Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Gonzalo de Oro: "Collboni haurà d'escollir entre 'susto o muerte'"

  • El regidor de Vox a Barcelona considera que un possible retorn d'un tripartit a Barcelona és una "molt mala notícia per Barcelona", però el pacte amb Junts
  • Gonzalo de Oro, sobre la renovació d'Aragonès: "Vol fer una mica de soroll perquè es parli d'ell i tenir més opcions a les eleccions, que no trigaran massa"

Per
Cafè d'idees - Gonzalo de Oro: "Collboni haurà d'escollir entre 'susto o muerte'"

El president del grup municipal de Vox a l'Ajuntament de Barcelona, Gonzalo de Oro, creu que Barcelona té amb l'actual alcalde socialista, Jaume Collboni, el govern "més dèbil" de la democràcia i considera que una possible repetició de tripartit a Barcelona és una "molt mala notícia per Barcelona", però el pacte amb Junts per Catalunya també ho veu malament: "Collboni haurà d'escollir entre 'susto o muerte'". El regidor de Vox rebutja que Casablanca sigui la ciutat invitada a les Festes de la Mercè de 2024 i acusa l'ajuntament de provocar "un efecte crida" a l'arribada de més migrant a la ciutat: "Les comunicacions de l'ajuntament utilitza el català i l'àrab o l'urdú i fan un efecte crida. Escollir Casablanca només contenta al món àrab".

El regidor de Vox diu que han presentat diferents mesures contra la delinqüència a Barcelona com ara controlar el fentanil perquè "per aconseguir droga es roba" o abordar els casos de persones multireincidents: "Hem d'intentar que les fronteres siguin segures i escollir qui entra". Gonzalo del Oro diu que a Vox estan contents perquè han posat el debat de la inseguretat sobre la taula: "Barcelona és més segura que Caracas, però no volem ser Caracas".

És una expressió col·loquial sense cap mena de malícia

En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, Gonzalo de Oro considera "gravíssim" i "un atropellament a la democràcia" que s'apliqui un cordó sanitari a Vox a l'Ajuntament de Barcelona, el qual s'està fent de facto des del primer dia, segons ell. De Oro Pulido critica que els regidors dels comuns no el saludin al consistori barceloní mentre que al carrer no té aquest problema: "Pots anar a sopar amb gent de tots colors". Posa d'exemple la seva empresa on hi ha un soci independentista: "A la vida política hauríem de ser capaços de respectar totes les idees. Estem per intentar resoldre problemes i no posar més llenya al foc".

La llei d'amnistia com a "terrorisme light"

Amb relació a la llei d'amnistia, Gonzalo de Oro la qualifica de "nyap" i que s'ha tramitat només perquè Pedro Sánchez es pugui mantenir a la presidència: "Ara tenim terrorisme light, soscavant la democràcia i posant als catalans com a moneda de canvi". El regidor de Vox reclama que els condemnats compleixin les condemnes i adverteix que la llei encara no està en marxa i cal esperar "a veure què diuen els tribunals".

De Oro reclama no banalitzar "el cop d'estat" que va protagonitzar Carles Puigdemont i considera que no seria forassenyat que la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, o el secretari executiu de Coordinació Territorial del PSOE, Santos Cerdán, vagin a la presó per haver-se reunit amb ell: "És un insult als que complim les lleis, només passa a Espanya".

De Oro afirma que el PP "els vol aniquilar"

De Oro critica al Partit Popular per no fer tot el que pot per frenar la tramitació de la llei d'amnistia com ara no admetre-la a tràmit o frenar-la al Senat: "Tenim dos partits populars, el de les comunitats autònomes que governa amb nosaltres i molt bé i després Feijóo, que està en contra nostra i no contra Sánchez". El líder municipal de Vox reclama als populars que s'adonin que els qui han canviat el seu vot per Vox "mai més els votaran" i que han de veure'ls com un aliat natural i no voler-los aniquilar: "Som part del paisatge".

Sobre les seves preferències polítiques, De Oro Pulido explica que havia votat al PP i a Ciutadans i ha admès que fa uns anys hauria pogut votar a Xavier Trias: "Fa uns anys, no ara. Es considera progressista d'esquerres i abraça les tesis del separatisme".