Enlaces accesibilidad

Presó provisional per a dos acusats d'agressions masclistes a l'Empordà

  • El jutjat de guàrdia de La Bisbal envia a presó l'home acusat de matar el seu fill de 5 anys i apunyalar de gravetat la mare a Bellcaire
  • El jutjat de Figueres acorda presó sense fiança per l'home de 38 anys detingut per apallissar i deixar molt malferida la seva parella a Cistella

Per
Els Mossos custodien la casa de Bellcaire d'Empordà on l'acusat hauria comès els crims
Els Mossos custodien la casa de Bellcaire d'Empordà on l'acusat hauria comès els crims ACN

La titular del del jutjat número 1 de La Bisbal de l'Empordà, en funcions de guàrdia, ha acordat aquest dissabte presó provisional comunicada i sense fiança per a l'home acusat de matar el seu fill de 5 anys i apunyalar de gravetat la mare a Bellcaire. Segons ha informat el TSJC, la causa està oberta per un delicte d'assassinat i un altre d'assassinat en grau de temptativa, els dos delictes amb els agreujants de gènere, acarnissament i parentiu.

Els fets van passar dimecres quan el detingut hauria atacat a ganivetades el menor i la dona, de 29 anys. Al cap d'unes hores, l'home va ser detingut a Albons. La parella estava en tràmits de separació però en el moment dels fets no existia cap antecedent judicial de violència.

Presumpte cas de violència vicària: el detingut hauria matat el fill i apunyalat la mare

Durant aquest matí, entre altres tramitacions en la causa, s'han practicat declaracions de perjudicats i del detingut, la petició de pericial mèdica hospitalària de la víctima i també l'informe forense preliminar de l'autòpsia així com la comunicació a l'oficina d'atenció a la víctima. En els pròxims dies la causa passarà al jutjat d'instrucció 4, encarregat de la causes de violència sobre la dona.

Segons el TSJC, no existeixen antecedents judicials de violència entre la parella. S'identifica una denúncia a Mossos d'una tercera persona el juliol del 2022 per delicte de danys. En el marc d'aquesta denúncia, la dona va ser citada però no va declarar ni va presentar denúncia. Per tant, segons aquesta font, no consta cap antecedent de denúncies entre la parella. Després de l'agressió, la dona va ser traslladada a l'Hospital Trueta en estat crític.

Una dona apallissada a Cistella

D'altra banda, el jutjat d'Instrucció número 1 de Figueres en funcions de guàrdia ha enviat aquest dissabte a presó el detingut de 38 anys per apallissar i deixar molt malferida la seva parella, una dona d'uns 60 anys, a Cistella (Alt Empordà). Celebrada la compareixença, el magistrat ha acordat presó provisional, comunicada i sense fiança en una causa que es manté oberta per homicidi en grau de temptativa, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). No existeixen causes en curs de violència entre la parella. En tractar-se d'un delicte de violència masclista, el magistrat s'ha inhibit al jutjat de violència sobre la dona, ha detallat el TSJC.

Els fets van passar dimecres 3 d'abril a quarts de vuit del vespre en un mas aïllat. Uns ciclistes que circulaven per la zona van escoltar els crits d'auxili d'una dona i van trucar el 112. Un cop van arribar al lloc dels fets, els Mossos van trobar la víctima molt malferida i completament ensangonada. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) la va assistir al lloc i la va traslladar en estat crític a l'hospital Josep Trueta de Girona. A pocs metres del lloc, els agents van localitzar el presumpte autor dels fets, un home de 38 anys amb múltiples antecedents, i el van detenir.

Atenció a les víctimes de violència masclista

Les dones que pateixen una situació de violència masclista disposen d'un servei d'atenció permanent que funciona de manera ininterrompuda durant tot l'any a través dels números de telèfon 016 o 900.900.120, que són gratuïts i confidencials.

900 900 120, el número català d'atenció a les violències masclistes | Informa: Maria Huguet

També poden trucar al telèfon d'emergències 112 o demanar assessorament policial via missatgeria instantània al número de whatsapp 601.00.11.22.