeka, Ekaterina Semenchuk, Martin Muehle i Ludovic Tézier.

Dansa, LiceuAprèn i propostes per a tota la família

La temporada al Liceu inclou tres espectacles de dansa destacats: 'Afanador' del Ballet Nacional d'Espanya amb la signatura de Marcos Morau, 'Hammer' d’Alexander Ekman amb la companyia sueca GöteborgsOperans Danskompani, i 'Sémiramis' i 'Don Juan' interpretats pel Ballet du Capitole de Toulouse sota la batuta de Jordi Savall. També hi haurà concerts simfònics com 'Univers Mahler IV' i 'Una nit a París' dirigides per Josep Pons, a més del 'Cicle Constel·lacions' amb concerts de música de cambra de l'Orquestra Simfònica.

LiceuAprèn, el programa educatiu, segueix amb nous projectes i celebra el 25è aniversari del Petit Liceu el 2025. La programació familiar inclou cinc espectacles del Petit Liceu com 'La cuina de Rossini', 'La barcarola', 'Trencanous-Jazz', 'Miralls' i 'La petita flauta màgica'. També hi ha cinc propostes per al Liceu Jove com 'La torre dels somnis', 'La nit de Sant Joan', 'El monstre al laberint', 'El conte de Nadal de Charles Dickens' i 'IT Dansa'. A més, Òpera entre generacions permet a dues persones de diferents edats compartir l'experiència de l’òpera. Liceuunder35 ofereix sis espectacles, un dels quals es podrà veure a la Sagrada Família el 17 de febrer del 2025.

El pressupost

El Liceu presenta una temporada amb un pressupost global en ingressos de 54,8 milions d'euros, on les administracions segueixen jugant un paper clau i aporten un 48% del pressupost. Els ingressos propis equivalen al 52% restant. El projecte artístic té una partida de 15 milions d'euros i la despesa educativa i social arriba als 1,2 milions d'euros, on s’inclou l’inici de la segona òpera d’acció comunitària.