Enlaces accesibilidad
Grossa de Nadal

El 88.008 deixa 19,2 milions d'euros a Catalunya

  • Al centre de Badalona es reparteixen 8 milions en dues sèries
  • Sant Vicenç dels Horts i Tortosa també es queden amb 8 milions de la Grossa
  • Loteria de Nadal 2023: última hora del sorteig de la Grossa

Per
Els treballadors de l'administració de loteria de Sant Vicenç dels Horts celebren haver repartit 4 milions de la Grossa
Els treballadors de l'administració de loteria de Sant Vicenç dels Horts celebren haver repartit 4 milions de la Grossa

El premi de 'El Gordo' del sorteig extraordinari de la Loteria de Nadal d'aquest 2023 ha estat el 88.008. Tot i ser un número molt repartit en moltes províncies. A Catalunya s'ha quedat amb un pessic, concretament a Badalona, Sant Vicent dels Horts i Tortosa.

El número ha quedat molt repartit. En menys quantitat, també s'ha venut, a Barcelona, Cornellà, l'Hospitalet de Llobregat, Montblanc, Lleida, Manresa, Girona i Figueres. En total, en 11 municipis catalans on s'han repartit un total de 19,2 milions d'euros. Enguany, el número de 'La Grossa' ha estat el més mandrós de la història i s'ha cantat 13:16 hores.

La Grossa de Nadal reparteix 12 milions a Badalona i Sant Vicenç dels Horts

8 milions repartits a Badalona i altres municipis

El pessic més gran ha tocat al centre de Badalona, al carrer Canonge Bananera, número 13. En aquesta administració han venut dues sèries, agraciades amb 8 milions d'euros en total. Una altra sèrie ha caigut a una oficina de Sant Vicenç dels Horts (Barcelona) i una altra a Tortosa (Tarragona). La propietària de l'Administració de Loteria 2 de Tortosa (Tarragona), ha assegurat que s'ha venut íntegrament durant l'estiu a turistes.

A Barcelona, l'administració de C.C. ARENAS a la Gran Via que ha venut dos dècims del número 88.008 i que és el cinquè premi que reparteix aquesta rifa, agraciat amb la Grossa de Nadal.

El centre comercial les Arenas reparteix la Grossa i quatre cinquens premis

També s'ha venut dècims en dues oficines de Girona i a Cornellà de Llobregat, Manresa, l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Figueres (Girona), Horta de Sant Joan i Reus (Tarragona).

Premi molt repartit

El premi gran ha estat molt repartit en administracions de la resta de l'estat. A Monforte de Lemos (Madrid) amb 60 sèries; Jaen, amb 19 sèries i on ha tocat per primera vegada, i Dos Hermanas (Sevilla) amb 23, han estat els municipis més agraciats.

Ttambé en La Roda (Albacete), a Almeria, Almendralejo i Zafra, a Badajoz, a Leioa (Bizkaia), Plasència (Càceres), Pobra do Caramiñal (Coruña), Elx (Alacant), Gijón i Oviedo (Astúries), Huelva, Granada, a Úbeda i Pozo Alcón (Jaén), a Jerez de la Frontera (Cadis), Màlaga, Alcantarilla, San Pedro del Pinatar i Múrcia capital, Xinzo de Limia i Orense ciutat... I moltes altres localitats.

El 88.008, la 'Grossa' de la Loteria de Nadal

El 88.008, la 'Grossa' de la Loteria de Nadal RTVE Catalunya

Els agraciats amb aquest primer premi s'emporten quatre milions a la sèrie i 400.000 euros per dècim; mentre que les dues aproximacions a 'la Gordo', els números anterior i posterior, també obtenen un premi de 20.000 euros cadascuna.

Els premiats podran cobrar els seus dècims de la Grossa en les entitats financeres autoritzades, la llista de les quals es troba disponible en els punts de venda de Loteries i en la pàgina web oficial. I podran fer-ho fins al 22 de març de 2024, ja que el dret al cobrament dels premis de Loteria de Nadal caduc al cap de tres mesos, comptats a partir de l'endemà de la celebració del sorteig.

Quina quantitat toca amb 'el Gordo'?

I encara que el premi de la Grossa de la Loteria de Nadal 2023 reparteix un total de quatre milions d'euros a la sèrie (o cosa que és el mateix, 400.000 euros per dècim), el guanyador no rebrà íntegrament aquesta quantitat, perquè Hisenda s'emporta un percentatge fix per qualsevol mena de sorteig. I és que tots els diners que superi els 40.000 euros -que va pujar en 2020- haurà de fer una aportació del 20% a Hisenda.

És a dir, que dels 400.000 euros d'un dècim agraciat amb el gran premi, quedarien exempts d'impostos 40.000 i l'Estat s'emportaria de la diferència, 360.000 euros, 72.000. El premiat es quedaria amb 328.000 euros. Aquesta norma s'aplica als premis de les loteries i apostes organitzades per l'entitat pública empresarial Loteries i Apostes de l'Estat i pels òrgans o entitats de les comunitats autònomes, així com dels sortejos organitzats per la Creu Roja Espanyola i de l'ONCE, segons la Llei 16/2012, de 27 de desembre.