Enlaces accesibilidad

Recorda Agustí Villaronga amb el seu cine a RTVE Play Catalunya

  • Torna a veure les dues grans obres del guionista i director de cine Agustí Villaronga, mort fa un any
  • 'Pa negre' i 'Incerta Glòria', disponibles en català a la plataforma en obert i de franc RTVE Play Catalunya

Por
Agustí Villaronga als Premis Goya, en una imatge d'arxiu, l'any 2016
Agustí Villaronga als Premis Goya, en una imatge d'arxiu

Avui fa un any que el director de cinema mallorquí, Agustí Villaronga, va morir a Barcelona. En poc més d'un mes hauria fet 70 anys, però el càncer no li ho va permetre. Nascut a Palma, va ser guionista, il·luminador, realitzador de curtmetratges, actor secundari i secretari de rodatge en films professionals.

El gran èxit de 'Pa negre'

Ja havia rebut diversos premis internacionals i un Goya quan el 2010 va adaptar la novel·la d’Emili Teixidor 'Pa Negre' de la mà de la productora Isona Passola. El film va tenir un gran èxit, amb reconeixements de tota mena, des del Festival de Sant Sebastià, on es va presentar oficialment, fins als Goya i els Gaudí.

'Pa negre' va fer molt popular Villaronga, i es va quedar a les portes de competir per l'Òscar en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa. La pots veure en versió original catalana.

'Incerta glòria': una gran pel·lícula per admirar encara més Villaronga

La novel·la 'Incerta Glòria' és considerada una de les grans obres de la literatura catalana i de la millor ambientada a la Guerra Civil. Escrita per Joan Sales, Villaronga va posar-hi tot el seu saber mestre tant en l'adaptació del guió com en la direcció, amb un repartiment excel·lent.

Tria la versió en català a la plataforma en obert i de franc RTVE Play, baixa't l'app o clica a continuació.