Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Ximo Puig defensa desactivar l'independentisme "democràticament"

  • El secretari general del PSPV-PSOE considera que l'amnistia és "positiva", però no la solució "perfecte"

Per
Cafè d'idees - Ximo Puig defensa desactivar l'independentisme "democràticament"

El senador i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig aposta per desactivar l'independentisme "democràticament" amb una majoria social suficient a Catalunya i "possibilitar un escenari en el qual no sigui possible tornar-ho a fer". Per arribar-hi, el secretari general del PSPV-PSOE veu positiva l'amnistia demanant prioritzar "la solució", tot i que admet que no és una sortida "perfecte", però és "molt millor que les altres". Es limita a dir que s'està avançant cap a la investidura: "M'agradaria pensar que és imminent".

En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, ha manifestat la seva "sorpresa" amb què alguns membres del PSOE estiguin "tan actius" en l'oposició a la direcció del partit per aquesta qüestió. En aquest sentit, ha apel·lat al "respecte" i la "lleialtat" dels militants socialistes contraris a l'acord amb els independentistes. "Soc molt respectuós amb els que han dirigit el meu partit, a qui he defensat fins i tot quan no hi estava d'acord. Per mi va ser més difícil votar sí l'OTAN en el seu moment que ara donar suport a l'amnistia. I ho vaig fer", ha explicat.

Tot i que ha reconegut que l'amnistia genera "dificultats d'entesa", Puig ha assenyalat que "en el transcurs de la història hi ha hagut indults i amnisties, relacionats amb moments molt complexos i complicats". I ha assegurat que "tothom ha de fer un esforç i, d'alguna manera o altra, tots els faran". Sobre si el PSOE i Pedro Sánchez han canviat d'opinió sobre l'amnistia per la necessitat dels vots dels partits independentistes, Puig ha defensat que “aquesta situació calia arribar en qualsevol cas”.

No prioritza ser ministre

El senador assegura que ser ministre "no figura" en el seu "plantejament vital", però no esclareix si diria 'sí' a Pedro Sánchez: "Sap que comptarà amb el meu suport amb el govern que faci".

L'expresident de la Generalitat Valenciana també es defensa de les informacions sobre les adjudicacions a dit de contractes públics: "Té molt a veure amb el meu posicionament sobre l'amnistia".

Prudència amb el text de l'amnistia

Puig també ha demanat prudència amb el text de la llei d'amnistia, alhora que ha criticat la petició d'un ple que han fet els membres del CGPJ per posicionar-se en contra. "Fins que no veiem el text pronunciar-se és fer el que estan fent els membres del CGPJ adossats al PP que ja directament, abans de conèixer el text, estan dient que és inconstitucional. Veurem el text", ha dit.