Enlaces accesibilidad
Etimologia

D'on ve l'expressió "casa de barrets"?

Per
Què vol dir l'expressió 'casa de barrets'?
La Shalana explica què vol dir l'expressió 'casa de barrets'

Tots els idiomes tenen les seves expressions. En català n’hi ha que són impossibles de traduir o simplement només entenen ells perquè les utilitzen. Per exemple, els catalans usen l’expressió "casa de barrets" per referir-se a un prostíbul. Però d’on ve aquesta expressió?

Segons la llegenda, una de les primeres botigues que van obrir a la plaça Reial de Barcelona va ser un bordell camuflat sota l’aparença d’una botiga de barrets. Diuen que si els clients pagaven un barret per sobre del seu cost, s’entenia que coneixien la realitat de la botiga i se’ls feia passar a la rerebotiga. En canvi, si pagaven el preu just volia dir que no sabien res i marxaven únicament amb el barret.

Com s’utilitza aquesta expressió avui en dia? S’anomena "cases de barrets" no només als prostíbuls, sinó també als llocs on regna el desordre i on tothom fa el que vol. Actualment, casa teva també pot ser una casa de barrets… Per conèixer noves expressions catalanes recupera el programa ‘Déu n’hi do’ a RTVE Play Catalunya amb la Shalana.