Enlaces accesibilidad

SIP-Fepol alerta Albiol de la manca de recursos, arran del presumpte atac terrorista al Màgic

  • Els fets van passar dimecres passat quan un home va destrossar un establiment amb una destral i va causar pànic al centre comercial
  • El sindicat reclama que es posi fi a les deficiències pel que fa al material i les instal·lacions del cos

Per
Centre comercial Màgic (Badalona), on un home armat va trencar l'aparador d'un restaurant
Centre comercial Màgic (Badalona), on un home armat va trencar l'aparador d'un restaurant

El sindicat SIP-Fepol de la Guàrdia Urbana de Badalona alerta l'Ajuntament que els agents del cos estan treballant amb material "desfasat i inadequat" per fer front a una possible agressió terrorista, com la que es podria haver produït al centre comercial Màgic.

Els agents, explica el sindicat, es troben en una situació de seriosa vulnerabilitat en termes de seguretat. En aquest sentit, recorden al govern de Xavier Garcia Albiol que fa anys que s'arrosseguen deficiències no s'han abordat de manera efectiva. Entre altres, denuncien el mal funcionament de les càmeres de seguretat de la comissaria o l'estat del material amb què treballen diàriament.

Les reclamacions arriben arran de l'actuació de les forces de seguretat per l'atac amb una destral contra un establiment de menjar ràpid que es va produir dimecres passat. Ara s’investiga com a terrorisme gihadista, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Els fets

Els fets van tenir lloc cap a dos quarts de vuit de dimecres passat, quan un home armat amb una destral va començar a trencar els vidres de l’aparador d'un restaurant de menjar ràpid. Amb tot, però, no hi va haver cap persona ferida.

Un mosso d’esquadra fora de servei i un vigilant del centre comercial el van poder reduir i retenir fins a l’arribada de la policia. L’home va quedar detingut. El jutjat d’instrucció número 4 de Badalona va ordenar el seu ingrés a presó provisional. Ara, el jutjat ha demanat inhibir-se a l’Audiència Nacional perquè és l’òrgan competent per a la instrucció d’aquest tipus de delictes.