Enlaces accesibilidad
DIRECTE

Resum de la Loteria de Nadal 2023 | Així s'ha viscut el sorteig de la Grossa de Nadal a Catalunya

  • La Grossa deixa 8 milions a Badalona un pessic a Tortosa, Cornellà, Manresa, l'Hospitalet i Figueres, entre d'altres
  • El centre comercial les Arenas de Barcelona reparteix la Grossa i quatre cinquens premis
  • Un quart premi, el 41.147, rega amb 33 milions d'euros Granollers
  • Salt reparteix 7,8 milions d'euros d'un cinquè premi (92.023) i Pineda de Mar 2,1 milions del 1.568
  • Catalunya recupera 60 milions en concepte dels 13 grans premis de la Grossa

Per
La propietària de l¿administració de loteria del carrer de la Creu de Girona i els seus treballadors celebrant la venda del 1r premi del sorteig de Nadal
La propietària de l¿administració de loteria del carrer de la Creu de Girona i els seus treballadors celebrant la venda del 1r premi del sorteig de Nadal

Els premis principals del Sorteig Extraordinari de Nadal de Loterías y Apuestas del Estado s'han fet esperar. La Grossa ha estat la més mandrosa de la història. També ha quedat molt repartida. Dues sèries s'han venut al centre de Badalona, una a Sant Vicenç dels Horts i Tortosa, a banda de dècims a Cornellà, Manresa, L'Hospitalet, Figueres, Horta sant Joan i Reus per un total de 19,2 milions d'euros.

El premi més generós en el cas de Catalunya ha estat un quart premi (41.147), que ha regat amb 33,2 milions d'euros Granollers. L'altre gran protagonista de la jornada ha estat el centre comercial de les Arenas que ha repartit dos dècims de la Grossa i sèries de quatre cinquens premis.

Els cinquens premis han deixat, de fet, un bon pessic a Catalunya. Salt ha repartit pràcticament 8 milions d'euros del 92.023. Mentrestant, un altre cinquè, el 1.568, ha deixat 2,1 milions a Pineda de Mar i 1,8 a Tarragona.

Catalunya és la tercera CCAA on més s'ha gastat en la Grossa, amb 408 milions d'euros invertits, uns 53 euros per habitant. La despesa més alta és la dels lleidatans que s'han gastat 109 euros per habitant. En total Catalunya ha recuperat 60 milions entre els 13 grans premis sortejats.

LOTERIA DE NADAL A CATALUNYA 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 18:23

    Loteria de Nadal 2023 | Així han estat algunes reaccions

    Així han estat algunes reaccions als premis de la Loteria de Nadal a Catalunya, que ha deixat més de 33 milions del quart premi a Granollers i 8 de la grossa a Badalona, entre altres premis.

  • 17:40

    Sant Vicenç dels Horts i Tortosa també celebren una sèrie de la Grossa

     

    El marit de la lotera de l'Administració de Loteria 1 de Sant Vicenç dels Horts (Barcelona) ha dit que el número 88.008, la 'Grossa' del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal, dotat amb 4.000.000 euros a la sèrie, és "un número lleig". "A la gent no li agrada, ho tenim a dalt de tot", ha confessat Daniel en declaracions a Europa Press aquest divendres, que ha detallat que han venut íntegrament 1 sèrie.

  • 17:20

    Badalona celebra els 8 milions de la Grossa

     

    Els membres de l'administració 29 de Badalona (Barcelona) 'La Gegantona de la Sort' han celebrat aquest divendres amb els veïns de la localitat i ampolles de cava la 'Grossa' del Sorteig Extraordinari de Nadal, després d'haver venut dues sèries del 88.008. Han comprat copes i xampany que han tirat a la premsa i els curiosos que s'han acostat per a celebrar amb els propietaris del negoci, que es troba en el centre de Badalona, al carrer Canonge Baranera 13.

  • 17:10

    La sort esquitxa Sant Joan Despí amb un segon premi

     

    La sort ha visitat també Sant Joan Despí: allà han venut una sèrie del 58303, el segon premi del sorteig de Nadal.

  • 14:12

    Un sèrie de la 'Grossa' a Tortosa  es va vendre íntegrament a l'estiu a turistes
     

     

    La propietària de l'Administració de Loteria 2 de Tortosa (Tarragona), Maite Pla, ha dit que va vendre una sèrie del número 88.008, la 'Grossa' del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal, dotat amb 4.000.000 euros a la sèrie, íntegrament a l'estiu a turistes. "No li ha tocat a ningú del poble", ha lamentat i ha confessat que ella tampoc no es va quedar cap número.

  • 14:08

    La Grossa deixa 80 milions a Jaén i 60 en Écija, a Andalusia


    La Grossa del sorteig de la Loteria de Nadal ha deixat 80 milions d'euros a Jaén, on s'han consignat vint sèries, i altres 60 milions en la localitat sevillana d'Écija a Sevilla, amb altres 15 sèries. La localitat sevillana de Dos Hermanas ha estat la més agraciada, després de Jaén i Écija, amb set sèries, que suposen una quantitat total de 28 milions d'euros. A Sevilla capital s'han consignat 66 dècims del gros, la qual cosa suposa 26,4 milions.

  • 13:53

    El lotero de Palamós al guanyador del segon premi: "Que sigui feliç, sobretot"
     

    El lotero de l'administració 1 de Palamós, Lluís Espadaler, que ha venut un dècim del número 58.303, el segon premi del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal, li ha suggerit al guanyador --que no sap qui és-- que li ho gasti i que sigui feliç: "Que sigui feliç, sobretot". Assegur que ha vingut molta gent a felicitar-los per repartir sort, però que "l'afortunat no ha vingut". És la primera vegada que reparteixen un segon premi de la Loteria de Nadal -s'ha venut per finestreta-, encara que sí han repartit diversos cinquens premis "sencers" en anteriors ocasions.

  • 13:45

    El barri tarragoní de Torreforta, agraciat amb 2 milions d'euros d'un cinquè premi de la grossa

     

    L'administració de loteria número 6 de Tarragona, situada al mercat municipal del barri de Torreforta, ha repartit 27 sèries del número 01568, un dels cinquens premis del Sorteig de Nadal. De fet, en tenien fins a 30 sèries, però tres les van tornar perquè no s'havien acabat de vendre. Això equival a uns 1,7 milions d'euros, a 6.000 euros el dècim. 

  • 13:39

    Els cinquens premis de la Loteria de Nadal deixen un bon pessic a Catalunya

     

    Els cinquens premis de la Loteria de Nadal han estat molt repartits per Catalunya. Salt s'ha emportat pràcticament 8 milions d'euros del 92.023. Mentrestant, un altre cinquè, el 1.568, ha deixat 2,1 milions a Pineda de Mar i 1,8 a Tarragona. L'administració del centre comercial de Les Arenes de Barcelona ha venut fins a tres cinquens premis.

  • 13:17

    LA GROSSA DE NADAL | 88.008 reparteix la sort a Barcelona, Badalona i Sant Vicenç dels Horts, entre d'altres

     

    El número 88.008 ha resultat agraciat amb la Grossa, el primer premi del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal, dotat amb 4.000.000 euros a la sèrie. El número s'ha cantat a les 13.16 hores en el vuitè filferro de la novena taula. Els municipis catalans han repartit dues sèries d'una administració de Badalona i una sèrie a Sant Vicenç dels Horts i Tortosa.

    També ha repartit dos dècims en l'administració de les Arenes -en el cinquè premi que reparteix-, un dècim en dues oficines de Girona i una de Cornellà de Llobregat, Manresa, L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Figueres (Girona), Horta de Sant Joan i Reus (Tarragona)

    Monforte de Lemos (Madrid) amb 60 sèries, Jaen, amb 19 sèries i Dos Hermanas (Sevilla) amb 23, han estat els municipis més agraciats. 

  • 13:14

    La Grossa serà la més mandrosa des que hi ha registres del Sorteig de Nadal



    La Grossa del Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal serà la més mandrosa des que hi ha registres en 1993, ja que fins ara el rècord el tenia el que va sortir en 2014, exactament a la una de la tarda. El sorteig està a punt de concloure a manca de dues taules.

  • 13:03

    SEGON PREMI | El 58.303, repartit entre O Grove i La Corunya, i una sèrie a Sant Joan Despí

     

    El número 58.303 ha resultat agraciat amb el segon premi del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal, dotat amb 1.250.000 euros a la sèrie. El premi s'ha venut bàsicament en administracions de la Corunya, i O Grove, a Pontevedra. També s'ha venut una sèrie a Sant Joan Despí i a Girona, a banda de a Cadis, Astúries, Burgos, Badajoz, Granada, Las Palmas, Lleó i Màlaga, entre altres.

  • 12:20

    DARRER CINQUÈ PREMI | El 37038 ven una sèrie a l’Hospitalet de Llobregat

     

    El darrer cinquè premi de la rifa de Nadal del 2023, el 37038, ha venut una sèrie a l’Hospitalet de Llobregat. El premi està dotat amb 60.000 euros a la sèrie i 6.000 al dècim. El número afortunat s'ha cantat a les 12.05 hores. El premi s'ha venut principalment a Riotorto (Lugo), on s’han repartit 182 sèries i sis dècims.

  • 12:10

    SEGON QUART PREMI | El 41.147, segon quart premi rega amb 33,2 milions d'euros Granollers
     

     

    El número 41.147, agraciat amb el segon dels dos quarts premis del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal, dotat amb 200.000 euros a la sèrie, ha regat una administració de Granollers (Barcelona) amb 166 sèries. A més d'en la localitat catalana, el número ha venut altres 19 sèries en una administració de Peñaranda de Bracamonte (Salamanca). El número ha estat cantat a les 12.07 hores en el tercer filferro de la setena taula.

  • 12:05

    TERCER PREMI | El 31.938 és el tercer premi del sorteig de Nadal, venut íntegrament a Alacant

     

    El número 31.938 ha resultat agraciat amb el tercer premi del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal, dotat amb 500.000 euros a la sèrie. El premi ha recaigut íntegrament a l'Administració número 1 de Biar, a Alacant

  • 11:55

    El venedor d'un cinquè premi: "Venc loteria des del 86 i és la primera vegada que donem un premi important de Nadal"

     

    L'administració 298 del Poblenou a Barcelona ven una sèrie del 88979 a finestreta. El propietari de l'administració, Jaume Valero, ha explicat que ven loteria des del 1986 i que és la primera vegada que per Nadal donen un premi "d'aquests importants que surten al paper principal del llistat de premis". El mateix número també ha esquitxat la sort a diverses poblacions de tot Catalunya com Sarrià de Ter, Lleida, Vilanova i la Geltrú o Montgat, entre altres municipis. 

     

  • 11:50

    El setè cinquè premi (57.421) ven dècims en una desena de localitats catalanes
     

     

    S'han repartit 1,1 sèries del número 57.421 a una administració de Barcelona, una sèrie en una de L'Hospitalet de Llobregat. Cinc dècims en una oficina de Terrassa i tres en una altra de la mateixa població. També un dècim en dues administracions de Barcelona, dues del Prat de Llobregat i una de L'Hospitalet, Montgat, Rubí, Sabadell, L'Estartit (Girona) i El Vendrell .

  • 11:35

    SETÈ CINQUÈ PREMI | El 57.421 nou cinquè premi, també a les Arenas de Barcelona

     

    El centre comercial les Arenes de Barcelona també ha repartit una sèrie del 57.421, agraciat amb 60.000 euros cada una. Aquest cinquè premi s'ha venut sobre manera a Bilbao, També s'ha venut a València, Astúries, Albacete, Jaén, Madrid, Santa Cruz de Tenerife, Orense, Lleó, Huelva, Sevilla, Múrcia i Guipúscoa.

  • 11:30

    Un restaurant de Pineda de Mar aconsegueix un cinquè premi amb la seva data d'inauguració


    L'amo de l'administració de loteria 2 de Pineda de Mar, Tarek Mathbout, que ha venut 35 sèries del número 01.568, un cinquè premi del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal, ha assegurat que és un número "que es juga en un restaurant des de fa molts anys" perquè és la seva data d'inauguració. Ha explicat que en aquesta ocasió s'ha venut tot per finestreta i ha destacat que és la sisena vegada que reparteix un cinquè premi.

     

  • 11:15

    QUART PREMI | El 93.361, el primer quart premi del Sorteig de Nadal s'ha venut pràcticament íntegrament a València. 

     

    El número 93.361 estat premiat amb el primer dels dos quarts premis del sorteig extraordinari de loteria de Nadal, dotat amb 200.000 euros per sèrie. Un total de 165 sèries de les 195 d'aquest número estaven en l'administració número 1 d'Alginet (València), i també hi havia sèries a Algemesí i Benifaió en la mateixa província, així com a Villena (Alacant) i Algemesí (Sevilla).

  • 11:10

    L'administració Les Arenas de Barcelona reparteix 90.000 euros amb 3 cinquens premis


    L'administració de loteria Les Arenes de Barcelona, situada en el centre comercial del mateix nom, ha repartit 90.000 euros entre els seus clients en haver venut 15 dècims de tres cinquens premis diferents. En concret, l'administració ha venut 11 dècims del número 45.353, tres dècims del 88.979 i un del 01.568. Els afortunats loteros ja han iniciat el ritual d'obrir ampolles de cava i han explicat que tenen "una pedra d'or" perquè els clients freguin els seus números de la sort. 
     

  • 10:56

    Els administradors de Salt debuten amb un cinquè premi: "Estem en un núvol"

     

    Els propietaris de l'administració de loteria 1 de Salt han venut  gairebé 130 sèries del número 92023, pràcticament 8 milions d'euros en premi del quart cinquè premi. "Ha estat entrar i donar premi. No ens ho creiem, estem en un núvol", ha celebrat Mireia, una de les propietàries i ha explicat que l'han venut molt per finestreta perquè acaba en 23, com l'any actual. Algun dels propietaris també ha comprat el número, tot i que Mireia ha bromejat amb què ella, malgrat estar "molt contenta", no ha comprat cap dècim d'aquest premi.
     

  • 10:40

    5e CINQUÈ PREMI | El 01.568, nou cinquè premi del sorteig de Nadal 2023

     

    El 01.568 ha estat premiat amb el quart dels vuit cinquens premis del sorteig extraordinari de loteria de Nadal, dotat amb 60.000 euros per sèrie i 300 per euro jugat. 35 de les sèries s'han venut en una administració de Pineda de Mar (2,1 milions d'euros en premis) i altres 30 (1,8 milions) en una de Tarragona. El centre comercial de les Arenes de Barcelona també ha repartit una sèrie. Aquesta mateixa administració ha repartit altres 2 cinquens premis del sorteig d'aquest divendres.

    També s'ha venut a les Balears, Cadis, Las Palmas, Biscaia, Santa Cruz de Tenerife, Madrid, Sevilla, Alacant, Castelló, València, Astúries, Badajoz i Cantàbria, entre altres llocs. 

  • 10:23

    QUART CINQUÈ PREMI | Salt reparteix 7,8 milions del 92.023, el quart cinquè premi del sorteig de Nadal 2023

     

    El 92.023 ha estat premiat amb el quart dels vuit cinquens premis del sorteig extraordinari de loteria de Nadal, dotat amb 60.000 euros per sèrie i 300 per euro jugat. S'han venut 130 sèries a Salt el que equival a 7,8 milions d'euros i 10 sèries més a Mataró.

  • 10:14

    Pel·lícules relacionades amb la rifa de Nadal. Quines són? 

     

    El Pep Prieto en recomana una: 'Despertant en Ned'!

  • 10:12

    TERCER CINQUÈ PREMI | El 88.979, tercer cinquè premi del sorteig de Nadal 2023

     

    El 88.979 ha estat premiat amb el tercer dels vuit cinquens premis del sorteig extraordinari de loteria de Nadal, dotat amb 60.000 euros per sèrie i 300 per euro jugat. El 88.979 ha sortit a les 10.10 hores i ha esquitxat amb dècims més d'una vintena de municipis catalans, entre d'altres a Barcelona, Sarrià de Ter, Lleida, Pallejà o Cervera. També s'ha venut a Sevilla, Las Palmas, Saragossa, Madrid, Múrcia, Castelló, Cadis, Santa Cruz de Tenerife, Terol i Las Palmas.

  • 10:12

    On va tocar la Loteria l'any passat a Catalunya? 

     

    Un segon premi de l'any passat va premiar moltes grans històries!

  • 10:08

    Què fer si ens toca un premi?  "Tapar forats és el que no s'ha de fer", diu la Carmen Perez Pozo, advocada especialitzada en gestió patrimonial. 

     

  • 10:00

    La Loteria Valdés és l'administració de loteries que més ven a Barcelona i ja es preparen per celebrar si reparteixen un premi...amb cava!

     

  • 9:55

    SEGON CINQUÈ PREMI | El 45.353, segon cinquè premi del sorteig de Nadal 2023

     

    El número 45353 ha estat premiat amb el segon dels vuit cinquens premis del sorteig extraordinari de loteria de Nadal, dotat amb 60.000 euros per sèrie. Ha sortit a les 9.53 hores molt repartit en el cas de Catalunya amb alguna sèrie a Santa Coloma de Gramenet, Lleida i al centre comercial les Arenes a Barcelona. També s'ha venut a Ciudad Real, Pontevedra, Cadis, Cantàbria, Saragossa, Alacant, Madrid, Astúries i Còrdova, entre altres províncies.

  • 9:50

    Caragols, mandonguilles, botifarres, mongetes… així viuen la loteria a la Federació de Colles de Lleida!

     

  • 9:40

    PRIMER CINQUÈ PREMI | El 54.274, primer cinquè premi del Sorteig de Nadal 2023
     

    El número 54.274 ha resultat agraciat amb un dels vuit cinquens premis del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal, dotat amb 60.000 euros a la sèrie i 300 per euro jugat. El número va ser cantat a les 9.38 hores en el segon filferro de la segona taula. Ha estat repartit íntegrament a Teruel, a l'Aragò. 

  • 9:38

    Quants diners s'emporta Hisenda de la rifa de Nadal? Què hem de fer si ens toca la grossa?

     

     

    Ho explica al Cafè d'idees, Miguel Ángel Mayo, portaveu del sindicat de Tècnics d'Hisenda (Ghesta) Catalunya. 

     

     

  • 9:18

    Les vendes pugen un 3,63% a Catalunya i se situen en 53,21 euros per habitant
     


    Els catalans han gastat 408.611.740 euros enguany, segons les dades de la Societat de Loteries i Apostes de l'Estat (Selae) facilitats aquest divendres. A Barcelona, les vendes han pujat un 2,66% --amb 283.975.580 euros i 50,34 euros per habitant--, i a Girona ha augmentat un 10,27% --amb 34.903.980 euros i 44,93 euros per habitant--. A Lleida, les vendes han augmentat un 3,23% --amb 47.923.180 euros i 109,64 euros per habitant--, mentre que a Tarragona han pujat un 5,62% --amb 41.809.000 euros i 50,77 euros per habitant--.

  • 9:10

    Arrenca el Sorteig de Nadal 2023, que reparteix 2.590 milions d'euros en premis, 70 milions més
     

     

    El Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal 2023 ha arrencat aquest divendres 22 de desembre a les 9.08 hores en el Teatre Real de Madrid. Enguany, reparteix un total de 2.590 milions d'euros en premis, la qual cosa suposa 70 milions més que l'any passat. Des del passat 12 de juliol s'han posat en circulació 185 milions de dècims, cinc milions més que l'any anterior. Així, l'emissió ascendeix a 185 sèries de 100.000 números cadascuna i a 3.700 milions d'euros, 100 milions més, dels que es repartiran un 70% en premis.

     

  • 9:00

    Les vendes del sorteig de Nadal pugen a 3.318 milions d'euros, un 4,4% més que en 2022



    Les vendes del Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal que se celebra aquest divendres han crescut un 4,37% respecte a 2022 i han aconseguit un total de 3.318 milions d'euros, segons ha informat la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (Selae). Es tracta del tercer any en què pugen les vendes d'aquest sorteig de Nadal, després de la baixada registrada en 2020 a causa de la pandèmia de la COVID-19. En concret, segons loteries, el sorteig ha facturat 3.318.931.500 euros, mentre que en 2022 la quantitat recaptada va ser de 3.180 milions. La despesa mitjana per habitant ha estat de 69,97 euros, un 4,37% més que l'any passat quan va ser de 67,11 euros. La comunitat en la qual més vendes de loteria s'han registrat ha estat, un any més, Castella i Lleó, amb 111,16 euros per habitant; seguida d'Astúries, amb 106,25, i La Rioja, amb 103,81.

  • 8:45

    Catalunya, la tercera comunitat autònoma on més es gasta en loteria de Nadal



    Catalunya, amb una mica més de 432 milions d'euros, és la tercera comunitat autònoma espanyola on més diners es gasta en el sorteig extraordinari de loteria de Nadal, per darrere de Madrid (549 milions) i Andalusia (501 milions). Segons les dades facilitades per Loteries i Apostes de l'Estat, a la província de Barcelona es juguen 304,2 milions d'euros, a Lleida 51,8 milions, 42 milions a Tarragona i 34,3 milions a Girona. Quant als bitllets, a Catalunya s'han venut una mica més de 2.160.000, la qual cosa suposa una despesa per habitant de 55,49 euros, encara que la província de Lleida supera àmpliament aquesta mitjana amb 117,42 euros per habitant.

  • 8:15

    A les 9 comença el sorteig de la Loteria de Nadal. 

     

     

    El Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal, que se celebra aquest 22 de desembre en el Teatre Real, és el sorteig més important de l'any en la Loteria Nacional. Amb un premi més gran "la Grossa" de 400.000 euros al dècim, reparteix en total 2.590 milions d'euros en premis, el 70% de l'emissió.

     
  • 8:00

    Bon dia. Segueix aquí les notícies més destacades d'aquest divendres 22 de desembre de 2023

      

     

    També pots consultar les d'ahir. 

  • 09:55

    SEGON CINQUÈ PREMI | El 45.353, segon cinquè premi del Sorteig de Nadal 2023

     

    Ha sortit a les 9.53 hores molt repartit a Ciudad Real, Pontevedra, Cadis, Cantàbria, Saragossa, Alacant, Madrid, Barcelona, Astúries i Còrdova, entre altres províncies.