Enlaces accesibilidad
Metro Barcelona

Canvi definitiu a la T-Mobilitat: què passarà a partir d'ara?

  • El 28 de novembre comença el canvi amb la venda de la T-Mobilitat de cartró
  • L'últim dia per poder utilitzar les targetes de cartró tradicionals és el 28 de febrer

Per
La targeta T-Mobilitat permet adquirir qualsevol títol de transport del metro de Barcelona
La targeta T-Mobilitat permet adquirir qualsevol títol de transport del metro de Barcelona

Les targetes magnètiques desapareixeran del metro de Barcelona i només es podran comprar bitllets amb la T-Mobilitat, un suport que permet carregar qualsevol títol de transport. Aquest canvi comença a produir-se a partir d'aquest 28 de novembre, quan algunes màquines expenedores ja no emetran les targetes tradicionals i els usuaris ja podran comprar la T-Mobilitat recarregable en format cartró.

El canvi definitiu, però, es produirà el 28 de febrer. A partir d'aquesta data, els títols de banda magnètica ja no seran vàlids i només funcionaran els de la T-Mobilitat. Els usuaris poden elegir entre una targeta de plàstic, que és personalitzada i costa 4,50 €, o una de cartró, que es pot comprar ja a les màquines d'autovenda de les estacions de metro per 0,50 € sense necessitat de registrar-se.

Quins títols es veuen afectats?

El pas a la T-Mobilitat afectarà gairebé a tots els títols integrats, com la T-Usual, la T-Casual, la T-Grup i la T-Familiar. En el cas de la T-Jove i la T-16, ja fa temps que només es poden comprar a través de la T-Mobilitat. Aquests dos títols, però, no es poden adquirir amb el format cartró.

Quins títols es poden carregar a cada format de la T-Mobilitat?

Quins títols es poden carregar a cada format de la T-Mobilitat?

Tampoc els títols integrats per a famílies monoparentals i nombroses, que estaran disponibles només amb T-mobilitat a partir de l’1 de gener. Alguns títols de transport es quedaran com estaven, per la qual cosa es podran continuar comprant en versió cartró amb xip. És el cas de la T-Rosa i de la T-Verda.

Quines opcions hi ha?

La targeta T-Mobilitat es pot adquirir en tres formats: una targeta virtual, una targeta de plàstic personalitzada o una targeta de cartró anònima. Per a la primera i segona opció, ens hem de donar d'alta a través de la pàgina web de TMB i seleccionar el suport que volem.

Les targetes magnètiques, a punt de desaparéixer del metro de Barcelona

Un cop fet el tràmit, ja podem triar el nostre títol de transport, que inclou:

  • T-usual
  • T-casual
  • T-grup
  • T-familiar
  • T-jove
  • T-16
  • Títols per a famílies monoparentals i nombroses

En el cas d'optar per una T-Mobilitat de cartró, l'haurem de comprar a les màquines expenedores del metro per un preu de 0,50 €, que només haurem de pagar un cop. També haurem de seleccionar el nostre títol de transport i carregar-lo. Un cop finalitzi el termini del títol, podrem recarregar la targeta.

Primer dia de convivència

Aquest dimarts 28 de novembre ha estat el primer dia de convivència de les targetes tradicionals amb la T-Mobilitat de cartró. Molts usuaris han continuat optant per les tradicionals a l'estació de Sants, on s'han estrenat les noves targetes. En part, molta gent eren visitants. Però d'altres es queixaven que el tràmit per adquirir la T-Mobilitat a través de l’aplicació era una mica complicat i que no ho havien aconseguit.

La T-Mobilitat, de ple al transport públic de Barcelona

Justament aquest dilluns, la pàgina web i l'APP de T-Mobilitat ha fallat durant gairebé tota la jornada, hores abans que els títols recarregables es comencessin a expedir. Per això, molts usuaris no han pogut adquirir la targeta en format virtual o demanar la T-Mobilitat en targeta de plàstic. La incidència es va resoldre gairebé a les 21 hores del vespre d'aquest dilluns.