Enlaces accesibilidad
Loteria de Nadal

Els cinquens premis de la Loteria de Nadal deixen un bon pessic a Catalunya

Per
L'administració del centre comercial de Les Arenes de Barcelona celebra els cinquens premis
L'administració del centre comercial de Les Arenes de Barcelona celebra els cinquens premis

Els cinquens premis de la Loteria de Nadal han estat molt repartits per Catalunya. Salt s'ha emportat pràcticament 8 milions d'euros del 92.023. Mentrestant, un altre cinquè, el 1.568, ha deixat 2,1 milions a Pineda de Mar i 1,8 a Tarragona. L'administració del centre comercial de Les Arenes de Barcelona ha venut fins a tres cinquens premis.

Els vuit cinquens premis de la Loteria de Nadal 2023

Els vuit cinquens premis de la Loteria de Nadal 2023 RTVE Catalunya

El 88979 ha estat un dels cinquens premis més repartits de la Grossa de Nadal, que ha esquitxat diverses poblacions de tot Catalunya com Sarrià de Ter, Lleida, Vilanova i la Geltrú o Montgat.

El 92.023, a Salt

Els propietaris de l'Administració de Loteria 1 de Salt debuten amb un cinquè premi. Han venut 130 sèries del número 92.023. En total, ha repartit 3,1 milions d'euros. Els propietaris, que es van fer càrrec del negoci al novembre, han afirmat que es troben "en un núvol".

La Mireia, una de les propietàries, assegura que "ha estat entrar i donar premi. No ens els creiem". Ha explicat que han venut molt aquest número perquè acaba en 23, com l'any actual. Al llarg del matí, clients premiats han anat fins a l'establiment com la Nada, una nena de 9 anys que just ahir amb el seu pare van comprar el número, que el va triar ella. "Estem molt contents. Farem un viatge amb la família", ha dit el pare. Una altra premiada, la Luz Marina Ramirez, és una dona d'Hondures que té cinc fills allà i assegura que els enviarà els diners.

El número 92.023 també ha venut 10 sèries a una administració de Mataró, que només fa un any que està oberta. L'administrador Daworg Suriñach ha assegurat que és la primera vegada que reparteix sort: "Portem només un any en l'administració, estic tremolant". Ha explicat que s'ha venut tot per finestreta i que ha estat un número popular, tot i que ell no l'havia comprat, però familiars seus sí.

El 1.568, a Pineda de Mar i Tarragona

El cinquè premi associat al 1.568, i dotat amb 60.000 euros a la sèrie, ha repartit 35 sèries a Pineda de Mar i 30 a Tarragona. El Restaurant Diagonal, ubicat al carrer Verge Montserrat de Pineda de Mar, ha repartit 2,1 milions d'euros del número 1.568, un "número important" pel propietari de l'establiment, Salvador Boada Sala. Diu que s'assembla a l'any que els seus pares van obrir el restaurant, el 1968.

Tots els dècims venuts provenen de l'administració número 2 del municipi, a l'altra banda del carrer. El seu gerent, Tarek Mathbout, ha explicat que des de 2017, quan es va instal·lar al municipi, ja han donat altres premis a la rifa de Nadal i un primer premi amb la de Reis. A Tarragona, quasi 2 milions d'euros s'han repartit al barri de Torreforta amb 27 sèries del 1.568.

El 1.568 deixa dues històries diferents a Tarragona i a Pineda de Mar

Aquest número també ha repartit una sèrie en una administració de l'Hospitalet de Llobregat i una altra de Llinars del Vallès, sis dècims en una administració de l'Ametlla de Mar i un dècim en oficines de Barcelona, Badalona, Manresa, Terrassa, Vilafranca del Penedès i La Jonquera.

L'administració Les Arenas reparteix 896.000 euros

L'administració de loteria Les Arenes de Barcelona, situada en el centre comercial del mateix nom, ha repartit 896.000 euros entre els seus clients en haver venut quatre diferents cinquens premis (el 45353, el 88979, el 1568 i el 57421), i també dos dècims del primer premi. El director, Víctor Fernández, que ha explicat que tots els dècims es van comprar presencialment i van fregar-se per "la pedra d'or".

Els afortunats han iniciat el ritual d'obrir ampolles de cava i han explicat que han repartit tots els dècims premiats per finestreta, encara que el negoci també en ven molts per internet.

El 88979, un dels cinquens premis més repartits

El 88979 ha estat un dels cinquens premis més repartits de la Grossa de Nadal, que ha esquitxat diverses poblacions de tot Catalunya com Sarrià de Ter, Lleida, Vilanova i la Geltrú o Montgat. Un dels locals afortunats ha estat l'administració 298 del barri del Poblenou de Barcelona on s'ha venut una sèrie, és a dir, deu dècims, tots per finestreta.

El propietari de l'administració 298, Jaume Valero, ha explicat que ven loteria des del 1986 i que és la primera vegada que per Nadal donen un premi "d'aquests importants que surten al paper principal del llistat de premis". De moment, cap dels premiats s'ha apropat a l'establiment i l'administrador ni tan sols havia tingut temps de posar el cartell de "venut aquí".